W drugim zdaniu jest sporo racji. Zwracam uwagę że gdy inne ukraińce takie jak coal sado lub agro wyskakują do góry od razu po 20% westa czai się przez kilka sesji wykonując małe kroczki. Natomiast w czasie odwrotu leci zawsze jako pierwsza mimo, że w stosunku do innych odrobiła dużo mniej!
Porównajcie teraz kursy i powiedzcie czy nie mam racji. To jest niestety reguła tam po +12 a tu korek na +6 i niestety takie zachowanie jest regułą, a poza tym przy porównywalnej liczbie akcji na rynku obroty tu są zawsze kilka razy mniejsze!
dajcie wiec sobie luz z westa dlaczego i w imie czego macie sie stresowac ... no chyba ze nie wszystko u was ok ... ludzie ktorzy zajmuja sie czyms co jest do d u .. i jest to poparte długim wywodem nie sa chyba ok z pewnymi czesciami ciała ... moze dobry ps y cholog ?
niedługo wpompują kasę w ukrainę,będą nowe wybory i podpisanie umowy stowarzyszeniowej a wtedy fundy będą się przeganiać z kupnem akcji ukraińskich spółek ,,kwestia czasu,,akumukacja na weście trwa niedługo pójdzie i wróci do niedawnego poziomu powyżej 0,80.,.,
Nikt nie przeczy Wojtku że tak będzie ale to co napisał Kalkulator że Westa w porównaniu z resztą ukraińców zachowuje się jak z kulą u nogi to święta prawda. Ja tłumaczę to tym, że jest tu najbardziej strachliwy akcjonariat, ale biorąc pod uwagę ile ta spółka zatoczyła kółek w czasie tej rocznej konsolidacji to wcale im się nie dziwię!
,,.,ja życzyłbym sobie żeby westa powoli zmieniała kurs na północ,,bo co szybko idzie ,szybko też spada,patrz agroton -dzisiaj 4,30 a ludzie ubrani po 5,70,,także już są 1,40 do tyłu na jednej akcji,,cola nie dziwie się że pchają bo tam ing się nim bawi ale kto się bawi sado?to trup...pewnie --to co napisałeś to prawda,,dzisiaj też kółko,,ale twierdzę dalej jak chinole z westą będą razem tworzyć to kółek już nikt nie zdąrzy robić,,ani bdm ani ing,,chinole wciągną te akcje nosem ,,będzie chętnych,.,nie pzostaje nic innego jak obserwować sytuację i uzbroić się poraz kolejny w cierpliwość,,pozdrawiam
Wcale bym się nie zdziwił gdyby dzisiaj nasza Westka skorekciła się na równi z sado i coalem które wczoraj wzrosły po kilkanaście %, bo to niestety taki typ spółki jest że powiela tylko spadki!
Komisja Europejska przyjęła pakiet wsparcia dla Ukrainy, który może mieć wartość 11 mld euro i dotyczyć kilku najbliższych lat - poinformował szef KE Jose Barroso. Wczoraj Stany Zjednoczone zdecydowały się na udzielenie Ukrainie pomocy finansowej w wysokości miliarda dolarów.
,,,jak co z tego ?! widmo bankructwa ,które wisi nad ukrainą zostanie zażegnane,,pobudzą gospodarkę,,patrz przyszłościowo a nie czy westa dzisiaj pójdzie czy zjedzie,,,dla mnie to bez różnicy teraz ,ja i tak mam na innym pułapie kupowane,,to się nie podniecam kursem,,chinole też chcą mieć w miarę klarowną sytuację z tą swoją inwestycją przecież nie zbudują wspólnej fabryki na ukrainie jak kraj bankrutuje i nie wiadomo czy wojny nie będzie ,,duża ilość firm czkea na rozwój sytuacji,,,amerykanie też zwietrzyli interes ,,stowarzyszeniówkę podpiszą szybciej nim nam się wydaje a wtedy się zobaczy na jakich poziomach będzie westa.,.,.
A więc jest dokładnie tak jak przewidział kalkulator syfek wczoraj prawie nic nie odrobił a dziś korekci się tak samo jak coal i sado istna mogiłka. Natomiast w przypadku Agrotonu który wczoraj tylko drgnął tak jak Westa obserwujemy normalne racjonalne nadrabianie kursu już prawie +8. wynika z tego że w całym wigu ukraina jedynie Westa jest jakimś odmieńcem!
martwicie sie nad wyraz mocno o akcjonariat westy , ale po co ? ja mam 100k juz ponad rok i luzik , odmiency sa zawsze w cenie , chcesz miec kobiete pospolita ? te inne najbardziej neca i daja przyjemnosc ze ... dajcie se luz z tymi wypocinami przypadkowych inwest na wescie wielu juz nie ma a wy z reszty wały robicie wstyd
Sory sytuacja się nieco zmieniła Sado i coal już się nie korekcą a coal dodatkowo odrobił już całą stratę z przed dwóch dni Westa jest w tej chwili jedyna spółką która praktycznie się nie ruszyła!