Z info wynika, że zmniejszyli zaangażowanie i niecałe 100 tys. i na koniec dnia 24/02 mieli nieco poniżej 5%. Tymczasem pokaźne obroty są od ponad tygodnia...
Dnia 2014-02-26 o godz. 12:30 ~moses napisał(a):
> spółka płonie, popyt z lewej jest sztuczny
..obserwuje od kilku dni, że siedzisz na tej spółce i niezbyt pochlebnie wypowiadasz sie o spółce masz jakis żal, zagubiony jesteś czy jesteś zwykłym trollem ...
Przy freefloat ~~ 50% to może być każdy, wystarczy, że masz konto na babcię i możesz mieć 10% wszystkich akcji.
Gdybym to ja chciał się ich pozbyć, wywalałbym bardzo powoli nie ustawiając takich dużych zleceń z WUJ około 1000k akcji. To natychmiast widać i tworzy podejrzenia, ze strony popytowej. Widać zresztą jak forum panikuje, prześcigając się w teoriach spiskowych.
Najsensowniejszym scenariuszem dla mnie jest celowe pchanie kursu w dół aby ściągnąć z rynku drobnych akcjonariuszy. Przy freefloat ~ 50% można zwyczajnie przejąć spółkę... tak więc jak dla mnie coś dużego jest na rzeczy.
,,,prezio mógłby szepnąć kilka słów co się dzieje w spółce dla uspokojenia szalenstwa, oczywiście wiadomo jest mbank wali od tygodnia kurs...czy są jakieś plany dalsze na funkcjonowanie spółki ....