W Krakowie przy ulicy św. Łazarza w dzielnicy Śródmieście, rozpocznie się wkrótce budowa obiektu usługowo-biurowo-mieszkalnego. Generalnym Wykonawcą inwestycji został Aedes S.A., notowana na NewConnect spółka specjalizująca się w szerokim zakresie usług budowlano-montażowych. Wartość pozyskanego zlecenia wynosi ponad 8,48 mln złotych.
Realizacja kontraktu rozpocznie się 4 marca 2013 roku, zaś planowany termin zakończenia został wyznaczony na okres 16 miesięcy od tej daty. Inwestorem jest krakowska spółka Studio Stare Miasto Sp. z o.o.
Projekt przy ul. św. Łazarza obejmuje wykonanie budynku z sześcioma kondygnacjami nadziemnymi, na których znajdować się będą lokale mieszalne oraz usługowo-biurowe. Ponadto, zlecenie obejmuje realizację garażu podziemnego (dwie kondygnacje), a także infrastruktury technicznej. Jest to kolejna inwestycja, stanowiąca dla nas wyzwanie ze względu na trudną lokalizację terenu prac. Plac budowy znajdować się będzie w centrum miasta, pomiędzy już istniejącą dość zwartą zabudową - mówi Maciej Targosz, prezes zarządu Aedes S.A.
W ciągu ostatnich sześciu miesięcy Spółka pozyskała 4 kontrakty o łącznej wartości blisko 30 mln złotych. Aedes S.A. posiada zabezpieczony portfel zleceń do końca III kwartału 2014 roku.
oki ;-) MY tam wszystkich chętnie witamy w akcjonariacie
co do Pylonu - to ładną tam winde mieliście na przełomie roku - tylko pogratulować tym co się załapali poniżej 0,1 i wyskoczyli pod maxem
może by taką powtórkę zrobić na adasiu ?
wykresy aedesa wrzuciłem do wątku " Analiza AEDES " dobrze jest tam też przedstawiona charakterystyka spółki jak by się ktoś chciał bliżej zapoznać, wskaźniki fundamentalne atrakcyjne, AT - jest OK , tak samo jak coraz przychylniejsze perspektywy i rekomendacje budowlanki, program MDM nie jest tu bez znaczenia ;-)
Ciekawe jest to ze od piatku ktos twardo kupuje z ukrytego. Tak samo robili na poczatku czerwca i w sumie od tego czasu ponad 300 tys akcji sie obrocilo czyli okolo 20 proc free flotu. Wywalili teraz wszystkie slqbe komunikaty ktore do 6 msc przerobia na dobre bo wiadomo ze zabrze zaplaci standrd w deweloperce i komunikat na plus. Ciekawe tylko vzy cos nowego puszcza przykaldowo jakis kontrakt . Kusi mnie tym bardziej ze z branzy obie spolki maja podobne przychody a 10 razy wyzsze wyceny. Moze jakis found zrobi spekule dzieki czemu dorowna tamtym i spola przejdzie na regulowany. Spolka stala by sie drugim eko exportem w ktorego tez kiedys wdm ubil a jak opuscil akcjonariat to na 50 zl pojechali a startowali ze 1 zl. Co o tej spole myslicie ja w newconnecta wiecej niz 5 tys w jedna spolke nie wkladam a tym razem kusi mnie aedes. A wy co myslicie ?