• ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Jako że ostatni wątek nam się trochę powiększył to uznałem że otworzę nowy i tu będziemy panie Lisie wylewać żale jak kiepsko się ostatnio spółka zachowuje na tle rynku . To oczywiście nie do końca jest prawda że jest słabo ponieważ w zeszłym roku akcje rosły dużo mocniej niż rynek , więc naturalnym się wydaje , że muszą trochę odpocząć teraz . W mojej ocenie akcjonariusze czekają na wyniki ostatniego kwartału co powinno nam znacząco poprawić wskażniki jeśli wyniki 4 kwartału będą przynajmniej takie jak w zeszłym roku . Te zagrywki i zrzuty akcji to według mnie straszak , albo po prostu ktoś się zniecierpliwił . Ta transakcja pakietowa po 22 zeta była ciekawa parę dni temu . Ciekawe kto kupił ?
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~Stary Lis [77.253.87.*]
    Znakomita inicjatywa Panie GMBH, ja dzisiaj w pakiecie spyliłem
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~GMBH [217.153.90.*]
    Mam rozumieć , że już pan bez akcji ?
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~Stary Lis [213.238.72.*]
    Nie, jeszcze mam.
    Ciekawe co jest przyczyną takiej słabości papieru ? Takie ruchy przypominają mi uwalanie na siłę kursu . Może jakąś emisję szykują ? Może jakiś fundusz chce skupić możliwie jak najwięcej i robi wrażenie że "w szafie jest trup" ? Te wszystkie "może" zaczynają mnie denerwować . Jak pan myśli panie Lisie ?
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~Stary Lis [83.238.118.*]
    Ja myślę, że jest podaż a nie ma popytu. Cena jest uczciwa ani wysoka ani niska. Może jak wyniki będą dobre i dynamika jakaś, to podrożeje.
    Nie zgadzam się z pana twierdzeniem panie Lisie . Spółka jest obecnie mocno niedowartościowana patrząc na ten etap koniunktury na gpw . Krótko mówiąc spółka która ma cenę do zysku około 10 jest za nisko wyceniana . Tutaj powód jest prozaiczny fundusz tfi zwiększa zaangażowanie przez co nie możemy teraz urosnąć . Oto potwierdzenie :https://www.bankier.pl/wiadomosc/ARTERIA-S-A-Zawiadomienie-Union-Investment-TFI-S-A-o-przekroczeniu-12-na-WZA-3059106.html
    P.S. Oczywiście nie zgadzam się z panem w części dotyczącej opinii o wycenie spółki ,natomiast zgadzam się z panem , że brakuje popytu na akcje panie Lisie . No cóż spółka jest specyficzna i nieznana szerszemu gronu inwestorów . Trzeba mieć nadzieję , że funduszom zacznie zależeć na wycenie akcji jak skończą zakupy . Ja gorąco w to wierzę .
    Denerwują mnie już te gierki . Niech zwalą porządnie to sam chętnie dokupię .
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~Stary Lis [77.255.251.*]
    Jak zwalą porządnie to i ja wezmę
    No i zwalają . Jakie Panie Lisie odczucia odnośnie tego zwalania na siłę kursu jaki obserwujemy przez ostatnie kilka tygodni z małymi przerwami ? Moje zdanie jest takie i powtarzam że jest to tylko moje zdanie , że albo ktoś chce powrócić do skupu akcji własnych albo jakaś emisja akcji nam się szykuje pod jakieś przejęcie lub jakiś fundusz agresywnie próbuje wystraszyć drobnych akcjonariuszy celem skupienia taniej akcji -union investment ostatnio zwiększył zaangażowanie może mają apetyt na więcej .To walenie z prawej nie jest naturalne .Pozdro.
  • Re: ARTERIA - NOWE OTWARCIE Autor: ~Arteria [77.255.49.*]
    Ja się nie znam, ktos widać ma cisnienie, żeby sprzedawać i jest podaż. Popytu wielkiego nie ma, to cena leci. Może się odbije po raporcie rocznym.
[x]
ARTERIA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.