Nigdy nie zrozumiem ludzi, sprzedających dzisiaj akcje na dołkach. Liczyli, że odkupią po 33 gr ? Nawet jeśli to nie wielu było by głupców którzy by oddali po tej cenie, ostatnia emisja po 38 gr, myślicie, że nowym akcjonariuszom opłacałoby sie nie dbać o kurs w takim przypadku...
Poza tym od jutra nowe akcje w obiegu, hipotetycznie zakładając teorie niektórych tutaj, że zaraz będzie wysyp w rynek, pytam komu oni oddadzą ? Patrzcie na obroty...
Komu byłoby warto sypać akcje prawie po tyle ile brali z emisji ?
Nie dajcie się manipulować niektórym tutaj... Ci którzy brali akcje w emisji głownie Kwiatkowski, Rymaszewski mWealth nie będą sypać w rynek pozostali inwestorzy którzy brali nie są na tyle głupi, żeby sypać w takiej atmosferze przy dyskoncie 3 4 gr wyższej aniżeli po cenie objęcia.
Może tak na to wskazuje logika.Jedno mnie martwi po raporcie.Czy nawet jak przejmą całego Dragona to czy coś z tego będzie.Pytanie jest proste czy oni potrafią z tego zrobić dochodowy biznes.Widzę w tej spółce pewną niemoc a to kurs dolara a to nie odebrali a to zwroty a to co roku przesunięcia , i serwisowanie tego wszystkiego .
Zawsze starałem się pisać uczciwie wtedy gdy zachęcałem do spółki i teraz gdy mam wątpliwości.
Twoje obawy są słuszne, na każdej spółce jest jakaś niepewność ale...
patrząc na raport z 4q można rzec, że są niedochodowi, patrząc za cały okres jednak zarabiają co prawda nie jest on wysokorentowny.
Można ich jednak wytłumaczyć z ostatniego raportu, jednak swoje problemy przyniosły efekt negatywnie rzutując na wynik finansowy.
Kolejne w praktyce powinny wyjść na plus, nie będą mieli już problemu z brakiem kapitału itd. oprócz tego 60% docelowo 100 % NDEL.