Dwu- trzydniowe podbitki robione przez fundy za emeryckie pieniądze.
poprzedzone mini hucpa na spolkach Patro.
Kto wiedział zarobil kto naiwnie liczyl na dluzszy trend wzrostowy pokisie się długo oj długo.
wyniki sa piekne jak sie pieknie żyje cudownie sie patrzy jak białe ptaki lataja wysoko nie wazne że w czasie pracy szyja majtki bo majtki i mewy mi sie kojażą z mozem ale forsy
Dnia 2014-02-14 o godz. 12:00 ~525829 napisał(a):
> z kupnem akcji przewaznie robie to dwie min przed odpałem
> taki mam juz dar
No ale 2 minuty już dawno minęły a odpału niet........oj chyba wdupiłes?
...w białych kołnierzykach TFI lub inż. parkieciarze z lewej na prawa i jest co najmniej 5% zysku...i w ten sposób nie pozwolą wyjść w górę... ile zlecen na 0,15 rano kurs był po 0,16 a ciągu dnia maglownica z 0,14 na 0,15 ...
Dzień Dobry co uważacie o Raporcie 48-2013 Treści uchwały dokładnie punkt 17. podjęte uchwały w sprawie zmian art.2 , art.7 , art. 8 itd. ,dotyczący nowych obszarów działalności .Zastanawiam się poważnie nad nową działalnością ,wydobycie surowców naturalnych , po dłuższych rozważaniach i pełną powagą doszedłem do analizy że może być bardzo prawdopodobne że na terenie zakładu odkryto nowe żródła dofinansowania i być może są to żrodła surowców naturalnych na terenie zakładu ,odkrycie jest strzeżone skrycie . mam dar czytania info w szybkim tempie przeważnie 2 minuty ale ostatnio pobiłem rekord minuta dwadzieścia max minuta trzydzieści ,chyba mi się wzrok polepszył z całym szacunkiem i ogromny poważanie pozdrawiam poważnych inwestorów i niepoważnych ,będzie się działo 100 zł lub 200 a na końcu 300
Art. 2 Statutu w dotychczasowym brzmieniu:
„Siedzibą Spółki jest Biłgoraj.”
otrzymuje brzmienie:
„Siedzibą Spółki jest Warszawa.”
otrzymuje następujące brzmienie:
„7.1. Przedmiotem działalności Spółki jest:
1)
Wydobywanie węgla kamiennego i węgla brunatnego (lignitu)
–PKD 05
2)
Górnictwo ropy naftowej i ga
zu ziemnego
–PKD 06
3)
Górnictwo rud metali
–PKD 07
4)
Pozostałe górnictwo i wydobywanie
–PKD 08
5)
Działalność usługowa wspomagająca górnictwo i wydobywanie
–
PKD 09
6)
Produkcja wyrobów tekstylnych
-PKD 13;
7)
Produkcja odzieży
-PKD 14;
8)
Handel hurtowy i detalicz
ny pojazdami samochodowymi; naprawa pojazdów samochodowych
-PKD 45;
9)
Handel hurtowy, z wyłączeniem handlu pojazdami samochodowymi
-PKD 46;
10)
Handel detaliczny, z wyłączeniem handlu pojazdami samochodowymi
-PKD 47;
11)
Finansowa działalność usługowa, z wyłączeniem ubezpieczeń i funduszów
emerytalnych
-PKD 64;
12)
Działalność wspomagająca usługi finansowe oraz ubezpieczenia i fundusze
emerytalne
–PKD 66;
13)
Działalność związana z obsługą rynku nieruchomości
-PKD 68;
14)
Działalność prawnicza, rachunkowo
-księgowa i d
oradztwo podatkowe
-PKD 69;
15)
Działalność firm centralnych (head offices); doradztwo związane z zarządzaniem
-PKD 70;
16)
Reklama, badanie rynku i opinii publicznej
-PKD 73;
17)
Wynajem i dzierżawa
-PKD 77;
18)
Działalność związana z zatrudnieniem
-PKD 78;
19)
Działalność związana z administracyjną obsługą biura i pozostała działalność
pomocnicza związana z prowadzeniem działalności gospodarczej
-PKD 82.
7.2. Istotna zmiana przedmiotu działalności może nastąpić bez wykupu akcji akcjonariuszy, którzy nie zgadzają się na zmianę, przy zachowaniu warunków określonych w art. 417 § 4 KSH
W końcu ktoś otarł się o prawdę
Mewa chce mocno zainwestowac w działalnośc około wydobywcza dotyczy wydobycia niedawno potwierdzonych nowych złóż węgla i gazu w rejonie również Biłgoraja.
Kilka tygodni temu były nawet wzmianki o tych złożach w ogólnopolskiej tv.
Nie tylko rejon Łęcznej gdzie węgiel wydobywa od lat Bogdanka, ale właśnie duże złoża w rejonie okolic min. Biłgoraja to przyszłość wydobycia węgla i gazu ziemnego.
temat jest znany lokalnie.
Z całą pewnością Mewa będzie chciała uczknąć duży kawałek tego tortu.
Radzę zawsze docierać do lokalnych zródeł, a nie czytać głupkowate toerie pseudo inwestorów.
...coś jest na rzeczy o czym piszemy skoro Zwyczajne Walne Zebranie nad zmianami w statucie odbyło się w W-wie
Hotelu HYATT w Warszawie przy ul. Belwederskiej 23
a na terenie obecnej siedzimy Mewa. S.A. starostwo prowadzi sprawy związane z odkrywkami....
Tutaj naprawdę warto kupic nawet za niedużą kwotę. Za chwilę okaże się w spółce jest kasa z obligacji i kapitalizacja będzie mniejsza od gotówki w kasie. Do końca miesiąca nowa strategiai skoro nie robią resplitu to wierzą że spółka spełni wymagania GPW. Ale decydujcie sami. Z pewnością nie jest to bankrut jak tutaj piszą co niektórzy.
Uchwały w sprawie zmiany przedmiotu działalności spółki i przeniesienia jej siedziby do Warszawy były podejmowane jeszcze w grudniu 2013r i jakoś kurs wtedy nie wystrzelił w górę. Co się teraz stało że kurs rośnie?
Myślę żeby przewidzieć kurs MEWA SA trzeba mieć dar Nostradamusa , Wiarę Jezusa ,wiedze Einstein , rozum Sokratesa i cała wiedze Wszechświata i to chyba będzie za mało ,pozdrawiam
..nieszczęście drobnicy jest takie, że prawdopodobnie cwaniaki przerzucając z lewej na prawa i odwrotnie a kurs jak widać trafił na mieliznę..i druga hipoteza jak już wcześniej pisałem w innym miejscu z większych akcjonariuszy nie po drodze w nowym biznesie...
Raport bieżący nr 41/2013
z dnia 28 października 2013 r.
Temat: Oferta zbycia spółki zależnej.
Na podstawie art. 56 pkt 1.1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r o ofercie publicznej i
warunkach wprowadzenia instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, Zarząd spółki Mewa S.A . z siedzibą w Biłgoraju („Emitent”)
informuje, iż w dniu dzisiejszym tj. 28 październik a 2013 roku, otrzymał ofertę zbycia 1000 akcji, które stanowią 100% kapitału podstawowego oraz głosów na walnym zgromadzeniu spółki zależnej MEVA FASHION S.A. , za cenę łączną 15.100.000 PLN. Oferta jest ważna do dnia 31 stycznia 2014 roku. Oferta warunkowana jest przeprowadzeniem i pozytywnym wynikiem badania (due dilligence) prawno-inansowego spółki.Informacja została uznana przez Emitenta za istotną
z uwagi na wartość oferowanej ceny, która stanowi ponad 10% kapitałów własnych Em
itenta, zgodnie z danymi opublikowanymi za pierwsze półrocze 2013 roku.