• poczytajcie na forum parkietu Autor: ~bracik [83.22.253.*]
    w wątku orła, tam jeden chłop pisze o co chodzi z układem

http://forum.parkiet.com/viewtopic.php?t=186601&start=2085&sid=d1f26fa37819bf26b9a5ace504be269e
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~david [95.40.196.*]
    strasznie się mondrzy, a na swoim blogu pisałże ma tylko jedną obligacje :):)
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~zxc [77.255.20.*]
    czy to nie przypadkiem pisze ten sam co uwalil emisje ratunkowa bo chcial po 2 zlocisze za akcje? to ja dziekuje za takie rady haha
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~uczestnik walnego [31.174.112.*]
    Dnia 2014-02-17 o godz. 22:45 ~zxc napisał(a):
    > czy to nie przypadkiem pisze ten sam co uwalil emisje
    > ratunkowa bo chcial po 2 zlocisze za akcje? to ja dziekuje
    > za takie rady haha

ten sam
    na walnym wymógł na zarządzie orła żeby emisja nie była po 1 tylko po 2 zł
    a teraz chce po 1
    dziwny gość
    jesli nie reprezentuje (czyt ma dojscia/uklad z pewna grupa) tak ok 50% obligatariuszy to sobie moze tymi swoimi 'kijami' wisle zawracac, bo chyba nie jest swiadomy jak sie odbywa uklad upadlosciowy. tak samo ten co pisze o likwidacji nie wie o czym mowi
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~Zagubiona [31.174.47.*]
    A możesz to jakoś prostymi słowami wyjaśnić. Bardzo proszę.
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~jaku40 [46.174.176.*]
    kurczy patrze i niedowierzam jakiś rok temu wyszedłem z orla i tak rzuciłem ze akcje spadna do 10groszy i o dziwo już chodza po 30 dla mnie to szok jak spółka mogla tak upaść, szkoda mi tylko ludzi co w nia zainwestowali i tak wtopili
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~o czasie [80.51.82.*]
    ja kupowałem po 3,2 wyszedłem po 1,5 i martwiłem się ze tyle w topiłem, dziś bym sobie rwał włosy!!!
    prostymi slowami: o ukladzie albo upadlosci decyduje wiekszosc wierzycieli czyli ci co maja ponad 50% dlugu czyli ci co maja obligacje, banki, producenci opon i kto sie jeszcze zglosi. bedzie zebranie w niedlugim czasie i kazdy zadeklaruje czy przystaje na uklad czy nie. z tego wzgledu, ze (pomijajac dotacje) najwiecej do gadania maja obligacje serii b (z tego co widze) to decydowac moze jedynie ktos co ma tak na oko z 50% obligacji a wiemy, ze jest kilku takich. jesli wiec ten piskliwy leszcz nie jest z grupy trzymajacej wladze w obligacjach to gowno moze zrobic ze swoimi krzykami, z reszta zastanowcie sie nad nim bo z tego co widze to dzieki niemu ta spolka jest w takiej sytuacji teraz. jakby zrobili emisje ratunkowa to teraz by upadlosci nie bylo bo jak wiemy prywatnie kase maja no ale ktos nie pozwolil im zainwestowac. nie twierdze, ze by sie pojawily zyski i by sie znaczaco poprawila sytuacja spolki ale z pewnosci by byla lepsza niz teraz.
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~uczestnik walnego [109.243.211.*]
    Dnia 2014-02-18 o godz. 15:18 ~zxc napisał(a):
    >...bo jak wiemy prywatnie kase maja no ale
    > ktos nie pozwolil im zainwestowac. n

ja tam nie wiem czy mają i ile mają
    zresztą, jak mają to niech ściągają obligi z rynku po 30%, jak spółkę uratują, to nieźle na tym zarobią
    no ja im tez do portfela nie zagladam ale jak widze, ze jakis pan O kupuje stary budynek i ma na ten cel 2,5 mln tzn ze w rodzinie kasa krazy, no nie? oczywiscie masz racje - moga sciagnac z rynku tylko pomysl czy bedac na ich miejscu bys to zrobil... i zastanow sie trzy razy zanim odpowiesz :) z reszta za duzo lepiej nie pisac na publiku ;)
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~jankes [79.184.139.*]
    Orzeł kupił swoje obligacje za około bańkę. Tyle by odebrać ze słabych rąk. Z pozostałymi sie dogadają. Pozostaja producenci opon. Byli by głupi gdyby mysleli że na likwidacyjnej wyjdą lepiej.
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~zejman [46.113.253.*]
    ...ze średnią 33 %....to są do przodu ...tak się robi panowie interesy w malutkich spółeczkach paru cwaniaczków
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~uczestnik walnego2 [79.191.234.*]
    bez logiki piszecie. jak to możliwe, że ten "leszcz" uwalił spółce emisję ratunkową?
    to on w końcu leszcz ?czy gracz? który potrafił uwalić emisję ratunkową. bo ja tego waszego rozumowania nie łapię. zawsze mi się wydawało, że leszcza to dymają a nie leszcz dyma. a u was w tym bajzlu leszcz uwalił emisję.
    z tego co mówili uczestnicy walnego to ten leszcz był dobrze obeznany co może, miał rozpoznanie stanowisk akcjonariuszy i miał jasną strategię, którą zrealizował w pełni przekonując ludzi którzy mieli więcej akcji

zaiste popierd. o.lona spółka i jej akcjonariusze jak ich "leszcz" wydymał

widać z logiką u was, podobnie jak w tej firmie z zyskami czyli do tyłu
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~uczestnik walnego2 [79.191.234.*]
    ten wasz link do parkietu pokazuje, że ten "leszcz" znowu pewnie ma jakąś strategie i znowu was leszcz wydyma

to bedzie megaleszcz

• Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~uczestnik walnego [46.113.105.*]
    bo ten leszcz był taki żywotny a reszta ze znacznie większymi pakietami była taka trochę bierna
    w rezultacie ten leszcz dyskutował z zarządem i sprawiał wrażenie, że reprezentuje resztę - czasami tak to już bywa, są liderzy, krzykacz i bierna masa...
  • Re: poczytajcie na forum parkietu Autor: ~qaz [77.253.150.*]
    dokadnie tak a logika jest prosta - nie ma emisji jest upadlosc. emisja by przeszla upadlosci by nie bylo (narazie - a co pozniej to by sie zobaczylo)
[x]
ORZLOPONY 0,00% 2,60 2025-12-15 14:51:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.