Szukam firmy, która by poprowadziła moje biuro. Obiła mi się o uszy coś takiego jak wirtualne biuro. Może, ktoś z was korzysta z takich usług? Jakie doświadczenia? Jak wygląda współpraca? Polecacie klasyczne biuro rachunkowe czy wirtualne biuro?
Wirtualne biura na rynku już działają ładnych kilka lat, więc to już żadna nowość. :) Trochę się dziwie, że jesteś niezorientowany w temacie. Moja firma już od dwóch lat korzysta z tego typu usług. Oni zapewniają ci tzw. wirtualny adres i na ten adres przychodzi Twoja korespondencja, oni ją segregują, ewidencjonuja i przysyłają skany raz w tyg, Tobie na pocztę. Dodatkowo, tworzą Ci indywidualny numer telefonu i odbierają telefony od klientów. Nie wiem skąd jesteś, ale ja jestem z Krakowa i korzystam z officepoland.eu. Oni jeszcze dodatkowo rozliczają moją firmę i w razie czego załatwiają sprawy w urzędzie. Jeżeli się wahasz co do decyzji wyboru i obawiasz jak to będzie funkcjonować, to Ci szczerze powiem, że nie ma czego.:)
Ja polecam biuro rachunkowe Będzin http://www.kaweccygroup.pl/. Jest to biuro lokalne i jak dla mnie lepsze niż online. Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z działalnością gospodarczą to skorzystaj z lokalnego biura, będzie Ci łatwiej.