"Przedsiębiorstwo wciąż zachowuje złotą regułę bilansową, ale jest na jej skraju (poziom odpowiedniego wskaźnika wyniósł 1,06 pkt, czyli kapitał własny stanowił równowartość 106 proc. majątku trwałego)":
jak zamierzasz zarobić w przeciągu miesiaca to nie zarobisz ... syntek to bardzo dobra spółka ale długoterminowa ... przyjdzie jeszcze czas kiedy bedzie wysoko wyceniany.
jak mnie ta spola wkoorwia, drugi raz dalem sie podpuscic, pojeb.na. przy takiej stope dyw. powinno rosnac conajmniej do 5,5 a tu ch. jescz pewnie postraszyli ze wywala miliard na inwestycje to dywid. w przyszlym roku prawie nie bedzie, ile mozna przerzucac zwora do wora. i jeszcz barany w panice wyprzedaja. niech to szlag.
Dnia 2014-03-05 o godz. 21:14 ~maryl napisał(a):
> ...a Rafako buduje dla Synthka kociołek :)
tak - ale lemingi sie tym charakteryzują
że reagują na kolory zielony i czerwony
więc nie ma im co przeszkadzać - psychologia stada mówi stadu sprzedaj bo czerwono
to niech sprzedają
ktoś na nich musi zarabiać:)
Chłopaki poszukajcie spólek z peryspektywami, nie zgranych na głownym ciężko bedzie w najblizszym czasie o wzrosty po 200%-300%. Na NC jest pare perel, zreszta niedługo zagoszcza na gpw, tylko do tego czasu może byc drogo. Osobiscie nabyłem dzis po dobrej cenie kopahaus, który wyrywa do przodu, a jest na dnie i co zabawne przewyższa obrotem znakomita wiekszość społek z gpw, podobnie dobra inwestycja wydaje mi sie ZWG, też kupiłem nie będe ściemniał, i w tym półroczu ma się pojawić na GPW, proponuje zaglądnąc w fundamenty peryspektywy, wykres i ...