Odnośnie Kernel`a. To może być dobry strzał.
Z tego co pamiętam to go ćwiczysz jakiś czas i pewnie wiesz więcej niż ja i wiesz co robisz.
Ja często posiłkuję się zachowaniem średnich SMA 15 i Ema 5 w stos. do siebie i linii kursu i rzeczywiście pierwszy sygnał już jest - sprawdziłam.
Powodzenia
Trzymam twardo MSW.
Nie swingowałam tylko powiększyłam stan posiadania i jest dobrze.
Zobaczę jak się sytuacja rozwinie w pn.
Być może da się obrócić ale jeśli to częścią papieru.
P.S.
Sam widzisz, że jak rośnie to żyć się chce a ja sobie zadaję pytanie - czy jestem uzależniona od gry na giełdzie?
Heh niestety to już nałóg.. Ja z kolei zrealizowałem część MSW na 7,8 a miałem od 4 z hakiem.. Teraz uśredniłem w góre na małej korekcie - średnia z 6 z przodu pozwala spać spokojnie ;-)
W kwestii rovese jak ktoś napisał wpływ miała troche ukraina a jak wiesz stabilizuje się tam.. Polecam prześledzienie transakcji z czwartku.. Zeszło na relatywnie niskich obrotach poniżej 1,9 i potem nastąpił największy od roku obrót z zakresie 5 gr.. Wygląda to na realizacje zysku
Z zachowaniem stanu posiadania..
Może warto troche baczniej obserwować kolejne dni..
hmmm milem nadzieje ze jeszcze uda mi sie opchnąc powyzej 2 zeta :/
ale dzis juz nei byo zludzeń. puscilem po 1,95.
patrząc na wolumne dziś, perpektywe wyników to droga otwarta do 1 zlocisza...historia lubi sie powtarzac.
a liczylem ze troche zarobie :|
analiza wolumenów i wykres pokazują, że jesli ponownie nastąpi zamknięcie ponizej w najblizszych sesjach poniżej 1,90 to gwarantowany przystanek w okolicach 1,60. Jeśli nie to będziemy dryfować w okolicach aż do wyników i tam rozstrzygnięcia (rosyjska ruletka). Jesli zejdziemy jednak do 1,60 i do tego wyniki bedą słabe droga dalej będzie stała otworem. Jeśli pozytywnie zaskoczą to wtedy do obecnych poziomów wracamy.
a moja analiza wskazuje ze ci co wczoraj kupowali po 1,84 -1,85 .. dzis sprzedali po 1,93-1,95 zarobili pare groszy ..i maja gelboko w dupie twoje wywody ... pierwsza uwaga
uwzgledniles fakt ze 8 mln wczoraj zostalo przerzucone po 1.89 w umowionych transakcjach .. nie sadze ...
i na koniec chcesz taniej kupic ..jestes tego taki cholernie pewien ze bedzie leciec .. to sie tam ustawa i czekaj ..
Rovese jest mocno zależne od Ukrainy, jak tam niespokojnie to kurs musi lecieć i nikt tego nie zmieni. Obstawiam dalsze mocne spadki i zatrzymanie ich dopiero po stabilizacji sytuacji na Ukrainie, niestety..
spolki ukrainskie ..sadovaya ..coal energy ..agroton .. kernel .. imcompany...astarta..mini hossa dzis ..a rovese ma z powodu sytuacji na ukrainie leciec ..znajdz inny straszak .. moze klasycznie ze to jest bankrut ...
Bankrutem to on jest od czasu przejęcia Opoczna.
http://mojeinwestycje.interia.pl/wykres?wlid=22&porow=&rdz=0&wsk=1&okresy=1800&rn=1&typ=0&skala=0
Czy może być coś bardziej przekonywującego.
Dodać do tego co róż nowe emisje a ostatnia to już giga emisja to obraz bankruta widoczny jak słońce.
nie od wykresu nic nie moze byc bardziej przekonywujacego .. zapewne to samo pisali na monnari 2 lata temu .. jak bylo po 80 groszy ...
wykres to swietosc ...to przeciez tylko nieomylny rynek wie jak wycenic spolke ..
ch.. ze 80 % wycen to wynik manipulacji fundow lub spoldzielni majacych wystarczajacy kapital do takich zabaw ..
myślicie że zatrzyma się na 1,60 czy dopiero 1,31? a może powtórka z histroii i 1zł...
szkoda ze nie sprzedałem wszyskiego w piątek bo chociaz kilka groszy byloby na akcji więcej :| no ale łudziłem się ze moze cos sie zmieni i wypchne wyżej...no a dziś brak złudzeń.
no ja to raczej zaczne kupowanie tak jak w "poprzedniej odsłonie" czyli w okolicach 1,15. wtedy wyszedlem na tym dobrze :). Kwestia tylko taka ze sytuacja ekonom jest teraz gorsza niż poprzednio i mam gdzies cień niepewności czy zatrzyma sie na 1zeta czy moze bedzei schodzilo i brodziło w groszach :| no ale tego nie wiadomo.
pojde ze sprawdzona metodą. najwyżej SL poustawiam sensownie