• Perspektywa K2 Autor: ~mk [198.21.21.*]
    Co myślicie o perspektywie K2 na ten rok ?
    Gospodarka się rozkręca - zamówienia dla agencji płyną pełnym strumieniem - jak myślicie jakie wyniki będzie miał K2 w tym roku.

Oktawave ma w końcu wyjsć na zero czyli nie będzie ciążył.
    Audioteka - standardowo się rozwija podbija rynki - co myślicie czy pojawi się ktoś kto będzie chciał kawałek tego torta ?

Według mnie i tak najważniejszy jest core biznes. On podczas propserity będzie miał sie dobrze ale jak zwykle marża netto będzie słaba. 2-3 mln netto to byłby dobry wynik.

• Re: Perspektywa K2 Autor: ~M7 [182.71.88.*]
    Fundamentalnie wygląda to dobrze. Firma ma już kase na wewnętrze dofinasowanie społek z grupy i jak mówisz mają coraz więcej klientów plus OKT i AUT.
    W bilansie za I kwartał trzeba brac poprawkę na to wewnętrzne finansowanie. Za 2013 powinien być jednak na plusie. Może z jakąś miłą niespodzianką:)

BMP chce wyjść ale oni nie zrobią tego poniżej ceny zakupu. Wiedzą że bedzie dobrze i dlatego takie info. Zeszłym razem zarobili ponad 100%.

Oczywiście z tyłu głowy mam poziom obecnego kursu, zapowiedzi BMP, no ale jak ktoś chce zarobić i we że zarobi to raczej trzyma nisko kurs. Dopuszczam ponadto spekulacyjny spadek kursu do 7 PLN.
  • Re: Perspektywa K2 Autor: ~bolek [82.160.24.*]
    A skąd informacje że BMP zarobiło 100%. Z tego co pamiętam to brali w IPO po 25 zł.
    w 2010 kupowali w okolicach 12 PLN zeby sprzedac pożniej za 26 PLN, ale masz racje pewnie uśredniali kurs do kosztu z debiutu.

• Re: Perspektywa K2 Autor: ~zorro [88.199.104.*]
    Spółka nie jest od tego, żeby wychodzić na zero tylko po to, żeby zarabiać i dawać właścicielowi dywidendę.
    Informacja o wyjściu bmp jest zła z dwóch powodów - po pierwsze niepewność co do ceny wyjścia (przykład to wychodzenie Lasów Państwowych z Pagedu).
    Po drugie - coś idzie nie tak, albo nie tak dobrze jak chciałoby bmp, albo po prostu na świecie nadszedł czas na sprzedaż akcji.
    K2 to nie perełka, jej biznes jest cykliczny i bardzo konkurencyjny. Tak naprawdę jej wartościowe aktywo to Oktawave i część Audioteki. Wyceńcie to i wyjdzie wam właściwy kurs akcji K2.
    K2 będzie droższe, ale nie o 200% (to można powiedzieć np. o CRM), ale o 20-50%.
    To moje prywatne zdanie.
    Core biznes będzie rósł, jak cały rynek. Mieszane odczucia mam co do K2 MEDIA ale kto wie nie bylo jeszcze takiego pomysłu a wydaje się logiczny.

OKTA zacznie przynosić zysk. Audioteka nadal się rozwija.
    Rewolucji jednak nie bedzie bo widac że chłopaki nie dopieszczają inwestorów i może to najbardziej przeszkadza BMP.

Jak dla mnie to BMP jeszcze dokupuje. Ktoś dokupił przeciez WBK.

ps. CRM bedzie kosztował 24 PLN? Może w 2015 jak BB w końcu sie wykluje..
    Na 2014 obstawiam ok 12.
  • Re: Perspektywa K2 Autor: ~mk [198.21.21.*]
    Nie uważacie że BMP może chcieć wywindować kurs K2 - poprzez wymuszenie na prezesach aby np.: poszukali udziałowca do Audioteki któremu pchną jakąś paczkę ze swoich udziałów co dałoby K2 gotówkę i lepsze perspektywy.

Lub takie posunięcie zrobiliby z OKTAwave ale to mnie nawet nie przekonuje ;)
[x]
FABRITY -0,38% 26,40 2025-09-26 15:53:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.