Zwróćcie uwagę na spółkę informatyczną FINHOUSE, spółka wychodziła po 2,5 zł dziś jest sporo niżej, ostatnimi czasy widać że coś zaczyna dobrego dziać się w tej spółce, uruchomiła nowy system który zaczyna zarabiać, podpisała parę nowych znaczących kontraktów, ujawnił się nowy udziałowiec, ff historycznie mały. A arkusz zleceń z dnia na dzień coraz mniejszy, zaznaczam że nie naganiam, chce tylko zwrócić uwagę na tą spółkę bo może być to ciekawa inwestycja dająca możliwość sporego zarobku. Sami oceńcie:
Racja, szkoda ze dywidenda bedzie mniejsza. Spolka faktycznie uruchamia nowy system, prowadzi dywersyfikacje przychodów, ogolnie wyglada bardzo dobrze. Troche mnie dziwi az tak duży spadek z prawie 20 na 14 zł.
Sypia równo. Kurs jest już blisko historycznego minimum. Pytanie czy zaliczy nowe nowe w okolicach 10 lub niżej?
Warto rozważyć wejście w ten papier, cena mocno atrakcyjna.
Z tego co się dzieje z kursem można wnioskować, że za I kwartał będzie jakaś niemiła niespodzianka albo i trup w szafie. I to wszystko odbywa się bez żadnego komentarza zarządzających spółką.
trupa w szafie nie musi wcale być jak wiadomo giełdy reagują chimerycznie od skrajnego przewartościowania do niedowartościowania. Fundy chcą szybko wyjść i uwalają kurs.Żeby nie było nie mam ani 1 akcji tej spółki ale obserwuję to co się tu dzieje i powoli widzę okazję. Za kilka lat będzie można wyciągać ładne dywidendy :) zobacz sobie na C/Z dla 4fun i dla kino polska :) jako inwestor dywidendowy widzę szanse w tej spółce. Kino polska też fajnie fundamentalnie ale z takim c/z jakie dywidendy się wyciągnie z kina ? MARNE. więc panie panowie ja poczekam jeszcze aż fundy do końca wyjdą myślę że jak przemieli się jeszcze 60k papiera to już powoli można wchodzić i cieszyć się dywidendą :) pozdrowienia dla kumatych :)
spółka zarabia 7 mln a dwie panie z zarządu 700k, tj 10% całego zysku
pomimo tego, że wyniki są gorsze rok do roku to ich wynagrodzenie wzrosło o ponad 300% w tym samym czasie.
jak dla mnie juz jest okazja, zobaczcie na wyniki , spolka caly czas zarabia, niby ostatnio mniej ale zawsze to jakis zysk a popatrzcie na to ile spadla od ostatniego szczytu...;nie ukrywam ze w piatek kupilem na zakmnięciu symboliczna ilosc akcji tak dla zabawy, zobaczymy co z tego bedzie:)
ja poczekam jeszcze jak przemieli się te 60k papiera i wtedy chyba fundy będą miały mniej więcej końcówkę :D poczekamy zobaczymy jak w nast tyg to bedzie wygladać ale rzeczywiście już teraz jest fajna cena :D będę trzymać guzik na spuście :)
Dnia 2014-04-14 o godz. 22:10 ~jandzban napisał(a):
> Ladnie zatrzymał się na rocznym poziomie wsparcia 12,68.
> Wkrótce powinien zawrócić w drugą stronę.
no i padło wsparcie
Kurs zjechal jakby 4 FUN nadawał z ukraińskich serwerów ulokowanych w Doniecku.
Trzeba od jutra delikatnie zacząc podbierać, bo nie starczy dla wszystkich w tak promocyjnej cenie.