Slabe. co tu duzo mowic - mamy spadek rok do roku zarowno przychodow jak i zysku. tu nie trzeba wiele dalej komentowac. zarzad poraz kolejny tlumaczy sie zdarzeniami jednorazowymi co moze byc akceptowalne raz (poprzedni kwartal) ale drugi raz po sobie jest juz dla mnie niezadawlajace.
Ciekawy jestem komentarza prezesa w ciagu dnia - na razie jednymy biznesowy konkret to "wprowadzenie zarzadzania przez cele"- to juz slyszlem kilka razy i jest to kolejan zmiana systemu motywacyjnego w firmie. natomiast wzrost backlogu rok do roku rozwniez jest raportowany w kazdym kwartale, ale niestety caly czas nie przeklada sie na wzrost przychodow. wnioskuje ze management ma prolem z weryfikacja jakosci umow ktore sa raportowane jako backlog.
Ogolnie podsumowujac na teraz wyniki slabe wiec czekam na wyjasnienia. irytuja mnie juz dzialania PR ktore przedstawiaja w mediach na chwile obecna ewidentnie slabe liczby jako skuces. w ostatnich latach b wnikliwie obserwuje sa spolke i liczylem na duzo wiecej po nowy prezesie stad takie duze rozczarowanie w tym komantarzu. moze potrzeba mu dac wiecej czasu.
Według mnie wyniki dobre:
1. Spółka ma zysk (choć niewielki), a nie stratę jak w latach poprzednich
2. Spółka ma nadwyżkę gotówki nad zobowiązaniami (obligacje, kredyty)
2. Spółka redukuje zadłużenie