• Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~MagK [87.105.191.*]
    Z postów na forum wynika, że forumowicze raczej sprzedają akcje Formuły. Nikt jednak nie pisze, że kupuje. To kto w takim razie kupuje? Są tu tacy co kupują?
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~Ra [217.72.230.*]
    Ktoś napewno to zbiera,dawno temu już pisałem. Sam odkupię ale poniżej 2 a jeśli nie to swoje i tak zarobiłem.Innym należy dać szansę.
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~123 [79.139.109.*]
    większą połowe dziś ja kupiłem
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~MagK [87.105.191.*]
    Dnia 2014-02-11 o godz. 19:56 ~123 napisał(a):
    > większą połowe dziś ja kupiłem

A możesz napisać dlaczego kupiłeś? Widzisz szansę na zarobek na tych akcjach?
    Na forum piszą, że to wałek i że kurs będzie jeszcze niżej. Według ciebie teraz jest dobra cena? Ja się od jakiegoś czasu przyglądam tej Spółce ale kurs cały czas spada więc czekam.
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~123 [79.139.109.*]
    ew. spekulacyjnie można coś zarobić , bo ogólnie to wałek jak na PMI
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~MagK [5.172.252.*]
    Jeśli to wałek to na czym on miałby polegać? Chyba nie na wywalaniu akcji jak na PMI. Jakoś nie wygląda mi na to, że duzi akcjonariusze wywalają akcje. Obroty na akcjach niezbyt duże - wolumen w listopadzie 99796, w grudniu 35134, w styczniu 88004, w lutym (do 11.02) 32537. To w sumie 255471 akcji w przeciągu ok 3,5 miesiąca. A akcji jest w sumie 1300000.

No i coś dzisiaj zastój. Nikt już nie chce sprzedać akcji? Może to faktycznie dołek i warto w tych cenach kupić. Bo coś w spadek do 1 zł nie bardzo chce mi się wierzyć.
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~dd [193.34.223.*]
    kupuj, ale tutaj może Ci się nie udać uciec jak na PMI,
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.206.136.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~yes [77.245.245.*]
    nie forum obraca akcjami - nie sugeruj się wpisami

forumowi zaczynają zawsze szczekać jak rośnie i uda im się kupić parę sztuk :)
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~qq [79.139.109.*]
    Dnia 2014-02-12 o godz. 12:56 ~yes napisał(a):
    > nie forum obraca akcjami - nie sugeruj się wpisami
    > forumowi zaczynają zawsze szczekać jak rośnie i uda im się
    > kupić parę sztuk :)

nikt nie szczeka , chłopie pożyjesz zobaczysz ,że to nic dobrego.

Owszem nikt nie sprzedaje , bo mało ustawionych na kupowanie ...ustawcie się po kilka k na kupno to zobaczycie.... czy ktoś wam z grubej rury nie rzuci do gardła :-)
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: obawa [178.255.168.*]
    MagK, pytałaś jaki wałek mógłby być grany tu na 8formula. Wiadomo, na PMI Matyjas ożenił akcje równo bez komunikatu, tu natomiast:

"Opis do bilansu i rachunku zysków i strat.
    Zwiększenie należności w pozycji „inne” wynika z braku rozliczenia się poprzedniego Zarządu ze stanu kasy. Zgodnie z inwentaryzacją przeprowadzoną przez obecny Zarząd na dzień powołania tj. 13.01.2014, stan kasy miał wynosić 428.272,78 zł jednak na rachunkach bankowych i w gotówce było 476,54 zł. Zarząd wezwał Pana Dariusza Wiśniewskiego do rozliczenia się z gotówki oraz przekazania wszelkich istniejących dokumentów finansowych, księgowych oraz prawnych."

Widać, że Matyjas i Wiśniewski do funfle - w oszukiwaniu mają już wprawę.
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~MagK [87.105.191.*]
    No nieźle... brak słów...
  • Re: Kto chce mieć jeszcze akcje Formuły? Autor: ~Ra [37.62.139.*]
    J.W.
    Chyba jednak uda mi się odkupić grubo piniżej 2:-):-)
  • Re: Kto chce mieć jeszcze akcje Formuły? Autor: ~MagK [87.105.191.*]
    Dnia 2014-02-12 o godz. 21:36 ~Ra napisał(a):
    > J.W.
    Chyba jednak uda mi się odkupić grubo piniżej 2:-):-)

Pytanie tylko czy warto???

Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 8/2014
    data dodania 2014-02-12 21:41:55
    spółka FORMUŁA8 SPÓŁKA AKCYJNA
    Odstąpienie od Umowy Inwestycyjnej
    Zarząd Spółki Formuła 8 S.A. z siedzibą w Pile informuje, iż w dniu 12.02.2014 otrzymał od pełnomocnika Endeavour Progress LLC z siedzibą w NEWARK, USA w osobie Tadeusza Matyjasa informację o odstąpieniu od umowy inwestycyjnej zawartej w dniu 14.11.2013.

Uzasadnieniem decyzji inwestora jest podejrzenie o możliwości popełnienia przestępstwa przez publikację nieprawdziwych informacji finansowych w poprzednich raportach okresowych . Ponadto inwestor stwierdził że w obecnej sytuacji finansowej realizacja umowy inwestycyjnej podpisanej przez byłego prezesa Dariusza Wiśniewskiego i jego żonę Jolantę Wiśniewską jako głównego akcjonariusza rażąco narusza interesy mniejszościowych akcjonariuszy. Inwestor podjął decyzję o wyjściu z akcjonariatu Formuła 8 S.A. i rozwiązaniu współpracy ze spółką. Dodatkowo, żądając zwrotu 100.000 pln, które otrzymał Pan Dariusz Wiśniewski na poczet spłaty funduszu "Jeremie" , a czego nie uczynił do tej pory. Ponadto pełnomocnik inwestora nie wyklucza złożenia zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez były zarząd.

Spółka jako załącznik publikuje umowę inwestycyjną zawartą między Endeavour Progress LLC z siedzibą w Newark, USA .

Podstawa Prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

Załączniki:

Umowa inwestycyjna endeavour.pdf rozmiar: 941.1 kB

Osoby reprezentujące spółkę:

Tomasz Franek - Prezes Zarządu
  • Re: Kto chce mieć jeszcze akcje Formuły? Autor: ~Obawa [178.255.168.*]
    Nie wierze, ze Matyjas ma jesscze czelnosc posadzac kogos o nieprawdziwe informacje w sprawozdaniu finansowym. Jedyny swiety z PMI. To juz nie zalosne, to komedia. Cyrk monthy pythona.
    To zmienia wiele. Poniżej 1 można o ile nowy zarząd będzie się starał-do obserwacji. Ale się cieszę że wywaliłem wszystko!!!
    Pytanie kto te akcje ostatnio łykną? Ulica?
    Dnia 2014-02-12 o godz. 22:09 ~Ra napisał(a):
    > Pytanie kto te akcje ostatnio łykną? Ulica?

No właśnie też mnie to zastanawiało dlatego założyłam ten wątek. Tylko 123 się ujawnił, że jednego dnia parę akcji kupił. Tak mi to jakoś wyglądało, że ktoś skupuje od zniecierpliwionych ale chyba mi się jednak wydawało... Ciekawe jak będzie wyglądać jutrzejsza sesja...
    Jutro,pojutrze itd.czerwień,czerwień. Aż wierzyć się niechce że to ulica łykała.
    Dnia 2014-02-12 o godz. 22:31 ~Ra napisał(a):
    > Aż wierzyć się niechce że to ulica łykała.

Przed dzisiejszymi infami mogło się wydawać, że cena jest atrakcyjna i w perspektywie coś się będzie działo ze spółką więc może jednak to ulica łykała. Sam przecież przy dużo wyższej cenie (chyba wtedy było jakieś 6-7 zł za akcję) byłeś przekonany, że będzie jeszcze wyżej.
  • Re: Kto chce mieć jeszcze akcje Formuły? Autor: miluh [87.206.136.*]
    HA HA HA ale kilka osób wam to pisało jak kurs był po 7zł
    że nie ma żadnego inwestora z USA, że to sa dwie i poł stacji kontroli pojazdów

wysłałem zapytanie do kumpla z kontrolingu i wszystkie raporty z pytaniem czy chociaż 2zł za akcje

Cieżko tak bez większej ilości informacji ale raczej 2,8 MPLN bym nie dał za spółkę która w ubiegłym roku miała stratę a teraz za 3Q jedynie 30 kPLN zysku z działalności operacyjnej. Prawdopodobnie jakimś one-offem jest podwyższony EBIT w 2013 ale z raportu nie wyciągnę tego co to jest. Ujemny kapitał obrotowy netto, majątek głownie nieruchomosci i budynki ale nie wiadomo jak wycenione. Kwoty Ci z tych informacji nie podam, ale generalnie zobacz ile maja krótkoterminowych zobowiązań a ile aktywów obrotowych. Ciekawe z czego spłaca te zobowiązania? I dlaczego maja w ogóle tak podpompowane zobowiązania z tyt diu przy takich obrotach?

teraz jeszcze ten wałek na kasie to spółka jest pod kreska
    Koleś jest bezczelny co próbuje się teraz wybielić? Dziwne że jeszcze go nie zawarli
    1. Dlaczego facet kupił formułe i D24 złożyć zawiadomienie do prokuratury że działał na szkodę PMI
    Teraz próbuje się wymigać że niby go oszukali –jego! :D
    2. sprawdzić transakcję w sierpniu zgłosić to do KNF
    3. Taka samu sytuacja w maja jak kupował d24 prześledzić transakcję do KNF

Uzasadnić że jest podejrzenie popełnienia przestępstwa. Gośc za kase PMI sztucznie podbijał kurs i na słupach wychodził.

potem:

Granulat, złom metali szlachetnych, VAT

• do miluh Autor: ~Ra [37.62.139.*]
    Miałeś chłopie rację. Pzdr.
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~oszust [46.186.46.*]
    FORMUŁA8 SA odstąpienie od Umowy Inwestycyjnej
    Raport Bieżący nr 8/2014
    PDF
    Zarząd Spółki Formuła 8 S.A. z siedzibą w Pile informuje, iż w dniu 12.02.2014 otrzymał od pełnomocnika Endeavour Progress LLC z siedzibą w NEWARK, USA w osobie Tadeusza Matyjasa informację o odstąpieniu od umowy inwestycyjnej zawartej w dniu 14.11.2013.
    Uzasadnieniem decyzji inwestora jest podejrzenie o możliwości popełnienia przestępstwa przez publikację nieprawdziwych informacji finansowych w poprzednich raportach okresowych . Ponadto inwestor stwierdził że w obecnej sytuacji finansowej realizacja umowy inwestycyjnej podpisanej przez byłego prezesa Dariusza Wiśniewskiego i jego żonę Jolantę Wiśniewską jako głównego akcjonariusza rażąco narusza interesy mniejszościowych akcjonariuszy. Inwestor podjął decyzję o wyjściu z akcjonariatu Formuła 8 S.A. i rozwiązaniu współpracy ze spółką. Dodatkowo, żądając zwrotu 100.000 pln, które otrzymał Pan Dariusz Wiśniewski na poczet spłaty funduszu "Jeremie" , a czego nie uczynił do tej pory. Ponadto pełnomocnik inwestora nie wyklucza złożenia zawiadomienia o możliwości popełnienia przestępstwa przez były zarząd.
    Spółka jako załącznik publikuje umowę inwestycyjną zawartą między Endeavour Progress LLC z siedzibą w Newark, USA .
    Podstawa Prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
    Więcej na: http://biznes.pap.pl i http://biznes.pap.pl/espi
    kom ebi zdz
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~ali [87.207.166.*]
    a ty kim jesteś ,że ferujesz wyroki?
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~nie jedynym [46.186.46.*]
    oszukanym
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: miluh [87.206.136.*]
    Ja wiem ze wy mnie nie sluchacie pewnie nawet nie czytacie
    Ale gdzie byly wasze muzgi jak Tm sprzedał akcje 7 stycznia ?
    Wy to kupujecie to czym sie kierujecie ?
  • Re: Kto ma jeszcze akcje Formuły? Autor: ~nie jedynym [46.186.46.*]
    Mnie oszukał na PMI, tego już nie ruszałem
[x]
8FORMULA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.