W wyniku rocznej rewizji indeksów LPP i Alior Bank po sesji 21 marca wejdą do WIG-u 20, a indeks blue chipów opuszczą GTC i Bank Handlowy - podała giełda w komunikacie.
Udział LPP w indeksie WIG20 wyniesie 4,51 proc., a Alior Banku 2,01 proc.
Na liście rezerwowej do WIG-u 20 znalazły się: Cyfrowy Polsat, Bank Handlowy, Energa, ING BSK i Millennium.
Giełda podała, że do indeksu mWIG40 wejdą: Energa, Forte, GTC, Bank Handlowy, Neuca i Stomil Sanok, a indeks opuszczą: Agora, Alior Bank, LPP, Pelion, Petrolinvest i Serinus.
miałem kiedyś GTC i sprzedałem ze strata. Zdałem sobie sprawe ze oni nigdy nie dadzą dywidendy, bo po co.Zgarniaja kase za stanowiska, skaczą ze stołka na stołek odbierając odprawy. Dziady i tyle , a teraz spadają z WIG 20 i na pewno wykazą straty za 2013 rok ,
6.xx wkrótce tu na stałe zawita :)
dobrze, bo to ścierwo na wig20 się nie nadaje.
Nikt już tutaj nic nie chce robić. Przerzucają tylko pakiety. Jakby nie to, to g... a nie obroty by były.
Nie wiem co te OFE tak się srają w tej spółce że tyle akcji mają.... co Oni widzą czego My nie widzimy?
ja pier.... mam już dość tego śmiecia !
Dnia 2014-02-15 o godz. 22:05 ~herh napisał(a):
> dobrze, bo to ścierwo na wig20 się nie nadaje.
Nikt już
> tutaj nic nie chce robić. Przerzucają tylko pakiety. Jakby
> nie to, to g... a nie obroty by były.
Nie wiem co te OFE
> tak się srają w tej spółce że tyle akcji mają.... co Oni
> widzą czego My nie widzimy?
ja pier.... mam już dość tego
> śmiecia !
nie tylko Ty kolego masz dość tego ścierwa , ja już od dawna próbuje z tego wyjść i nie mogę , ale jak się okazja na darzy to uciekam jak najdalej od GTC ,