Ktoś wie? Nie było przecież żadnej informacji...cos mnie ominęło oficjalnego?
Myślicie że to podbitka żeby fundusz mógł kontynuuować wywalanie, znów na wyższych poziomach (jeszcze mu troche zostało), czy po prostu insiderzy więdzą juz cos o czym my publicznie my dowiemy się dopiero za jakiś czas? i oni poprzez typowa nielegalną spekulację kursem zarobią kosztem innych?
Chyba Zarząd powinien to jakoś skomentować, w 2 dni ponad 20% to nie może być przyadek. Jeśli to przypadek na takich wolumenach (nietypowych jak na spolkę) to poza Zarządem służby powinny sie zainteresować co sie nagle dzieje jesli nie bylo infomracji zadnych.
Ostre uwalanei kursu przez wychodzącego od kilku tygodni i nagle w 2 dni 20%???
Pytam sie jak to?
kolego, to czy bedzie dywidenda czy nie, i to jakie beda wyniki to nie w tym rzecz teraz.. chyba nie zrozumiales o co chodzi.
ktos jak telemaniak zauwazyl ostro manipulowal kursem. najpierw mega spadki i ludzie zmuszeni do sprzedawania (bez zadnej informacji ze strony spolki, próby tlumaczenia, to standard ze jak ostro leci to prezes powinien zabrac glos i powiedziec np. "ze on nei wie co sie dzieje , wszystko jest ok"), a teraz nagly zwrot o 180st. i to na dużych obrotach (znow zadnego oficjalnego komunikatu). Ktoś masakrycznie nadużywa prawa.
Ja z 2 jeszcze osobami przygtowałem juz pismo do KNF, szczeliwie nie ma az tak duzo charakterystycznych zleceń, i mozna konkretne kilka wybrac i z łatwością to zbadać. Nie można stać z boku i sie przyglądać jak manipulują!
Czym więcej osób im pisemnie zgłosi "naduzycia" będzie to bardziej skuteczne i konsekwencje wyciągnięte.
a kto Twoim zdaniem wywalał? PKO? Allianz?
tak czy siak, ja się nie dziwię, że ktoś zaczął też w końcu dobierać, w ciągu 3 miesięcy zjazd z ponad 20 zeta do poniżej 14 zeta, po jednych słabszych wynikach kwartalnych, to spore przegięcie
z chęcią się przyłącze, bo szlag czlowieka trafia jak na to sie patrzy. to nei moze byc bezkarne. podrzucicie jakis gotowy "template urzedowy"? a ja tylko dpisze swoje spostrzezenia i konkretne transakcje
thx
Telemaniak, a Ty co, sprzedałeś w dołku i żałujesz? :-) Bo ja nie
sprzedałem i cieszę się, że się odbiło i to tak przyzwoicie. Wystarczy
popatrzeć na historyczny wykres Eurotela z kilku lat; takich
wystrzałów było kilka, zdarzają się od czasu do czasu i w jedną i w drugą
stronę.
A swoją drogą to ten wyskok nie jest jakoś tak znów rekordowy. Mam ok. 10 różnych papierów w portfelu i 2 z nich skakały ostatnio mocniej.
Jak lubicie duże skoki, to przyjrzyjcie się np. Biotonowi :-)
wysłaliście już? z mojej strony 4 osoby. poszło wczoraj do KNF.
nie można dać się manipulować, jeśli tylko będzie choć iskierka powagi w KNF i chęci do realnego działania to mają kawa na ławę wszystko wyłozone. miejmy nadzieje ze nie ujdzie to nikomu płazem.
IDM wydał rekomendację dla Eurotela, podwyższył cenę docelową na ponad 20 zł.
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/eurotel;otrzymal;nowa;rekomendacje,32,0,1483808.html