Skarbówka się przyczepiła do pewnego zabiegu księgowania przy handlu częściami - podobno to jest przyczyna.
Ostrożnościowo zaprzestali tego co robili , ale spór prawny trwa.
Jak się wyjaśni w sensownym czasie po mysli Spółki to mamy szybki powrót na szczyty.
Jak się nie wyjaśni , albo wyjaśni nie po mysli Spółki, to może być różnie. Z obecnych poziomów to raczej widziałbym brak reakcji (tj raport mamy w cenach wg mnie) . Organicznie i tak sporo możemy urosnać ale w tym scenariuszu nie będzie to takie skokowe 'pstryk' , tylko cierpliwe czekanie na wyniki za kolejne kwartały..
Dzięki, dla jasności - skąd masz te info?
Też sądzę że obecna cena odzwierciedla raport, trzymam akcje dalej, czekając na rozwój wypadków. Na szczęście nie kupowałem na samym szczycie, także do alarmowego poziomu straty jeszcze trochę zostało.
'uwiarygadniać' , to się mogę np kontrahentom , a nie równie anonimowym ludziom na forum;)
Sam mam informacje z drugiej ręki - tzn od kogoś kto rozmawiał ze Spółką. Nie mam powodów przypuszczać że info jest fałszywe, bo i tak jest na tyle ogólne, że mało co wnosi;)
Może też zadzwonicie, to coś potwierdzą albo skomentują??
Sam jestem ciekaw co tu będzie, i dlatego się wpisałem, liczę na Wasze konstuktywne posty
Jesli masz na myśli części serwisowe to to raczej nie jest ich podstawowy asortyment handlowy. Części głównie zurzywają na potrzeby serwisu i może tu coś "mieszali" z księgowaniem.
To i tak nie usprawiedliwia moim zdaniem takiego spadku przychodów i zysku w IV kw. Najwięcej zarabiają na handlu telefonami tabletami akcesoriami itp. Od jakiegos czasu nie mają już w ofercie produktów, które stanowiły znaczną część tych przychodów i tu należy szukać przyczyny. Problem w tym, że prędko tej sprzedarzy nie odbudują, serwis też im tego nie zrkompensuje...
Jeśli chcecie wiedzieć czym już nie handlują to propnuję poprosic firmę o ofertę handlową firmy i pytanie co się zmieniło w porownaniu z sytuacją powiedzmy rok temu,
spadek przychodów przestanie Was dziwić...
Wyniki za I kwartał tego roku będą zatem jeszcze gorsze od IV kw, 2013. Zysk za ubiegły rok rzeczywiście był suuper ale to wszystko już dawno było w cenie, po I kw. 2014 będzie dobrze jak nie spadnie poniżej 2pln.
.... Od jakiegos czasu nie mają już w
> ofercie produktów, które stanowiły znaczną część tych
> przychodów i tu należy szukać przyczyny. Problem w tym, że
> prędko tej sprzedaży nie odbudują, serwis też im tego nie
> zrkompensuje...
Jeśli chcecie wiedzieć czym już nie
> handlują to propnuję poprosic firmę o ofertę handlową firmy
> i pytanie co się zmieniło w porownaniu z sytuacją powiedzmy
> rok temu,
spadek przychodów przestanie Was dziwić...
> Wyniki za I kwartał tego roku będą zatem jeszcze gorsze od
> IV kw, 2013. Zysk za ubiegły rok rzeczywiście był suuper
> ale to wszystko już dawno było w cenie, po I kw. 2014
> będzie dobrze jak nie spadnie poniżej 2pln.
wszystko się potwierdziło....
na poprawę się nie zanosi...
Czyli co, według US większość przychodów i zysku za ubiegły rok to wynik "zabiegów przy księgowaniu'!!?? brzmi jak kreatywna księgowość, obyś był w błędzie inaczej już po nas..
też mi się wydaje że szkoda po takiej cenie uwalać. Mam 10 spółek dywidendowych i szczerze mówiąc po takiej cenie ccs nie bardzo widzę wywalać. Licząc na około 4 mln zł zysku netto policz sobie c/z . w 1 kw 700 k zysku mieli dodać potknięcie na hrywnie 300k to można założyć że bez tego zdarzenia jednorazowego mieliby 1mln zysku to nie jest oczywiście to co rok wcześniej no ale sorry dramatu nie ma spółka nadal generuje zyski. Ja spokojnie jak mówię liczę na 4mln zł zysku za cały rok zobaczymy jak będzie :) myślę że nic gorszego fundamentalnie nas już nie czeka a możemy się tylko mile zaskoczyć więc uważam że dzisiejsza cena jest ok plus niebawem dywidenda :) jak ktoś ma wszystko w ccs to oczywiście miło nie jest ale jak się ma tego 10% w portfelu i do tego fajna dywidenda niebawem to już patrzy się inaczej na to .... aha kupowałem po 4,25 i bez pompki :) pozdro