Już 12.02.2014 Viatron ,w 54% własność Skystone ogłosi sprawozdanie finansowe za IV kwartał 2013.Spodziewam się narastająco 1,85 mln zysku netto(czyli część Skystone to 1,0 mln).Przypomnę ,że Skystone jest obecnie wyceniany na giełdzie na 2,9 mln zł.Kto go sprzedaje nie mam pojęcia ,ja kupuję.
Zysk Viatronu to jedno , koszty Ozenu to drugie.
PS
Bardzo bym chciał, aby działały dwie linie produkcyjne, był zapas drewna oraz aby produkowana była energia elektryczna. Cieszę się, że wynegocjowane stawki za węgiel są znacznie lepsze niż to miało miejsce nawet rok temu.
Znam już tyle wersji i co mi po nich?
Nadal jestem w strefie marzeń.:)
Ggolas nie za dużo byś chciał.Gdyby Ozen produkował na 100% możliwości co rok przynosiłby 15,0 mln zysku netto i jego wartość(a tym samym Skystona) przekraczałaby 100,0 mln złotych
Czy ja na pewno dużo oczekuję?
Chcę tylko, aby tak nowoczesna , nowiutka, lśniąca fabryka pracowała w sposób w jaki ją zaprojektowano.
Mam mnóstwo artykułów , wywiadów i zdjęć na ten temat - chcesz?
Viatron nie zawiódł.Pokazał zysk netto dużo większy (2,847 mln)niż przewidywałem.Ponieważ Skystone ma prawie 55% akcji,to tylko dzięki Viatronowi powinien być warty ok.15 mln(zysk jemu przypadający-1,56 mln razy 10) A przecież są jeszcze Ozen,Skrzatusz.,które co prawda na razie zysku nie przynoszą ale w perspektywie powinny być równie rentowne jak Viatron(szczególnie Ozen)