Zrobili promocję do kupna, szkoda, że nie mam kasy teraz. Beszczelne zagranie, wykorzystali sytuację i tyle, nawet ukraińskie tyle nie poleciały -5,-6% to się spodziewałem, ale nie nawet -17% jak przy zawieszeniu, myślę, że skończymy nawet ok 1,65zł a może i na zamknięciu. Już znów widły, pijawki na krwi ludzkiej zbijają fortunę, ech świat schodzi na psy
no jesteśmy w zdecydowanym czubie jeśli chodzi o spadki, a właśnie w trakcie pisania dosypali i dolne widły, podium spadków już blisko, a do raportu 9 dni
straszna rzeź... i nie wiadomo co robić. odbije nieco czy jeszcze polecimy... raport nie ma na razie żadnego znaczenia jak wszystko leci na pysk. szkoda tylko \, że duon w tej niechlubnej czołówce
spadki nieuzasadnione bo gaz kupują w belgi a nie u ruskich, nawet jak ruscy odetną nas od rury to duon zarobi extra bo juz dziasiaj wozi gaz cysternami z zachodu
Masz dużo racji,nawet w tej umowie z gazpromem jest zapis, że jak nie dostarczą gazu to płacą, a jakby duon nie odebrał to też musi zapłacić. Może unia planuje odciąć się od Rosji, wtedy to ceny gazu wzrosną i na dłuższą metę to może być problem z dostawami.
Teraz w obwodzie kaliningradzkim manewry przeprowadza, wedlug mnie to powinny byc już przy całej granicy wojska natowskie, a oni tylko wyrażają zaniepokojenie. Nie rozumiem, im szybciej to się utnie tym lepiej, a tak to on sprawdza na ile pozwolą.
zgoda co do działań jakie powinno się podjąć w stosunku do kacapów, ale do tego trzeba mieć jaja a nie zabiegać jak kundel o gest pana (vide tusk i komorowski)
dalsza wskazówka dla rządzacych to stawiać na LNG i gaz z łupków ewentualnie energię odnawialną - bez odbierców gazu i ropy rosja zdechnie
Ten klimat wojenny to prezent dla grubasów... ludzie oszaleli sprzedają za półdarmo, żeby tylko się pozbyć, bez pojęcia realnych strat dla DUON... będzie płacz za 2 tygodnie, oj będzie...wojny nie będzie, sytuacja się wyklaruje a leszczyzna bez niczego będzie płakać... Dzisiaj nawet spadki na firmach cukierniczych :) heheh.... gdzie logika... media nakręciły sprawę... wystarczy że pokażą, że ktoś szybę zbił na krymie a tu już wywalanie akcji... gospodarka sama to zbalansuje i to na pewno nie będzie poziom pierwszej oscylacji w dół.
Sam jesteś z Ukrainy, gaz ziemny kupowany przez DUON pochodzi z Niemiec, Belgii, Rosji złóż krajowych i PGNIG przy czym nie wiadomo którędy jest przesłany gaz, który trafia do DUONU od PGNIG - czy przez Ukrainę, czy Białoruś, to wszystko i tak merda się w systemie przesyłowym Gaz-Systemu
Panika jest dobrym momentem na zrobienie zakupów, pod warunkiem, że posiada się oszczędności :)
jak pisałem że was ubierają w liche mundurki to jakiś dureń napisał że wszyscy psychiatrzy to barany kolego jak głęboko się teraz schowałeś do dziury gdzie jesteś daj znać hasło stare rzymskie przysłowie mówi errare humanum est---- mylić się jest rzeczą ludzką ale do błędu przyznają się tylko duże jednostki prostaczki milczą bo to za mocny cios w ich ego idę pogadać na oddział czasami mi się wydaje że moi pacjęci są mądrzejsi od naszej klasy politycznej
ty sie tu w piorka nie ubieraj kolego, bo spadki na duonie sa efektem sytuacji politycznej a nie "lichego" ubranka w ta spolke :)
jesli komus mozna cokolwiek zarzucic to tobie ze efekt spadkow akcji z kryzysu politycznego obracasz falszywie pod swoja bledna ocene kondycji DUONA i niby jego wartosc chcesz tym spadkiem mierzyc :)
90% spolek ktore obserwuje dzis bylo od -5 do -20%,,,, z tym ze wiekszosc juz wraca, wiec prawie na kadzej spolce dzis moglbys napisac ze to liche ubranko ;)
Mam tylko nadzieje ze nikt nie wysiadl na samym dole dzis, bo to totalne golenie z akcji malych inwestorow.
fajana promocje tu dzis mieliscie ..ze ja glupi sie zawachalem i nie kupowalem po 1,44 jak byla szansa .. ale dzis na tylu spolkach przecena ze czlowiek nei wiedzial za co sie lapac ..
Ja czekam spokojnie na 1 zl. Ladnie dzisiaj podbijali i sypali.
Jak Ruscy zakreca im kurek z gazem to i nawet po 10 gr nie bedzie warto brac. Czym beda handlowac? Ziemniakami? A POpaprancy nie zbudowali jeszcze terminalu LNG !!!
pewnie matołek nie kupił i teraz głośno krzyczy :))))) buhahahahaha
Najpierw naucz się naganiać, używając poważnych argumentów, te które używasz są jak dziecięca proca ze zmurszałą gumką.
Zeby chociaż weszło ponad wczorajszą luke, tak ok 1,65zł. Miał coś Putin ogłosić już przed godziną i nic, zaczyna tylko nieoficjalnie straszyć amerykanów. Chciałem napisać, że oby ten wzrost nie był tylko po to by sprzedali ci co wczoraj nie zdążyli, ale to już chyba sie realizuje.