Przychody ze sprzedaży: spadek o 10.40% r/r
Zysk ze sprzedaży: spadek o 373.22% r/r
Zysk operacyjny (EBIT): spadek o 300.18% r/r
Zysk przed opodatkowaniem: spadek o 3357.50% r/r
Zysk netto: spadek o 689.78% r/r
Po za tym wbrew pozorom nie jest to duża spółka, bazują na taniej sile roboczej .Zakład znajduje się na zadupiu w miasteczku o wiejskim profilu Łomża się nazywa ta mieścina . Zatrudnienie to niewykwalifikowani robotnicy , większość nie wierzy w powodzenie przedsiębiorstwa , chłopi produkujący ziemniaki do koła tego miasteczka także narzekają na ceny a więc dziwne to wszystko aby się nie obrócił w ruinę ledwo przędą.
O znalazł się znawca, Maćko z Zadupia :), co wyżej sr. niż d.pę ma :)
Do szkół uczęszczaj i ucz się pilnie, a może kiedyś osiągniesz choć część tego co niektórzy pracownicy PEPEES-u Łomża.
Nie pozdrawiam, nie lubię nadętych bufonów.
Info dla reszty: firma ma się dobrze, trzymajcie akcje...
Myślę, że człowiek wie co pisze mi to wygląda na spekulacyjną windę . Pod wyniki wywalenie zebranych taniej akcji . To może zaboleć jak ktoś się zapakuje w takiej cenie.
Jeżeli zakład prowadzi inwestycje powyższe dane nie muszą nic oznaczać , trzeba mieć pełny raport by to ocenić . Jeśli spadek zysków spowodowany jest kosztami zarządu itp to można się bać ... skąd pochodzą powyższe dane ?
spoko spoko, bawią mnie Ci krzykacze, ale jest to uzasadnione większość wywalała akcje z dwuletnich minimach (gratujuje), teraz desperacko bluzgają, z nadzieją że może jeszcze odkupią taniej, a tak wogóle zapamietajcie ten dzień- wybicie z trójkąta górą i przełamanie trendu spadkowego
Hej o jakim trójkącie kolega pisze? ;-) Bo z mojego trójkąta to było wyjście dołem a teraz to wygląda na korektę spadków i idzie do pierwszej linii która była wsparciem tak przynajmniej ktoś próbuje to wmówić , że tak ma być , radzę się podszkolić z AT
autorowi może chodzić o to że spadek 3,7 krotny , a żeby było mądrzej napisał w procentach , lecz pytanie nadal aktualne skąd te dane , znajoma w księgowości ?
posiadasz jeszcze papier?
Jutro wszystko będzie wiadomo.
Ostatnio trochę się mylę (Bioton - nie kupiłem po 2 gr.)
reguła się nie sprawdziła - obstawiałem po scaleniu spadek.
Tu też reguła przyśpieszonych wyników - z reguły podają lepsze wyniki od ocfzekiwań.
Dnia 2014-02-27 o godz. 20:57 ~solo1 napisał(a):
> posiadasz jeszcze papier?
Jutro wszystko będzie wiadomo.
> Ostatnio trochę się mylę (Bioton - nie kupiłem po 2 gr.)
> reguła się nie sprawdziła - obstawiałem po scaleniu spadek.
> Tu też reguła przyśpieszonych wyników - z reguły podają
> lepsze wyniki od ocfzekiwań.
Niewiele miałem, dzisiaj sprzedałem. Zresztą pisałem, że sprzedam przed raportem. Może jeszcze jutro podbitka, ale nie bardzo w to wierzę. Produkcja skrobi w PEPEES-ie przypuszczalnie spadła o ok. 40%, ceny skrobi takie sobie, bez perspektyw wzrostu. Natomiast konkurencja ma się dobrze....
Ten zarząd nie ma żadnego pomysłu na funkcjonowanie spółki.
Przekonany jestem... Słowo wzrost zastapił słowem spadek o to pasuje. Zysk wzrósł wielokrotnie choć obroty spadły... O 10ptocent. To prawdziwe licznym .... Skąd to wziął?