Cieszy fakt że zysk netto za IV kwartał 2013 jest cztery razy większy niż za okres analogiczny w roku 2012 , Mam nadzieje że prace nad promocją marki za granicą i sprzedaż produktów dadzą pożądany efekt.
Wygląda na to że szybciej zawita u nas 1 zł . Nie sądziłem że się uda zrobić prognoze , powiem szczerze że wypatrywałem wczoraj zmiany prognozy a tu niespodzianka !
Brawo zarządzającym , świetna robota byle tak dalej !
jak tam raport panowie ...
szczerze nie wierzyłem w ich założenia,ale prawie się udało - duże gratulacje
pomimo że firma 3 m-c praktycznie się przenosiła i nie pracowała co trzeba podkreślić !!!
rok 2014/2013
przychody netto ~1.9 mln wobec ~1.4 mln. 32% większe przychody
zysk netto ~245 tyś wobec ~68 tyś.
sprzedaż kolum ~1 tys. wobec ~ 500 szt.
firma się rozwija ma przeprowadzki za sobą i może śmiało działać.
Obecnie Emitent współpracuje z 21 Dystrybutorami z Polski oraz z trzema zagranicznymi
[Włochy, Indonezja, Hiszpania].
Sprzedaż kolumn audio uplasowała się na poziomie 1052 sztuk, czyli 2x więcej
Emitent skupia się na rynkach: czeskim, brytyjskim i niemieckim.
Zgodnie z informacjami podanymi przez Emitenta, za sprzedaż na rynku Republiki
Czech, odpowiedzialna jest przede wszystkim Formatpol Spółka z ograniczoną
odpowiedzialnością. Natomiast przygotowywana przez agencję Kamikaze, roczna strategia e -marketingowa nastawiona jest na rynek brytyjski i w następnym etapie niemiecki..
Według mnie dobrze że firma wchodzi na rynki zagraniczne(NIEMCY CZECHY, ANGLIA) bo niestety jest to dobro luksusowe. Polacy niestety nie są tak zamożni jak zachodni sąsiedzi.
Trzeba dać szansę kupić akcje i zakopać na rok a będziemy bogaci :)
pozdrawiam
Spółka naprawdę ma duże perspektywy przed sobą, raport myślę że rozwiał wątpliwości co do jej kondycji, dużym plusem dla nas akcjonariuszy jest to że od teraz spółka będzie publikować raporty miesięczne, więc na bieżąco będzie można obserwować jak przebiega wdrażanie strategii rozwoju.
No raport tej spółki nas nie rozczarował wręcz przeciwnie! Moim zdaniem oni trafili na rynku w nisze.W naszym kraju nie mają konkurencji, i co najważniejsze jest ten sprzęt pozytywnie ocieniany w środowisku AUDIO i jest konkurencyjny cenowo i jakościowo w porównaniu ze znanymi markami ! Jeżeli zagranicą zostaną pozytywnie odebrani a nie widze powodów żeby nie to naprawdę PYLON okaże się perłą na NC ! A raport pozytywnie mnie zaskoczył bo myślałem że będzie gorzej ! Bardzo dobrze że wybrali komunikację co miesięczną dzieki temu jesteśmy w stanie analizować na bieżąco poczynania zarządu :)
Jestem nastawiony na długi termin i chyba jaszcze powieksze pakiet
pozdrawiam wytrwałych
Bardzo pozytywne we wszystkich raportach jest spójność. Panu Jujce udało się stworzyć atmosferę zaufania dla długoterminowych akcjonariuszy, co wg mnie jest nie lada osiągnięciem. Jeszcze te raporty miesięczne. Bajka normalnie.
A tak poza tym, znając dobre wyniki spółki, i fakt że od dwóch tygodni kurs się strasznie wybił spekulacyjnie, teraz nie powinno być większych ruchów. Spółka udowodniła że idzie w dobrym kierunku i jej prawdziwa wartość idzie w kierunku obecnego kursu. Idąc tą logiką, następne wybicie powinno być przy następnych dobrych informacjach, ale nie teraz. Jestem bardzo ciekaw Waszych opinii.