Trzech białych żołnierzy – jest to formacja składająca się z trzech białych świec o coraz wyższych cenach zamknięcia. Pojawienie się formacji trzech białych żołnierzy po okresie stabilizacji cen jest szczególnie silną zapowiedzią wzrostów. Podobnie jest w przypadku, gdy trzech białych żołnierzy pojawi się na niskim poziomie cenowym.
Dnia 2014-03-07 o godz. 00:41 ~maarc napisał(a):
> Gdzie dostrzegłeś tych 3-ech?
No właśnie, ja ich nie widzę, ale ktoś założył wątek, sugerując, iż na wykresie można ich dostrzec. Dlatego podałem definicje. Jak dla mnie, na chwile obecną można jedynie dostrzec zbliżające się kłopoty......... niestety...
tonie jak kamień w wodzie czy na 1.5 się zatrzyma ? czy poleci w okolice 1zl jak rekomendował morgan, widać ze wybicie na 2,2 było wybicie w trendzie spadkowym przed dalszymi spadkami, kto ma to niech w tej cenie sprzeda bo chleba ani wódki z tego raczej nie będzie a na pewno zakąski
Dnia 2014-03-07 o godz. 12:51 ~jedrek napisał(a):
> jak ta ten rynek wyglada bardzo dobrze :)
stawiam 3zł do
> kwietnia
W takim razie w tym momencie masz doskonałą okazję, kupić po 2 zł i w kwietniu sprzedać z 50 % zyskiem. Nie to abym miał coś przeciwko wzrostom, ale przy rzucaniu obietnic bez pokrycia, apeluje o rozwagę....
Dzisiaj plusa nie będzie, strach przed Ukrainą kazał niektórym wyjść z akcji przed weekendem. Ale tragedii nie widać, spadki na minimalnym wolumenie. Jest szansa na wzrosty po niedzieli.
Dnia 2014-03-07 o godz. 16:22 ~nemo napisał(a):
> Dzisiaj plusa nie będzie, strach przed Ukrainą kazał
> niektórym wyjść z akcji przed weekendem. Ale tragedii nie
> widać, spadki na minimalnym wolumenie. Jest szansa na
> wzrosty po niedzieli.
Jest również szansa na spadki, ale akurat ona jest 2 razy większa, niż na wzrosty. A szkoda. Biorąc pod uwagę, że papier w stosunku do ceny emisyjnej, kosztuje śmieszne pieniądze, ewentualne spadki i tak już spektakularne nie będą.... Nie mniej jednak szykuje się kiszonka, i wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują...
ps. trzech białych żołnierzy już było, może pora na 4 czarnych.... hahhahahha
To było trzech Cyganów. Oceanii i po sprawie. Nie ma się co załamywać wolumen niski. Spadek również do zaakceptowania. Zobaczymy co przyniesie nowy tydzień.