• Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~witek [37.47.160.*]
    Raport za 4Q 2013 pokazał, że rozwój spółki przebiega bez zakłóceń.

Mieli 1,012 mln zł zysku netto wobec 280 tys. zł zysku rok wcześniej.

Kto oddawał na ukrytym po 49 gr oddał chyba do 20 gr wszystko.

Teraz może i wrócimy na poziom 1 zł. Czas pokaże.
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~test 20 [195.205.152.*]
    Bez powtórnego testu na 0,20 nigdzie wyżej nie zajedziemy, wiele osób nie kupuje bez upewnienia się, że nie spadnie niżej niz dołek na 0,20. kupująć za 0,30 ryzykują stratę 33% kapitału - tu nie będzie większych obrotów bez testu 0,20 i trudno wyjść z takiej inwestycji bez powodowania spadków, a zysk jeśli jest niekoniecznie może się powtórzyć. Dlaczego ktoś sprzedał po 0,20 ?
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~takos [89.67.245.*]
    Musi być test 0,20 powiadasz? Nie bądź śmieszny. Dyskusja z Tobą nie ma sensu ponieważ albo jesteś bardzo głupi albo wyjątkowo perfidny.
    Dlaczego ktoś sprzedał po 20 gr? czy nie mógł wyżej - skąd ten pośpiech, nie uważam mojej skromnej osoby za wyjatkowo mądrą, a czy perfidną? Nie mi oceniać. Nie piszę tego by sprzedać akcje ale by je kupić ale bez ponownego testu nie zrobię tego bo na tak spekulacyjnych akcjach to czysta głupota ryzykować stratę, gdzie ryzyko spadku w pobliże 20 groszy oceniam na więcej niż 50% czyli wysoko, gdzie tez planuje ewentualny zakup i spodziewam sie szybkiego zysku czysto spekulacyjnie, bo dlaczego miałbym inwestować tu w dłuższej perspektywie? Kto tak inwestuje do tej pory stracił tu, dlaczego miałoby być teraz inaczej?
    Zmieniłeś ton, więc odpowiem Ci spokojnie. Jest taka formacja V, która polega na szybkim spadku i szybkim powrocie do punktu wyjścia. Spółka nie jest spekulacyjna, ma bardzo mocne fundamenty, tylko była dotychczas bardzo mało płynna i można było zrobić taką akcje. Teraz wróci minimum w okolice 0,50 zł. Za 0,20 już nigdy nie kupisz. Dzisiaj sprzedają ci, co kupili w ostatnich dwóch dniach na dołku i są zadowoleni z zarobków oraz ci, co kupili wcześniej i tną straty bojąc się, że już nie urośnie; w przedziale 0,39 - 0,21 zł na spadkach nie było możliwości zakupu. A te transakcje po 0,20 były umówione. Pisałem na innym wątku, chyba wczoraj, że ten co sprzedał w tej cenie miał pewnie 100% zysku. A ponieważ chciał sprzedać bardzo dużą ilość musiał znaleźć kupca i dogadać się z nim tak, żeby cena satysfakcjonował obie strony. Sprzedający już jest zadowolony. Kupujący wie, że też zarobi godziwie. Myślę, że będzie to więcej niż 100%. Czy jest to dla Ciebie jasne?
    Twoje słowa są zrozumiałe dla mnie, pytanie czy są jeszcze jakieś akcje do sprzedaży przez osobę która sprzedawała, nie zapominajmy, że kupujący po 20 groszy też kiedyś może je sprzedać i może wystaczy mu sprzedaż do poziomu niewiele wyższego od poziomu zakupu, będzie musiał bo na tak mało płynnej spółce nie znajdzie po wyższej cenie kupca na taką ilość.

Czy do spółki wpłynie gotówka ze sprzedaży nowoemitowanych akcji, czy to będzie 50 groszy za akcje a może wpłynie tylko w cenie nominału10 groszy za akcje.

Czy za 35 000 000 akcji z seri D wpłacone było po 10gr, prawda? Może to akcje z tej serii były sprzedawane po 20 groszy, co z resztą akcji - czy są w mocnych rękach, a może będziemy jeszcze świadkami pakietówek po 20 groszy.

Stoję obok i obserwuję - może będzie V może W :)
    Wcześniej zbicie kursu do 0,20 było tanie, bo wymagało sprzedaży jedynie kilkuset tysięcy akcji i to z zyskiem. Teraz za dużo chętnych na kupnie. Dwa razy takiej akcji nie robi się. A akcje kupuje się nie tylko po to, żeby zaraz sprzedać je na giełdzie. Są jeszcze inne powody kupowania akcji. W szczególności dużych pakietów. Teraz zostało Ci już tylko obserwowanie. Ale jak kurs rośnie to jest to bardzo denerwujące zajęcie, jak nie ma się akcji. Jest wielce prawdopodobne, że jeszcze dzisiaj zobaczymy 0,44 zł.
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~Graham [83.25.234.*]
    nie chce dalej rosnac to bedzie spadac tak jest zawsze.. Bedize pewnie podwojne dno jutro na 20gr i mozna znow kupic bo pewnie znajac zycie znow odbije od tego poziomu..
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~takos [217.149.245.*]
    Nie chce rosnąć. Niezły tekst.
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~Graham [83.25.234.*]
    czytaj uwaznie nie chce dalej rosnac.. powinno wisiec na gornych widlach, nie wisi a spadlo od szczytu dzis , bardziej bym obstawial wiec dolne widelki niz gorne i mozliwe podwojne dno na 20gr i mozliwe powtorne odbicie ale to nie wczesniej jak w przyszlym tygodniu.. a na dniach odpali ostro w gore Opennet, obserwujcie podziekujecie mi pozniej ;)
    Przeczekanie szczytu i niewykorzystanie okazji do sprzedaży też może irytować zwłaszcza, że sytuacja (okazja do sprzedaży) miała miejsce a nie jest tylko prognozą :)
  • Re: Powrót na 1 zł / Super raport za 4Q 2013 Autor: ~takos [217.149.245.*]

Po pierwsze, są różne szczyt - dzienne, lokalne itd.
    Po drugie, gdzie był szczyt widać po fakcie.
    Po trzecie sprzedaż na samym szczycie to łut szczęścia.
    Po czwarte i najważniejsze, szczytu jeszcze nie było (chyba, że sesyjny, ale w to wątpię)..
    Nie wiem, czy obserwujesz jeszcze test20 tą spółkę i forum, ale tak jak pisałem na innym wątku mamy wtorek i powrót do wzrostów. Przyznaję, pomyliłem się co do sesji czwartkowej ale o podwójnym dnie zapomnij.
[x]
KOPAHAUS 0,00% 0,01 2015-10-29 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.