Ja się nie dziwię, że nie sprzedają. Ze spółki płyną dobre informację i nie koniecznie musi być tak że po dynamicznym wzroście kurs się obsuwa do poziomu z przed wybicia, jak to miało miejsce wielokrotnie. Warto zauważyć, że po ujawnieniu się kolejnego inwestora który przekroczył magiczne 5% nasze ff się zmniejszyło i wynosi około 250tyś akcji ;))
Nie sądzę aby ten gość chciał zbyt szybko wywalić swój pakiecik, a przynajmniej mam taką nadzieję ;))
A według mnie normalna korekta :) w ciągu tygodnia wzrost o 100% po dobrych infach więc rzeczą normalną jest że kurs musi odpocząć jeżeli obroni się 1 zł to w tym miesiącu widzimy 2 zł z przodu. Nowy udziałowiec nie po to wchodził i się ujawniał żeby ubrać, tymbardziej że tu nie ma kogo ubierać, a tu się wysypują teraz drobni którzy myślą że bedzie zwała spowrotem do 0,8. Ja ciągle dokupuje małymi bo według mnie na takich minusach trzeba korzystać :) wspomniecie moje słowa za miesiąc :)
10 zł to trochę przesada :X ale widać że nowy akcjonariusz zbiera i na 99,9% powinno przebić 2,5zl-3,5 zł więc potencjał zarobku jest spory tymbardziej po wysypie dobrych wiadomości. Ja jak bym zbierał to poczekał bym jeszcze aż się skorekci i wysypią niecierpliwi (chociaż patrząc na ilość akcji to nie bardzo jest komu się wysypać) i dopiero wtedy będzie KOSMOS. Osobiście uważam że do 2 zł warto wchodzić bo akcji w obrocie coraz mniej a ten Banach na bank ma już więcej akcji niż te 5%. Teraz tylko czekać aż pojawią się kolejne infa o przekroczeniu kolejnych progów.
Za 2-3 lata to tak, spekulował bym że może być i jeszcze wyżej. Spółka zaczyna podopisywać coraz to ciekawsze i bardziej dochodowe kontrakty, jeżeli zainwestowała by w coś co może dać jej jeszcze większe profity w krótszym terminie (np. własne pośrednictwo finansowe) to może być bardzo wysoko.
Hmm chyba mamy chwilowy przystanek, ktoś trzyma kurs kilkoma K akcji na 1,43 :S przydałby się większe zainteresowanie spółką to by było ciekawiej. Chociaż patrząc na arkusz zleceń to akcji ubywa bardzo szybko, już tylko 13940 akcji do ściągnięcia całej podaży, a to bardzo dobry znak. Może niedługo jakieś nowe infa...
A według mnie normalna korekta :) w ciągu tygodnia wzrost o 100% po dobrych infach więc rzeczą normalną jest że kurs musi odpocząć jeżeli obroni się 1 zł to w tym miesiącu widzimy 2 zł z przodu. Nowy udziałowiec nie po to wchodził i się ujawniał żeby ubrać, tymbardziej że tu nie ma kogo ubierać, a tu się wysypują teraz drobni którzy myślą że bedzie zwała spowrotem do 0,8. Ja ciągle dokupuje małymi bo według mnie na takich minusach trzeba korzystać :) wspomniecie moje słowa za miesiąc :)
Spokojnie kupisz jeszcze nizej,jak niema kupujacych to sprzedajacy zawsze sie znajda i zeby doszlo min do 2-3zl to ktos musi kupowac a jak widac narazie niema szalu i wiecej jest jednak sprzedajacych niz kupujacych i w dodatku niepewna Ukraina.
Takze moim zdaniem jeszcze zleci tak na 1zl licze ze jeszcze sie oblowie :)
Kto wie :X ale coś się bardzo pozytywnego dzieje w spółce :) bo ostro skupują, 2 zł to w tym miesiącu widzimy jak nie wyżej. Więc warto być na pokładzie :)
hehe 1,1 to dobra oferta przemyśl ją jeszcze :P do 1,5 to i ja biorę wyżej w sumie też ale wolę poczekać aż ta osoba z tymi 9K akcji co codziennie się ustawia się wysypała niżej :) A dzisiejsze TKO pełne podziwu xD 6,5 mln % :D to by był zarobek :D chyba historyczny na giełdzie :D
Wydaje mi sie ze TA OSOBA raczej ci taniej nie odda niz przynajmniej 2pln a i ta OSOBA ma wiecej papiera niz jak mowisz 9k ale stara sie kurs trzymac:)
Manius pewnie wysypujesz się :X skoro to zwiastowałeś :P to starasz się żeby tak było :X zresztą i to zbierzemy :) im wyżej to pakiety coraz większe, przydał by się tu jakiś większy gracz co by połknął spółkę :)
Ja nie sprzedalem ani jednej sztuki a wrecz przeciwnie nawet udalo mi sie troszke dokupic
Za dlugo w tym siedze zeby nie znac mentalnosci ludzi (pamietam jeszcze czasy BIG-a i Universala)
Dopoki nie bedzie wiekszego to kurs sie bedzie hustal ( w sumie i dobrze bo bedzie okazja jescze dokupic.
Ale ktoś prowadzi politykę :X kupuje drożej żeby oddać taniej :X dawać dawać, poniżej 1,5 chętnie wezmę :D Takie skoki po kilkanaście kilkadziesiąt % są jednak niedobre, ja wole żeby powoli sobie rosło po kilka % tygodniowo i się kurs gruntował niż skakał tak jak dziś. Niech się zamknie dziś na 1,55 i będzie git ^^
Ja to widzę tak że xxx kupił dziś na górce, przestraszył się, puściły mu zwieracze i sprzedał po 1,4 i 1,5 mi :D A niestety cierpliwość popłaca zauważ że ostatnio spółka cały czas pnie się w górę i takie chwilowe skoki nic nie znaczą. A jak widać taki z ciebie inwestor, że nie wiesz jak jest a oczerniasz. Wróć tu za msc i zobacz jaki będzie kurs, jeżeli poniżej 1,5 to zwrócę Ci honor, jeżeli powyżej to pokażesz że męda z Ciebie naganiająca na spadki :D
Co Ty to piep.... Jakis leszcz prowadzi ta spolke i nagania na zakupy. Jak tylko idzie sprzedaz to ucieka jak szczur z kupnem.Chcesz kupic to ukryciak 10% up sprzedaz niemozliwa bo dolne.
Nic nie chce mówić ale zdradzę dlaczego zainteresowałem się tą spółką, bo owy leszcz jak piszę XXX czyli rozumiem że ma na myśli nowego udziałowca, jest znajomym mojego znajomego, który zna tą osobę i zdradzę tylko że jest ściśle powiązany z dużym bankiem ale nie będę zdradzał z jakim, żeby nie było że naganiam. To że ktoś stara się kupić jak najtaniej być może kto wie przed dużo większym wybiciem to według mnie normalna sytuacja na giełdzie Pani XXX. Zauważ co się działo na Agrotonie w ostatnich dniach i jak ubrali ludzi na górce, zbili a teraz znowu zbierają :X
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Comperia-chce-pozyskac-z-oferty-publicznej-ok-10-12-mln-zl-netto-3051803.html
cytat:"Około 4 mln zł Comperia chce przeznaczyć na stworzenie multiagencji ubezpieczeniowej, kolejne 2 mln zł na rozwój infrastruktury i działania marketingowe związane z jej portalami, zaś 4 mln zł ma trafić na rozwój programu partnerskiego "ComperiaLead"."
http://finhouse.pl/PL/0/251/2013-11-18_Uruchomienie_Programu_Partnerskiego_FINLEADER/
cytat:"FINLEADER to finansowy Program Partnerski skierowany do wydawców, którzy chcą zarabiać na generowanym ruchu, ale również dbają o jakość i aktualność zamieszczanych na swoich witrynach treści. Dlatego tylko w programie FINLEADER dostępne są m.in. widgety z wyszukiwarką kredytów hipotecznych, w której prezentowane są zawsze aktualne oferty i w której można w pełni zweryfikować zdolność kredytową. W programie będziemy również udostępniać narzędzia i formaty atrakcyjnych reklamodawców z rynku finansowego, dzięki czemu każdy wydawca będzie mógł skomponować atrakcyjny merytorycznie dla użytkowników internetu i finansowo dla wydawcy zestaw narzędzi"