180 raczej nie ... ale 90 zł jestem więcej niż pewien, że się pojawi. W mojej skromnej ocenie Copernicus jest chyba najlepszą inwestycją na całym rynku na ten rok.
40 zł jestem na tyle pewien, na ile można być czegokolwiek pewnym na giełdzie
może 45 , 50 albo i 60
ale 90 na ten moment (i w perspektywie do końca roku) nie jest to warte, i znależliby się akcjonariusze (nie mówię o 2 głównych) którzy po tej cenie wyszliby chętnie ze spółki
Zapominasz o jednym, spółka jest warta tyle ile ktoś za nią będzie chciał zapłacić, a tutaj jest potężny potencjał dla wzrostów, ... dla czego ?
Ponieważ:
1. Spółka jest drastycznie przeceniona (a takich na rynku jest coraz mniej)
2. Ma bardzo zdrowe fundamenty.
3. Jest perfekcyjnie zarządzana.
4. Generuje spory zysk.
5. Przeznaczenie 8 milionów na skup akcji - a to nie zdarza się zbyt często w naszych spółkach tylko potwierdza fakt jak dobrą i dobrze zarządzaną jest spółką.
6. Wypłacanie dywidendy.
Przez co jestem wręcz pewien, że zobaczymy tutaj w tym roku 90 zł, a nawet więcej. Nie oszukujmy się 90 zł z akcję to nadal jest bardzo atrakcyjna cena.
rozumiem, że kupiłeś akcje, a teraz masz wolny czas w weekend, i chcesz zrobić coś pozytecznego, więc naganiasz, bo myślisz że ma to jakiś wplyw na kurs
nie chce mi się odpowiadać na twoją nagonkę, bo to są jakieś żarty
firma jest perfekcyjnie zarządzana??
dobrze że KNF się zgodził na spłatę obliatariuszy w ratach.........
naganiaj sobie dalej, ja Ci nie wróg , też mam sporo akcji
Chyba trochę się chłopaki zagalopowali z tymi wycenami :) Ustawiali popychacze po kilkadziesiąt tys akcji i nikt nie chciał skubać, a dostępnych do skubania było wystawiane po kilka tys akcji, za to uaktywniła się spora podaż i kurs wrócił już niemal do dolnego ograniczenia wcześniejszej konsolidacji. Zarobiłem tu ostatnio ponad 100%, ale wygląda na to że rozbujali okręt bo ktoś chce wyskoczyć za burtę i pozbyć się akcji, a nie chce tego robić uwalając bardziej kurs.