• Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Jan [46.169.1.*]
    Zapowiada sie goracy marzec na skyline.
    Pod koniec marca rusza skup akcji.Cena maksymalna to 4zl.
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~adam.1983 [83.29.81.*]
    tylko tyle ze skup nie odbędzie się na sesjach giełdowych wiec niekoniecznie ma to wpływ, dużo drobnych akcjonariuszy raczej nie będzie sprzedawać bo stopień skomplikowania procedury jest dużym utrudnieniem :/
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Leszczyna [31.11.172.*]
    wybicie bedzie z formacji pelikana, tak to wyglada na wykresie 5 letnim. Skupu nie bedzie lub bedzie marginalny, kurs nadal bedzie w marazmie lub bedzie spadal , geanica jest 50 groszy bo potem out z gieldy
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Rybitwa [31.62.146.*]
    A na czym polega to "skomplikowanie" skupu ?? Jeżeli kolega Adam mógłby pojaśnić, to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Gimbo [195.189.79.*]
    Nie jest to szczególnie skomplikowane.

Regulamin jest dostępny w dokumentach publikowanych przez spółkę.
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~guru finansowy [31.11.172.*]
    skomplikowanie wynika z tego że do skupu nie dojdzie poprzez brak spełnienia warunków brzegowych określonych regulaminem skupu , lub skup będzie jedynie symboliczny .
    Nie widzę przesłanek do wybicia z formacji prostokąta , raczej mamy formację banana
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~SKL [31.11.172.*]
    słyszałem że SKL ma w planach zainwestować na Ukrainie 600 złotych w branży odzieżowej , chcą chyba kupić jakąś spółkę
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~adam.1983 [77.253.70.*]
    Skomplikowanie polega na tym ze trzeba trochę spraw załatwić a nie wystarczy tylko złożyć zwykłe zlecenie sprzedaży z konta maklerskiego a to może się okazać sporą przeszkoda dla osób które maja mało akcji i cała zabawa staje się nieopłacalna
    - trzeba zablokować akcje na rachunku maklerskim w odpowiednim czasie
    - uzyskać świadectwo depozytowe które nie jest wydawane za darmo wiec trzeba się trochę wykosztować
    - w okresie 21-27 złożyć w/w potwierdzenie i formularz sprzedaży akcji w POK BOŚ co się znowu wiąże z kosztami bo trzeba tam pojechać a nie wszystkie POK przyjmują te wnioski wie trze wydać kase na paliwo ( chyba ze przyjmują wnioski wysłane poczta )

W każdym razie jest z tym związane troche papierologii i kosztów wiec komuś kto ma 1000 akcji mało sie to opłaca bo sprzeda w ten sposób max 10% akcji czyli dostanie 400zł a wydał na te akcje około 150zł wiec za te cała bieganine zarobi max 250zł na takim pakiecie akcji

Wyciąg z regulaminu skupu:

2. Akcjonariusz zamierzający sprzedać Akcje w ramach Oferty powinien w okresie 21 - 27 marca 2014 r. dokonać następujących czynności:
    1) złożyć podmiotowi prowadzącemu rachunek papierów wartościowych, na którym zapisane są należące do akcjonariusza Akcje, dyspozycję zablokowania takich Akcji do dnia rozliczenia transakcji w ramach Oferty włącznie, oraz złożyć nieodwołalną dyspozycję wystawienia instrukcji rozliczeniowej (płatnej) przenoszącej własność Akcji na rzecz Spółki, zgodnie z warunkami określonymi w Ofercie (z uwzględnieniem ewentualnej redukcji) z ceną określoną w pkt. II Warunków Oferty. Dyspozycje powinny być ważne co najmniej do dnia rozliczenia transakcji włącznie, oraz
    2) uzyskać świadectwo depozytowe wystawione dla Akcji oferowanych do sprzedaży w odpowiedzi na Ofertę, oraz
    3) złożyć w okresie przyjmowania Ofert Sprzedaży Akcji, tj. w okresie 21-27 marca 2014 r. w jednym z Punktów Obsługi Klienta wskazanych w pkt. VII „Punkty Obsługi Klienta DM BOŚ S.A.” oryginał świadectwa depozytowego, potwierdzającego zablokowanie Akcji oraz formularz Oferty Sprzedaży Akcji. Formularz Oferty Sprzedaży Akcji powinien być wypełniony i podpisany w dwóch egzemplarzach (po jednym dla akcjonariusza składającego Ofertę Sprzedaży Akcji oraz Domu Maklerskiego).
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~evil [87.205.238.*]
    Pan Adam ma rację, że przy małej ilości akcji nie opłaca się odpowiadać. Nie można w tym skupie uczestniczyć korespondencyjnie więc jeśli ktoś nie mieszka w mieście, w którym jest punkt przyjmujący zapisy BOŚa to lipa. Świadectwo kosztuje 30 zł i więcej, dojazd też, od tego jeszcze prowizja maklerska i na koniec nadzieja, że może inni nie odpowiedzą. Dla kogoś kto ma nawet kilka tysięcy akcji po zredukowaniu tego o 90 % to raczej mało co zysku zostanie.
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Jan [37.7.125.*]
    Tu juz nie chodzi to zeby kupywac tylko po to zeby zapisac sie na skup tylko o to ze papier ma potencjal do wzrostow bo skoro spolce opyla sie kupic po 4 zeta to czemu ja mam nie kupic po nizej 2zeta zwlaszcza ze wycena na papier to ponad 4 zeta a po skupie akcji w obrocie bedzie 20%mniej.
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~evil [87.205.238.*]
    Jestem też tego zdania, że te akcje mogą być droższe. Dla mnie osobiście nie jest to inwestycja "życia" tylko niewielki składnik większego portfela akcji służący dywersyfikacji. Nie zamierzałem tracić czasu na wnikliwe analizowanie tego przypadku i całej tej oferty przy tak małym pakiecie akcji, który teraz mam. Więc jeśli można prosić o małą poradę na temat czy trzymać czy odpowiadać? To będę wdzięczny. Pozdrawiam
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Rybitwa [31.61.140.*]
    Jeszcze raz dziękuję koledze Adamowi za objaśnienie skupu - szczerze mówiąc nie brałem jeszcze udziału w takiej imprezie, chociaż parę ładnych latek na giełdzie już stuknęło. Ja akurat mam dość spory pakiet (nie chcę się chwalić ile, bo już wystarczy na tym portalu gimbazy udającej Bóg wie jakich inwestorów), ale dla mnie nawet 90% redukcji pozwoli zarobić parę grosików i czyni cała grę wartą świeczki.
    A co do samego kursu, to ja widzę okolice 2,40 - 2,50 na koniec kwietnia.
    Pozdrawiam wszystkich.
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~Pelen wiary [31.11.172.*]
    dziekuje Jerzemu i calemu Zarzadowi Skyline za to co robia dla spolki i dla nas akcjonariuszy i inwestorow. Decyzje madre i przemyslane , deklaracja skupu - majstersztyk. Zycze dalszych sukcesow , trzymaj sie Jurku !!!
  • Re: Skyline-wybicie z formacji prostokata Autor: ~skiller [5.173.44.*]
    http://poznajspolke.blogspot.com/2014/03/wyniki-kwartalne-poznanych-spoek.html

zapraszamy!
[x]
SKYLINE 0,67% 1,50 2026-05-05 09:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.