Szybki7, jak tam Twoja teoria o zakończeniu spadków wraz z końcem stycznia?
Jak oceniasz to, że po korzystnym komunikacie giełdowym kurs zwalono tak nisko?
Powiem tyle:
To giełda i czasem dzieją się dziwne , a nawet irracjonalne rzeczy. Logika jest często na szarym końcu, ale przychodzi zawsze.
Przypomnę też motto jednego kolegi które sprawdziło się np na Trakcji w 100%-tach (bo o to tu chyba chodzi).
jak już wszyscy oddacie
Autor: ~LordRambo [78.88.175.*], 2013-02-25 15:56
to dopiero urośnie, według mnie jest to wojna na wyniszczenie, wymęczyć psychicznie, zniesmaczyć i pozbawić nadziei na wzrost, jak już wszyscy sprzedadzą, to urośnie :) Czeka nas długa walka :) wygrają najwytrwalsi. Powodzenia :) ...
Bzdury piszesz, szulernia siadła na papier i wywija w górę i w dół, bo jak inaczej to wyjaśnisz.
Przecież dotychczas Twoja logika opierała się na tym, że do końca stycznia OFE są zainteresowane tym, by nie wykazywać zysków. Dlaczego teraz miałyby być zainteresowane stratą?
Dnia 2014-02-26 o godz. 17:10 ~szybki7 napisał(a):
> Skoro mnie w ten swój ,,inny" sposób rozumujesz i
> uważasz, że piszę bzdury yo pisz tu sobie sam.
O kolego, to nie tak. Nie obrażaj się na słowa krytyki skoro takie padają w obliczu faktów.
Twój wpis:
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-ofe-nie-maja-newagu-mozna-spac-spokojnie,14034359.html
Jeszcze niedawno napisałeś też inne zdania w wątku "Giełda i cierpliwość"
11.12.2013 cyt.: "Zobaczycie za ok 3 miesiące, nie mówię już co będzie za rok."
25.01.2014 cyt. "Jeszcze dwie sesje i hamulec powinien być popuszczany".
Ale też pisałeś inne ciekawe rzeczy przy kursie powyżej 21,50
29.12.2013 cyt.: "U mnie nic się nie zmienia . Będzie tak jak powiedziałem. Na nic tu utarczki słowne itp. Kto ma kasę i czas to niech kupi i spokojnie czeka. Tu nie będzie jazd (minus czy minus) po 50 % w miesiąc, siwych włosów i nieprzespanych nocy , a konkretna gotówka. Uważam , że zakup tych akcji na tym poziomie to dobrze ulokowany kapitał. (ten poziom 29.12.2013 to był kurs powyżej 21,50)
No to w obliczu faktów obrażanie się na mnie bardzo źle wygląda. Nie wypadasz wtedy wiarygodnie.
Wolałbym, abyś w obliczu faktów zinterpretował na zimno swoje własne słowa, a nie uciekał obrażony. Jeszcze ktoś pomyśli że byłeś naganiaczem...
Mam to gdzieś jak kto pomyśli. Piszę to co uważam. A jeżeli ktoś mnie nie rozumie, lub uważa inaczej to nie powód by nazywał moje uwagi BZDURAMI. Piszesz, o spekulce, gdy ja napisałem dosłownie TO SAMO tylko innymi słowami. A szag mnie trafia bo myślałem, że na tej spółce będzie normalniej. Jednak nie. Cwaniaki wszędzie wlezą. Gołym okiem widać co wyrabiają.
A OFE ma czas podciągnąć do czerwca (i chyba ci wiadomo dlaczego)
A jak nie rozumiesz danego (poniższego) postu to trudno. A właśnie w nim masz zawartą prawie na wszystko odpowiedź i dotyczy spekulki.
A teraz zajmij się spółką i tym co ty uważasz, a nie moją osobą i cytatami moich postów. . Bez względu na to czy piszę bzdurnie, czy błędnie czy mijam się z prawdą. Może tuman jestem. Ty pisz swoje.
I proszę bez dalszego komentarza.
Autor: ~szybki7 [89.228.71.*], 2014-02-26 11:27
Powiem tyle:
To giełda i czasem dzieją się dziwne , a nawet irracjonalne rzeczy. Logika jest często na szarym końcu, ale przychodzi zawsze.
Przypomnę też motto jednego kolegi które sprawdziło się np na Trakcji w 100%-tach (bo o to tu chyba chodzi).
jak już wszyscy oddacie
Autor: ~LordRambo [78.88.175.*], 2013-02-25 15:56
to dopiero urośnie, według mnie jest to wojna na wyniszczenie, wymęczyć psychicznie, zniesmaczyć i pozbawić nadziei na wzrost, jak już wszyscy sprzedadzą, to urośnie :) Czeka nas długa walka :) wygrają najwytrwalsi. Powodzenia :) ...
Strasznie wrażliwy na swoim punkcie jesteś, a to oznacza, że bardzo Ci zależy, aby Twoje słowa były traktowane poważnie :). No to staraj się bardziej. Bzdurą jest naiwne myślenie, że obrót pochodził z akcji drobnych inwestorów i że do NEWAGU spekuła się nie dobierze. Raczej liczę na współprace w rozwaleniu gnojów, o czym na końcu.
Oczywiście chciałbym, abyś miał rację, tylko po ponad 10 latach zabawy na GPW widzę, że na spółkach układowych wytrwali zazwyczaj tracili. Bo jak już wytrwali do dobrego momentu to akurat wymyślano nową emisję czy inwestycję, która znowu oddalała w przyszłość moment żniw. Kwartalne interwały nadziei też mnie niepokoją, bo skoro miało być dobrze teraz, a nie jest, to dlaczego ma być dobrze w czerwcu, bo OFE?
Doskonale rozumiem Twój wpis, i cytat z kolegi, i nawet się z nim zgadzam, bo jest logiczny, tylko obawiam się, że to takie pocieszanie się nawzajem, a być może duzi mają zupełnie inną perspektywę niż my piszący miedzy sobą słowa pocieszenia i odwołujący się do nadziei w czerwcu. Bo zgodzisz się, że ruchu z obrotem po 150K akcji nie wywołują studenci na dorobku i indywidualni. A skoro ani OFE, ani animator nic z tym nie robią pozwalając łamać linie wsparcia chociaż było dobre info, no to robią to same OFE, albo to duża spekuła.
A to oznacza, ze najwyższa pora na zakupy. Bo jak zaczniemy kupować lub odkupować to chłopaki zrozumieją, ze strzelają amunicją bez sensu i zaczynają tracić akcje na zbyt niskim poziomie. Skąd to wiem, bo dzisiaj wystarczyło skupić 200 - 500 akcji aby stopować spadki. Wystarczyło kupić 222 lub 555 lub 1 2 3 i gnojom cyferki się gubiły, bo nie wiedzieli w która stronę grać, kto nadaje, czy oni czy ktoś inny. Dlatego pod koniec stawiali batoniki, aby zniechęcać, ale na dogrywce zabrakło już im finezji. Walili równo w dół, aby złamać 20.
W tym sensie masz rację. Spadki były tylko spekulacyjne, nie miały żadnego uzasadnienia, bo zwała po dobrym infie to klasyka kurestwa.
Na jednej spółce namierzyłem wraz KNF cwaniaków, również namierzyłem ich adresy IP i poszła machina sprawdzająca. Gnoje tam odeszły, bo się wystraszyły. A kodowanie było identyczne ta sama spółdzielnia.
Tu też się przyglądam, i to nie sam. Wiec jak gnoje to czytają, to może niech pomyślą, że nie są nietykalni. Idzie wiatr zmian, kończą się łatwe czasy dla Amber Goldów...
tyle,że trudno komuś to udowodnić. Chyba wolno grać na spadki. w końcu to tylko giełda i spekulacja. A cena prawie "emisyjna" Pomyśleć ,że była tu 90% redukcja.
Mnie się udało ,że wywaliłem wszystko na początku po 23zł. Myślę ,że kupowanie na tych poziomach to dobry ruch.
Dnia 2014-02-26 o godz. 11:18 ~KońPolski napisał(a):
> Bo tzw. korzystne komunikaty są po to aby zwalać kurs i na
> odwrót po to jest komunikacja z tzw. rynkiem czytaj stadem
No coś w tym musi być. Dzisiaj w śląskim radiu narzekają na Impulsy, że się ciągle psują, czyli dobrze, bo kurs do góry : )