Piękne info i piękna relacja nam się szykuje. Czyżby w nieodległym czasie przejęcie? A może nowy inwestor.
Oj będzie się tu działo. 3 zł minimum w marcu!!
cała branża w końcu zostanie skonsolidowana,światłowody to hit nie tego roku a lat następnych. Zobaczycie że to będzie żyła złota.
A ty co znalazłeś w necie? Ja wiem że multimedia na jakiejś dzielnicy już jest albo ma być w Łęczycy.
moderator usuwa moje posty jak wkleje link z moim blogiem, wiec wklejam tresc z mego bloga tutaj..
Przeglądając forum bankier trafiłem się na fajna analizę techniczną, 14zł jest możliwe po zwiększeniu zysku firmy w dłuższej perspektywie, ale to jest giełda i nie zdziwi mnie nawet jeśli to nastąpi w krótkim czasie.
Trzeba dodać, że spółka jest śmiesznie nisko wyceniana w tej chwili, same dotacje które są przyznane firmie to ponad 13mln zł czyli ok 4razy więcej niż wynosi wycena spółki na Newconnect przy obecnym kursie 1,51zł to duża okazja. Realna wycena spółki na dzień dzisiejszy to ok 6zł patrząc na kwotę dotacji oraz niski wskaznik C/Z = ok 5
W dłuższej perspektywie czasu(2015-2016r) nie zdziwi mnie wcale kurs 14zł, ponieważ spółka w tym czasie zamierza znacznie zwiększyć swój przychód roczny do kwoty 25mln zl - podejrzewam iż zysk roczny firmy wyniesie wtedy kilka mln zł co by oznaczało śmiesznie niską wycenę przy aktualnym kursie 1,51zł dając C/Z = ok 1 a takich okazji nie ma na giełdzie(nie licząc spółek wykazujących duże jednorazowe zyski..)
W spółce drzemie niesamowity potencjał zwiększenia zysku w najbliższych latach a tym samym znacznej poprawy wskaznika C/Z, który i tak już jest niski, a będzie jeden z najniższych spośród wszystkich spółek na GPW i NC, no chyba że kurs wcześniej dużo urośnie nie pozwalając na tak niską wycenę spółki. Co ważne spółka nie planuje w najbliższym czasie żadnej nowej emisji akcji, tylko zamierza się rozwijać poprzez dotacje z Unii, kredyty oraz obligacje - wszystko pisze w strategii na lata 2014-2016r.
Ze strony Openneta - Zgodnie z przyjętą strategią rozwoju Spółka nie przewiduje do końca 2016 roku emisji publicznej akcji OPEN-NET S.A.
http://www.open.net.pl/emisja-akcji
W rezultacie złożonych w 2011 roku przez OPEN-NET S.A. wniosków na dofinansowanie wykonania nowych inwestycji telekomunikacyjnych na terenie wybranych obszarów kraju w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka (Działanie 8.4 – zapewnienie dostępu do Internetu na etapie „ostatniej mili”), została przyznana Spółce w drugim kwartale 2013 r., możliwość dofinansowania ze środków Unii Europejskiej w łącznej wysokości 13 066 681,12 zł (przy wartości całego kontraktu wynoszącego 18 666 687,14zł) na realizację dwóch projektów – jednego na terenie województwa łódzkiego, a drugiego na terenie województwa śląskiego.
W dniu 12 września 2013 roku OPEN-NET S.A. podpisał umowę nr POIG.08.04.00-10-098/11-00 dotyczącą Projektu "Budowa sieci szerokopasmowego dostępu do Internetu na terenie 21 miejscowości w gminach Piątek, Łęczyca i Góra Św. Małgorzaty w powiecie łęczyckim, w woj. łódzkim" w ramach działania 8.4. Zapewnienie dostępu do Internetu na etapie "ostatniej mili" osi priorytetowej 8. Społeczeństwo informacyjne - zwiększanie innowacyjności gospodarki - Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka 2007 -2013 zawartą pomiędzy Spółką a Władzą Wdrażającą Programy Europejskie. Wartość dofinansowania wynosi 8.527.242,70 zł, przy ogólnej wartości projektu wynoszącej 12.181.775,29 zł netto.
http://www.open.net.pl/dotacje-unijne
Same DOTACJE przewyzszaja kilkukrotnie aktualna wycene Opennet na NC - OKAZJA, stawiam ze nie dlugo odbicie w rejony 4-6zl..
Po co mieliby się sprzedawać teraz. Do 2020 będzie kasy jak lodu na ich / naszą działalność i na obrośnięcie w tłuszcz. Myślę że kolejna hossa za kilka lat będzie dobrym momentem na sprzedaż.
Obecna cena to tylko przednówek tego co tu będzie.
Podpowiem wam jeno rynek główny GPW, a chyba sami umiecie policzyć jaka obecnie jest kapitalizacja i ile jeszcze brakuje jej do wymagalnej.
Akcji nowych nie będzie więc kurs obecnych musi iść jeszcze dużo do góry.