Podtrzymuję - nie kupować póki kasa nie wpłynie na konto spółki a to będą musieli upublicznić w raporcie za pierwszy kwartał - dopiero. Do tej pory wylądują notowania na dwa fiksingi. Pojawi się kasa i strategia to choć po 30 groszy warto nabyć i trzymać bo będzie pewniak. Teraz jest to nić niewarte.
Dla tych co liczą i się łudzą - po prostu weźcie się do roboty.
na 2 fixach łatwiej jest rozkręcić kurs, ja właśnie dobrałem po 15 bo sądzę że taniej już nie będzie a też zwlekałem, po tym jak msx wypalił nagle o mewie jakieś dziwne infa idą i wszyscy rezygnują z zakupu i wywalają, ja czułem że to tania zagrywka i dokupiłem, z resztą trafiłem w końcu są zyski - przyzwoity raport, a jak ujawnią powiązania i swoje znaczenie to dopiero się zacznie, a jeżeli chodzi o obligacje to info dadzą w dobrym momencie, to wszystko zaczyna mieć sens: calatrawa, msx, mewa, może jeszcze intakus bo też widzę powiązania... dobranoc i wesołego nowego tygodnia na mewie...
Masz racje MSX nabrał rozpędu tam widzę północ ,rakiety , złotówki , no cóż albo wierność albo kasa na MSX ,a mam dwa dni wolnego decyzja o strategii przesiadki odkładam do notowań ,tam widać że będzie grubo ale z Mewą -rozwód aż się zle poczułem , jak to kiedyś ktoś Mi rzekł pieniądz nie ma sentymentów, no tak , MSX , tylko to rodzina , e nie będzie tak zle, MEWA jest The Best ,MSX to jak MEWA
siedzę na MSX od dwóch miechów, brałem po 10gr a spadło już na 6, teraz wyskok,
Mewa to papier na ładny zysk ale nie można panikować tylko czekać, cierpliwości a zarobicie...
Właśie teraz na msx już trochę za póżno. Teraz to można zacząć kupować mewę.
Zawsze tak robie. Wiekszość przeskakuje ja wysiadam i zaczynam brać to z czego wskakują. Na msx jest o dwa dni za póżno. Teraz tylko Mewa. Najlepszy moment
dokładnie kolego też tak robiłem, większość ucieknie na szybki zarobek a ja dobiorę mewkę myślę że po 15 spokojnie oddadzą spanikowani i pazerni wyskakujący na msx
W dniu 11 września 2013 roku podpisana została umowa ze spółką Brasville Trading Investments Limited z siedzibą w Thasou 3, Dadlaw House, 1520 Nicosia, Cyprus zarejestrowaną zgodnie z Prawem Spółek Republiki Cypryjskiej pod numerem HE 291082, na podstawie której Mewa S.A. objęła 306 811 (trzysta sześć tysięcy osiemset jedenaście) obligacji na okaziciela wyemitowanych przez Brasville o wartości nominalnej 100,00 (sto) złotych każda, o łącznej wartości nominalnej 30 681 100 (trzydzieści milionów sześćset osiemdziesiąt jeden tysięcy sto) złotych. Wartość emisyjna obligacji równa się wartości nominalnej.
Zgodnie z warunkami emisji wykup przedmiotowych obligacji nastąpić miał w terminie do dnia 31 grudnia 2013 roku. Obligacje są oprocentowane w wysokości 12 % w skali roku.
Obligacje opisane powyżej do dnia publikacji sprawozdania kwartalnego nie zostały wykupione, jednakże Zarząd Spółki prowadzi rozmowy z Emitentami mające na celu doprowadzenie do sfinalizowania ich wykupu. O postępach w rozmowach z Emitentami Spółka będzie informować w raportach bieżących. Na dzień publikacji sprawozdania kwartalnego Zarząd nie uważa należności wynikających z objęcia tych obligacji jako zagrożonych.
W dniu 11 września 2013 roku Zarząd Mewa S.A. podpisał dwie umowy potrącenia ze spółkami Sidefield Holdings Limited z siedzibą w Nikozji oraz Brasville Trading Investments Limited z siedzibą w Nikozji.
Na mocy podpisanych umów potrąceniu uległy:
- zobowiązanie Spółki Sidefield Holdings Limited wobec Mewa S.A. jako zapłata za objęte akcje serii G w kwocie 30.681.055,52 zł ( słownie: trzydzieści milionów sześćset osiemdziesiąt jeden tysięcy pięćdziesiąt pięć złotych 52/100).
- zobowiązanie Spółki Brasville Trading Investments Limited wobec Mewa S.A. jak zapłata za objęte akcje serii G w kwocie 30.681.055,52 zł ( słownie: trzydzieści milionów sześćset osiemdziesiąt jeden tysięcy pięćdziesiąt pięć złotych 52/100).
- zobowiązanie Mewa S.A. wobec Spółki Sidefield Holdings Limited oraz Spółki Brasville Trading Investments Limited jako zapłata za objęte w dniu 11 września obligacje o których mowa w nocie nr 25 niniejszego sprawozdania na łączną kwotę 61.362.111,04 zł ( słownie: sześćdziesiąt jeden milionów trzysta sześćdziesiąt dwa tysiące sto jedenaście złotych 04/100).
Pierwszy wpis w tym wątku na samej górze przedstawia sytuację jasno i mądrze. Reszta to chłam. Nie dawać się podpuszczać wszelkiej maści blogerom i naganiaczom. Koniec.
Dziękuje wszystkim za dyskusję
Tylko wygląda na to, że mamy do czynienia z ogromnym spekulacyjnym kapitałem.
Mogą a raczej robią co chcą z kursem. Racjonalne i irracjonalne myślenie może okazać się błędne.