mabion-zerowe praktycznie przychody.strata ponad 2.5 mln zl.a kapitalizacja spolki na gieldzie ok.pol miliarda zl.a polfa zostala odkupiona od ciechu za 8.1 mln zl.a ostatnie obligacje za chyba 10 mln zl zostaly zastawione znakiem handlowym ''polfy'' wycenionym na 21 mln zl.sami sprawdzcie
co tak sie grzejesz i latasz po watku i piszesz o raporcie za 2013?
kolejny dobry wujek jakich tu bylo wielu przy 1.7 a siedza cicho bo wstyd sie odezwac....
Ja myślę ze firma stanie na nogi ,a później po mału będą zyski dajcie czas nie od razu cierpliwość nagradza kto nie wytrzyma niech sprzeda i nie nagania ja kupię a jak stracę to dam wnukom do zabawy pal licho .
Dnia 2014-02-10 o godz. 19:11 ~mirex1 napisał(a):
> Ja myślę ze firma stanie na nogi ,a później po mału będą
> zyski dajcie czas nie od razu cierpliwość nagradza kto nie
> wytrzyma niech sprzeda i nie nagania ja kupię a jak stracę
> to dam wnukom do zabawy pal licho .
Tylko w tym momencie jest co najmniej 5 firm ktore rowniez moga startowac do przetargow i maja nie mniejsze szanse na wygrana.
Drugi temat to cena zostanie zjechana w przeciagu 4-5 miesiecy o kolejne minimum 50%.
Trzeci temat to ciekawe ile z tych kwot kupia szpitale bo ciagle lobby Novartisu jest bardzo silne i przestawianie pacjentow na Tasigne ( nowsza generacja leku Imatynib).
Choc nie ukrywam ze bacznie sie przygladam poczynaniom firmy i mam troche akcji kupionych.
Sama branża spółek medycznych i farmaceutycznych jest bardzo ciekawa.
Jeżeli kogoś nie interesuje polfa to zawsze może wejść w coś innego.
Dobrze prosperujący walor albo z dużym potencjałem na pewno da zarobić.