• naciąganie i bujanie Autor: ~czarny [91.198.89.*]
    tak jak w temacie,bujają i naciagają żeby ktos kupił po 0,51,sprzedałem za tyle i dziekuję za śmieci.
  • to ty nie czarny a raczej ciemny jesteś Autor: ~Tomasz Maz [83.18.208.*]
    o takich jak ty to pisze się 'ciemna masa' ?
  • Re: naciąganie i bujanie-dla ciemniaka Autor: ~czarny [91.198.89.*]
    i co wieśniaku z Tom, zamiast kupic nawozy i obornik,to kupiłeś moje akcje,a trzeba było mądrzejszego słuchać.
  • Re: naciąganie i bujanie-dla ciemniaka Autor: ~zadowolony [31.11.231.*]
    te czarny jeszcze sesja się nie skończyła. odbierają niezdecydowanym żeby później we wzrostach nie przeszkadzali.
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~dep [83.168.109.*]
    kolego czemu taki agresywny jesteś ?, sprzedałeś - odejdź i nie wracaj tu więcej.
    Fajnie zbierają dziś, też się ustawiam po 46 gr, moim zdaniem dobra cena.
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~Tomek [91.212.223.*]
    spokojnie..nic sie nie dzieje....malo kto juz chce sprzedawac...moze juz jutro info
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~czarny [91.198.89.*]
    Posłuchaj,dep' ja odpowiadam temu bo byłem mu coś winien i nie widzę tutaj agresji,kupuj, nie przeszkadzam.
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~dep [83.168.109.*]
    Zastanawia mnie jedno, sprzedałeś akcje i dalej udzielasz się na forum tej spółki, dla czego? Wytłumacz to, co Tobą kieruje?
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~bałwan śniegowy [89.67.245.*]
    "Każdemu wolno kochać...........".
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~czarny [91.198.89.*]
    Na pewno nie chęć konwersacji z Tobą!udzielasz się po wielu forach,więc zadaj sobie też to pytanie.Nie pytany nie odpowiadaj i nie przynudzaj!
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~Inwestor [193.107.198.*]
    Salonowiec,nie bądż hipokrytą.Jak się akcje sprzedało to teraz śmieć?Żal mi ciebie chłopie!
  • czarny miesiąc temu kupił Cashflow po 60gr a sprzedał po 75gr. Autor: ~Ktoś [93.105.60.*]
    czarny miesiąc temu kupił Cashflow po 60gr a sprzedał po 75gr.

cieszył się z zarobku 20% na forum, po 2 tygodniach cashflow poszedł w górę na 2zł. przeszło mu koło nosa 200% zysku

zarobił 20% a nie chciał zarobić 200%

to samo jest teraz na Depend, czarny kupił Depend po 45gr a sprzedał po 51gr. Za 2 tygodnie Depend będzie po 90gr.

czarny zarobił 10% bo 100% nie chce zarobić.
  • Re: czarny miesiąc temu kupił Cashflow po 60gr a sprzedał po 75gr. Autor: ~łajza meneli [31.0.139.*]
    90gr? kto tak dużo za to zapłaci? jak napiszą mamy nieruchomości, które zarabiają, to mogę i 3zł dać, obietnice są nic nie warte, jeszcze piszą że tu przyszłość się kupuje, obiecanki kupujecie, jak kupią nieruchomość to wtedy przyszłość wy możecie kupić o ile w tej przyszłości, nieruchomość przyniesie zyski
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~xyz [46.112.5.*]
    na rynku zawsze kupujesz przyszłość!! - zapamiętaj!
    jeden ryzykuje i kupi po 30gr,a drugi czeka na fundamenty i jak sie pojawię to zaplaci 300gr.
    i co w tym złego ? kto ma rację ? - właśnie przyszłość ......
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~łajza meneli [31.0.139.*]
    tylko w tym przypadku przyszłością są zyski z nieruchomości a na razie nie masz pewności że one będą(nieruchomości i zyski), mniejsze ryzyko inwestycji w spółkę rozwiniętą, niż w gniota, który obiecuje już dwa lata
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~Inwestor [193.107.198.*]
    Facet masz mózg czy nie?Kto dałby tak duży kredyt nie widząc perspektyw jego zwrotu?Nie rób wiochy!
    a dał już ten kredyt?
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~xyz [46.112.5.*]
    to kup sobie KGHM - tam masz fundamenty,zyski,nową kopalnię i swietlaną przyszłość. Czy ktoś Cię zmusza do depka???

Wiesz jak bys napisał: jestem ostrożny ,to moge to zrozumieć.Tylko po co kpisz z innych ? Jesteś lepszy ode mnie ? mądrzejszy.Masz szklaną kule i znasz przyszłość?
    Ja Cię nie naciągam do kupna i nie wykpiwam ludzi którzy maja wadpliwości .Twoje prawo być ostrożnym,a moje odwrotnie.

Polecam więcej szacunku wobec innych..
    wiesz, jakbyś pisał że wchodzisz spekulacyjnie w gniota, to też to rozumiem, ale większość pisze głupoty i się pociesza że spółka jest super, nie pisałem że jestem lepszy czy mądrzejszy, nie jestem marzycielem
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~bez nazwy [80.54.42.*]
    szkoda szamotania się miedzy sobą, odpowiem tak - co do kursu nie powinien spaść a wzrosnąć -chyba że będzie negatywne info typu, że coś wymaga jeszcze rozpatrzenia i nastapi przesunięcie w czasie (ale i wtedy spadek będzie kontrolowany bo papier jest już we właściwych rekach), co do przyszłości samego Dependa - powiem o jednej z możliwych konstrukcji wykorzystania nieruchomości - leasing nieruchomości - Depend za kredyt oprocent. "po amerykańsku" kupuje nieruchomość w Polsce od X i następnie ją leasinguje temu X na okres np. 10 lat, X płaci czynsz leasingowy (zwrot kapitału oprocentowany "po polsku"), po 10 latach nastepuje zwrotne przeniesienie nieruchomości na X, w międzyczasie X dysponuje gotówką za sprzedaną Depend nieruchomość. W biznes planie takie nieruchomości już mogą być przedstawione - wystarczą kolesie Pana K.. W błyskawicznym czasie Depend może być właścicielem takich nieruchomości o jakich wam się nie śniło.
    I dlatego tu jestem.
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~red [95.49.56.*]
    jesli chodzi o kurs sytuacja przypomina mi ta z fluidu. tam tez kurs był w podobnych okolicach i były wielkie oczekiwania. jedni sie smieli drudzy byli cierpliwi. Kurs uróśl 500 % w miesiac . Nie zdziwi mmie 2.xx na depie w krótkim czasie.
  • Re: naciąganie i bujanie Autor: ~bałwan śniegowy [89.67.245.*]
    Dla rozluźnienia atmosfery i napiętych nerwów inwestorów Dependa coś nie na temat. A może jednak wiąże się z giełdą?

Jak wyglądają niebo i piekło?

Pewnego dnia mężczyzna za pytał Boga:
    - Panie, powiedz mi, jak wyglądają niebo i piekło?
    - Chcesz wiedzieć? Chodź ze mną. Pokażę Ci - odpowiedział Bóg i zaprowadził go do miejsca, w którym mężczyzna stanął przed dwojgiem drzwi.
    Otworzył pierwsze. Na środku pokoju stał okrągły stół, a na nim duże naczynie z jedzeniem. Jedzenie pachniało tak aromatycznie, że ów mężczyzna poczuł nieopisany głód.
    Dookoła stołu siedzieli ludzie. Wychudzeni, smutni i szarzy. Każdy z nich trzymał w ręku łyżkę, która miała bardzo długą rączkę przytwierdzoną do ich dłoni. Każdy mógł sięgnąć łyżką do naczynia, ale nie mógł nasycić się jedzeniem, gdyż rączka łyżki była dłuższa, niż ręka.
    Mężczyznę przeszły ciarki na widok tego cierpienia i nieszczęścia.
    - Właśnie widziałeś piekło - powiedział Bóg.
    Następnie Bóg otworzył drugie drzwi. Pokój wyglądał dokładnie tak samo, na środku pokoju stał dokładnie taki sam stół, a na nim dokładnie takie samo naczynie pełne wyśmienitego jedzenia. Dookoła siedzieli ludzie z takimi samymi długimi łyżkami przytwierdzonymi do ich dłoni. Wszyscy jednak byli weseli, w świetnej formie, prowadzili ożywioną dyskusję. Pokój promieniał radością i dobrobytem.
    - Nie rozumiem - powiedział mężczyzna.
    - To proste - odpowiedział Bóg - Ci szczęśliwi ludzie nauczyli się karmić siebie nawzajem, podczas gdy tamci, chciwi, potrafią mysleć tylko o sobie.

I jeszcze jedna przypowieść.

Kamienie, piasek, woda

Nauczyciel przyniósł na zajęcia słoik i kilka rekwizytów. Gdy zaczęły się zajęcia wsadził do niego duży kamień, który zajął sporo miejsca i zapytał studentów:
    - Czy waszym zdaniem słoik jest pełny?
    - Nie, jest jeszcze sporo przestrzeni.
    - Zgoda.
    Nauczyciel nasypał zatem więcej średnich kamyków (mniejszych niż ten poprzedni), aż po brzegi naczynia, po czym powtórzył pytanie:
    - A teraz, czy słój jest pełny?
    - Tak, jest pełen.
    Wtedy nauczyciel wziął pudełko żwiru, wsypał do słoika i lekko potrząsnął. Żwir oczywiście stoczył się w wolną przestrzeń między kamieniami. Ponownie zapytał studentów, czy słoik jest pełny, a oni ze śmiechem przytaknęli.
    Profesor wziął pudełko piasku i wsypał go, potrząsając słojem. W ten sposób piasek wypełnił pozostałą jeszcze wolną przestrzeń.
    -A teraz, czy słój jest pełny?
    Coraz bardziej rozbawieni studenci znów przytaknęli. Wówczas mentor wlał do słoika wodę, która wypełniła całą pozostałą przestrzeń. 
    - A teraz, czy słoik jest pełny? Chciałbym, byście wiedzieli, że ten słój jest jak Wasze życie. 
    Ten największy kamień symbolizuje Boga.
    Te duże kamienie to ważne rzeczy w życiu: wasza rodzina, partner, dzieci,zdrowie. Gdyby nie było wszystkiego innego, wasze życie i tak byłoby wypełnione.
    Żwir to inne, mniej ważne rzeczy: pieniądze, mieszkanie albo samochód.
    Piasek symbolizuje całkiem drobne rzeczy w życiu, w tym Waszą pracę.
    Natomiast woda symbolizuje sprawy całkowicie nieistotne, jak przeglądanie kwejka, czy siedzenie na Facebooku. 
    Jeśli nie włożymy kamieni jako pierwszych, później nie będzie to możliwe. Jeżeli najpierw napełnicie słój piaskiem, nie będzie już miejsca na żwir, a tym bardziej na kamienie.
    Tak jest też w życiu: Jeśli poświęcicie całą waszą energię na drobne rzeczy, nie będziecie jej mieli na rzeczy istotne. Dlatego ważne jest, by zadać sobie pytanie: co stanowi kamienie w moim życiu? Następnie włożyć je jako pierwsze do słoja i dbać o nie. Zostanie Wam jeszcze dość czasu na inne sprawy.
    Zważajcie przede wszystkim na kamienie – one są tym, co się naprawdę liczy. Reszta to piasek i woda.
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.