Ale dzieje sie to dość nieproporcjonalnie . Sam mam akcje Graala ale nie ma sie co oszukiwać i trzeba to powiedziec ze jest słabo ... Do tego styczeń i luty niesie za sobą historyczne ceny łososia .... Tak wysokie jakich nie było nigdy ...
Aktywa firmy wzrosły o 48 baniek a zobowiązania krótkoterminowe o 36 baiek więc jest nienajgorzej poza tym przychody są na dużo wyższym poziomie niż rok wcześniej. Wzrosła również wartość księgowa na jedną akcję. Moim zdaniem jest nieźle i gołym okiem widać kreatywną księgowość w spółce. Mam nadzeję na wzrosty w poniedziałek. Również mam trochę akcji tej spółki i czekam na sprzedaż po cenie powyżej 20 zł.
Zobowiązania trochę szybko urosły. dochód za ostatni kwartał spadł. Czy te raporty są po to, by po dobrej cenie pozdejmować akcje? Po akcji ze sprzedażą SF zaufanie do Graala u mnie spadło bardzo. W co oni grają? :)
pożyczki i kredyty na tym samym poziomie za to wzrosły rozliczenia międzyokresowe.
Pomimo gorszego kursu walutowego wynik w porównaniu do IV kw 2013 znacznie lepszy w każdej pozycji
Spadają wartości niematerialne, kasa w kasie rośnie,
wzrost obrotów o 25% (kw/kw) operacyjny o 19% ale pozostałe koszty (czyli nie związane bezspośrednio ze sprzedażą o 65% - policzcie jakby wyglądał operacyjny bez tego)
przepływy za ostatni kwartał:
operacyjne +
inwest -
finans +
no i obecna C/Z to około - 9,1 przy obecnym kursie
co? że graal opiera się na kredytach? To nie żadna nowość a i to proporcjonalnie spada