Na początku chcę zaznaczyć, iż posiadam akcje Mit i czuję frustrację z powodu zachowania się kursu akcji.
Pamiętamy jak jakiś czas temu Mit chciał emitować akcje dla cypryjskiego funduszy, tego samego, który sprowadził akcje Centrozapu/Ideonu na dno.
Może w pogoni za kasą Mni umówiło się na podbicie kursu powyżej 70 groszy, zrobienie tam pakietówki pod dystrybucję, a w ramach rekompensaty/zapłaty dlatego podmiotu dało mu pakietówkę z tego co pamiętam po 37 groszy.
I Król i Piechocki jakieś tam powiązania z PO mają i wygląda mi to na analogiczną sytuację, drobnych cwaniaczków, którzy nie umieją zarobić w inny sposób niż dodrukiem akcji.
tu juz drukowac dalej nie beda... bo spolka groszowa i zdaja sobie sprawe ze teraz musza cos szybko wymyslec by spolka byla ponad 1zł. Bo czas ucieka a jak beda notowani na 2 fixingach to takich wałków jak teraz nie da rady zrobic.
Najwazniejsze dla tych co maja akcje ze spolka jest fundamentalnie zdrowa, przynosi spore zyski a dług jest mały i gdyby sie uparli to w 2 lata z małym okładem mogą go spłacić. Wiec pod tym wzgledem spolka jest bardzo bezpieczna.
Po drugie perspektywy.
A te dla biznesu który posiada MIT są bardzo dobre. Geolokalizacja, mapy gps, uslugi komunikacyjne premium, centrum danych, w dodatku wlasny producent eleketroniki.
Tutaj może być tylko lepiej.
dlatego ja tutaj nie widze zadnych podstaw fundamentalnych by sie papiera pozbywac. Wg wskaznikow porownawczych MIT wyceniany jest na 1,50zł... i tylko postac prezesa i zarzadu powoduje ze rynek ja tak nie wycenia. Im mniej bedzie miał MIT tym lepiej dla kursu.