dogoniliśmy czechów prawie, tak więc te 2,18 na koniec moooooooże będzie. osobiście sam dobrałem kiedy zobaczyłem że opory przełamane zostały, z drobnymi korektami w dłuższej perspektywie kilkadziesiąt procent w ciągu tygodnia dwóch powinniśmy zrobić poczekamy zobaczymy. TO MÓJ TYP nie wymądrzam się KAŻDY DYSPONUJE WŁASNYMI PIENIĘDZMI nikogo nie namawiam (no może trochę ;-))) pozdrawiam
niepotrzebny ten widlak,handel powinien odbywac sie normalnie.patrzac na wykres-to nie sa jeszcze sygnaly zmiany trendu.ale patrzac na historycznie najwieksze obroty wydaje sie ze nwr najgorsze za soba,zdenek bakala widac zabiera sie za uzdrawianie biznesu
Siemanko, wszedłem w ten walor dzisiaj. Widzę, że wokół papieru tworzy się dobra atmosfera. Coraz bardziej pozytywnie analitycy oceniają walor, ponadto rosnące obroty, które dobrze wróżą. No i spółka, z branży surowcowej, a ta w mojej skromnej ocenienie będzie miała teraz, lub zaraz swoje 5 min.
Nie przebije 2,14zł bo nasza płytka giełda blokuje kurs durnymi widełkami w tym przypadku maja tylko 12%. Są rekomendacja na plus wiec będzie się tu działo coś ciekawego. Kierunek 2,50zł tylko bez śmiesznych tak niskich ograniczeń.
Dnia 2014-03-04 o godz. 13:18 ~Misiu napisał(a):
> Nie przebije 2,14zł bo nasza płytka giełda blokuje kurs
> durnymi widełkami w tym przypadku maja tylko 12%. Są
> rekomendacja na plus wiec będzie się tu działo coś
> ciekawego. Kierunek 2,50zł tylko bez śmiesznych tak niskich
> ograniczeń.
I tu panowie macie całkowita rację. Już dawno, byłoby, ok +20 %, szczególnie dzisiaj kiedy na giełdzie szerzy się wszech obecna euforia + konferencja Putina, która oceniam jako pozytywną,z punktu widzenia inwestora. Zwróćcie uwagę na spółkę COALENERG, przecież to lipa na resorach, a widły z zajebiście szerokimi zębami dali.... W przypadku NEWWORLDR widły rzędu 1,71 & 2,09, to jawna kpina. Mam tylko taką nadzieję, że to wszystko jest częścią, jakiegoś większego planu...
Co sądzicie o dzisiejszym zachowaniu się kursu? Pytam szczególnie o nieudaną próbę sforsowania na stałe pozionu 2.20 zł. Zdaje sobie jednocześnie sprawę, że widłowy w tej sytuacji odegrał pierwszoplanową rolę..... ??????
dodaje mój typ. ranek podbicie do 2,10 i zjazd do i 1,87 potem zobaczymy. pozdrawiam. co myślicie??? oporu 2,15 nie przełamał kurs no po za tym powiedzmy sztucznym wybiciu na 2.22 ale jak to było z nim
sami wiecie...
Dnia 2014-03-05 o godz. 19:07 ~nie chce mi się log napisał(a):
> dodaje mój typ. ranek podbicie do 2,10 i zjazd do i 1,87
> potem zobaczymy. pozdrawiam. co myślicie??? oporu 2,15 nie
> przełamał kurs no po za tym powiedzmy sztucznym wybiciu na
> 2.22 ale jak to było z nim
sami wiecie...
Oporu nie przełamał kurs, bo przełamać nie bardzo mógł. Jak kurs pikował na 2.14 zeta i 2.15 zeta to widłowy, natychmiast ukręcał łeb sprawie i sztucznie tłamsił popyt i tak blisko 3 godziny. Kiedy nareszcie ok 15.oo( dokładnie nie pamiętam godziny) odpuścił, to okazało się, że zabrakło pary w czajniku..... i dzisiaj jesteśmy gdzie jesteśmy, czyli w czarnej .....
nie będę pisał jaką kwotą gram bo kto ile ma to jego temat, weź pod uwagę że są na tym forum leszcze w tym ja co nie znaczy że gram 1000 złotych, tylko że jestem początkujący... a teraz do sedna jak pisałem sprzedałem średnio po 2,03 a teraz po trochu odbieram po 1,96 i powiem ci szczerze nie żałuje. mój błąd - początkującego jest taki że nie zauważyłem niskiego wolumenu mimo niskich cen, ale wziąłem poprawkę na to i tym sposobem będę parę procent do przodu może i te twoje 90 złotych. serdecznie pozdrawiam (sorry że taki długi post)
nie wiem co tu sie do K....Y nędzy wyprawia, ale wkur....a mnie to. Ktoś wypieprza papier dołując kurs. Nigdy w takie bzdury nie wierzyłem, ale to co się tu dzieje nie wydaje mi się normalne.
ja też odsprzedałem dziś po 2zł, widać rekomendacja Deutsche banku była pod pozbycie się popiera też myślałem że odbije na 2,6-3zł, a podaż kolego była i to ogromna w środę i wtorek jak byś nie zauważył popyt był gaszony ogromną podażą, dziś przekonała mnie do sprzedaży analiza z attrader jeżeli mówią że będzie rosło i większość jest o tym przekonana to zazwyczaj spada
To było do bartka...
do 1,55 już raczej nie wróci. Chyba, że węgiel jeszcze znacznie spadnie.
NWR ograniczyło mocno koszty wydobycia (bodaj do 60 EUR na tonie). zakłądając wynegocjowane ceny na 1Q, operacyjnie powinno być zdecydowanie lepiej niż w 4Q, gdzie był duży udział "droższego" węgla. Chwilowy przystanek i jakzda na 3 zł!
dokładnie a gdzie wy tu widzicie podaż ?
wczoraj 1 mln pln ktoś odebrał a sprzedawali krótkodystansowcy zobaczyli że pociąg nie ciągnie i wyskoczyli z lilkunastoma procentami:)
na koniec będzie 1,94 i doji, ale myśle że ktoś do tego doprowadzi tak więc nie będzie to wynik wymierny. z trudnością łapałem dzisiaj po 1,95 zbyt wielu nie chciało dawać. zobaczymy co da jutrzejszy dzień.... praga zdecydowała już