• do ~rafik [178.37.137.*] co dalej?? Autor: badrew [78.88.83.*]
    Czekamy na "cenne" opinie po dzisiejszym dniu / wolumen 699 000 /

Co się stało ?? zacząłeś skup ??
    Będziesz kupował ,aż przebijemy ,0,73 zł .???

Bądź raz szczery .A może prezes zaczął kupować , a jak nie on to kto ??
  • Re: do ~rafik [178.37.137.*] co dalej?? Autor: ~rafik [178.37.137.*]
    ja nie kupowałem
    bardziej zastanawiałem sie nad sprzedażą (z negatywnym skutkiem)
    nie wiem kto kupował to w końcu nie było wiele ale mysle że bedziemy mieli jakąs miłą niespodziankę w kazdym razie w wersji werbalnej
  • te facio już 8 lat temu powinien być objęty opieką Autor: ~rafik [178.37.137.*]
    nie wiem tylko czy psychiatry czy tez KNF

( paXddziernik 2006)

Swissmed rozpocznie budowę szpitali

"Swissmed Centrum Zdrowia SA, zamierza jeszcze w tym roku zakupić dwie działki pod budowę nowych szpital" - poinformował prezes spółki, Roman Walasiński.
    Spółka giełdowa Swissmed jest właścicielem szpitala i pięciu przychodni zlokalizowanych w Gdańsku i okolicach. Planowana emisja akcji z prawem poboru o wartości około 13 mln zł ma pomóc spółce w rozbudowie sieci szpitali w innych miastach Polski.

„Zakup pierwszych działek pod budowę szpitali może nastąpić jeszcze w tym roku. Natomiast fizyczne rozpoczęcie budowy planowane jest na I kwartał przyszłego roku. Na razie mówimy o dwóch projektach z pośród ośmiu lokalizacji, które wstępnie zaakceptowaliśmy ” – powiedział Walasiński.

W ogłoszonej przez spółkę strategii zakładano, że do 2012 roku zostaną oddane do użytku nowe szpitale w Warszawie, Poznaniu i Krakowie. „Z tych trzech lokalizacji mogę potwierdzić na razie, że z pewnością będzie szpital w Warszawie” – dodał.

Szacowany koszty budowy i wyposażenia jednego obiektu to około 75 mln zł.

„Środki na zakup gruntów będą pochodziły z emisji akcji. Ziemię będziemy nabywać wspólnie z Hochtief Polska. Chcemy mieć własność przynajmniej do połowy działki, na której powstanie szpital. Jeżeli rozpatrujemy taki sposób nabywania gruntów to się okaże, że wielkość emisji jest wystarczająca” – powiedział prezes.

Każdy z planowanych trzech szpitali ma posiadać powierzchnię około 8 tys. mkw. Obliczoną na 70-90 łóżek, z ukierunkowaniem na realizację wysokospecjalistycznych operacji.

Swissmed postrzega swoją rolę jako operatora medycznego, a nie jako głównego inwestora i dewelopera jednocześnie. „Chcemy robić to, na czym się najlepiej znamy. Dlatego przy projektach budowy szpitali rozmawiamy także z bankami licząc między innymi na refinansowanie inwestycji” – dodał Walasiński.
    Swissmed systematycznie poprawia wyniki finansowe. W drugim kwartale spółka na niewielkim plusie zanotowała już wskaźnik EBITDA (27 tys. zł), jak i wynik na sprzedaży brutto (321 tys. zł). Jednak po dwóch kwartałach wciąż notowana jest strata na poziomie grupy wynosząca 3,79 mln zł. przy przychodach na poziomie 7,74 mln z
  • Re: te facio już 8 lat temu powinien być objęty opieką Autor: ~rafik [178.37.137.*]
    ale, ale, ale złotówka tu będzie w ciągu paru dni no może tygodni
  • Re: do ~rafik [178.37.137.*] co dalej?? Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    ladna reklame dla swissmedu zrobil fakt.pl.test-synowa walesy bedzie rodzic w luksusie i zdjecie szpitala swissmedu.samej spolki na to nie stac.na kursie mega-dolki bronione.rysiu juz sie chyba wysypal.powodzenia
  • Re: do ~rafik [178.37.137.*] co dalej?? Autor: ~szakal [89.74.54.*]
    jak rysiu ma się wysypać to zrobi to jak na biotonie albo oil spokojnie
[x]
SWISSMED 0,00% 10,90 2022-06-13 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.