Graal ma juz duzo skupione wiec na niski kurs nie bedzie raczej grania. Aby skupione akcje mialy wartosc koncowka skupu powinna podciagnac ostro kurs i bronic trendu albo piziomu przez jakis czas. Na razie nie ma informacji od emitenta wiec zapowiada sie kolejny dzien skupu. Boguslawowi marzyloby sie 45 zeta. Realnie mysle ze 25-32 jest do osiagniecia. Wolnych Akcji coraz mniej wiec idm ma szerokie pole manewru i wszystko zalezy od ich inwencji
A mi się coś wydaje, że czas na korektę ostatnich wzrostów i odbicie od górnej linii trendu wzrostowego w okolicach, zjazd do dolnej linii trendu 15,00 - 15,50 a następnie dalsze wzrosty. Wiadomo niektórzy wierzą ;) w pionowe wzrosty do 40zł w ciągu miesiąca, życzę powodzenia w dalszym naganianiu.
Czesc abc, milo mi ze nadal jestes na pokladzie i masz ten sam cel. Pokusilem sie o podsumowanie efektywnosci skupu akcji wlasnych prowadzonej przez Roberta przy pomocy IDM. Przychylam sie do Twojego zdania: panowie fachowo rozgrywaja partie grajac na emocjach przewaznie glupiego akcjonariatu. Fakty sa mianowicie takie:
1. Do skupienia bylo 1.611.297 akcji
2. Skupiono 1.143.461 akcji po sredniej cenie 9,83 PLN
3. Do skupienia pozostalo zaledwie 467.836 akcji a wirtualnej kasie na ten cel jest jeszcze 13.764.265 PLN. Prosty rachunek daje nam srednia z potencjalnego skupu tych akcji przy 28-29 PLN.
Powstaja wiec pytania:
A. Na ile Zarzad bedzie dalej realizowal w ogole skup i o ile tak bedzie, jakimi metodami chce dalej oglupia akcjonariat.
B. Akcji w obrocie jest coraz mniej i uwazam, ze abc ma racje. Kurs powyzej 20 Pln zobaczymy w perspektywie kilku miesiecy i to niezaleznie od fundamentow.
Czy przypadkiem cena skupu nie została ustalona na maks 20 zeta?
Co do najbliższych sesji to mam obawy, że technicznie doszliśmy do lokalnego maksimum.
Myślicie że to już czas na zredukowanie się czy raczej na dokupienie?
Ja zdecydowałem się trochę zrzucić. Z graalem jest tak że jak popyt z sesji na sesję słabnie i zbliża się powiedzmy do tych 100k to potem byle kichnięcie małego akcjonariusza może pożądnie zatrząść kursem. Graal raczej nie ma nieograniczonych rezerw gotówki więc całego skupu nie będą przeprowadzać bez przerwy.
Witam.
Przyjemnie czytać kogoś , kto posługuje się poprawną polszczyzną ...;)
Na pokładzie jestem od dawna z dość niską średnią ceną zakupu ..;)
I będę do "końca" ... ;)
Czyli jeszcze jakiś czas............
Nie wiem czy w swojej wyliczance wziąłeś pod uwagę 'parametry nabycia akcji własnych ' ?
Na WZA można będzie to przemodelować w razie potrzeby ... ;)
Ale ...odnoszę wrażenie,że od jakiegoś czasu papiery Graala skupuje nie tylko sama spółka ...;) ;) :)
Może być ciekawiej niż nam się wydaje ...
Pozdrawiam.
Raczej kto kupowal do 11.02. Pytanie czy bedzie dalej kuupoowal i kiedy nastapi kolejna seria zakupow. Ja po 5 latach sprzedalem czesc mojego pakieciku. Nie chcialem przegapic po raz kolejny gorki. Cena powyzej 18 zl mnie złamała. Nadal troche trzymam i kibicuje gralowi