• skąd ten nagły wzrost? Autor: ~anonymous [89.229.9.*]
    po kilkunastu dniach stagnacji, kurs wystrzelił bardzo wysoko. Co się wydarzyło czy to atak spekulantów?

• Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~wdzięczny [80.48.180.*]
    Jaki atak spekulantów?, nie czytasz rekomendacji?, nie czytasz informacji o przejęciu luki po Fagor Mastercook? skąd ty się urwałeś?
  • Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~anonymous [89.229.9.*]
    co się tak emocjonujesz? :)

rekomendacje to ja czytam, ale z nimi to różnie bywa (vide Action)

a jeśli chodzi o sam kierunek to doskonale sobie zdaję sprawę, że po bankructwie fagora, amica przejmie dużą część rynku kuchni, i to musi przełożyć się na wyniki.

zadając pytanie o dzisiejszy duży wzrost, chodziło mi o to czy jest to jednodniowy skok, czy teraz zacznie się ruch w górę?

być może na wyrost użyłem słowa 'spekulant'

pozdro

• Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~fund [83.7.206.*]
    moim zdaniem jest to gra pod zbliżający się raport za 2013r. Fundusz który kupił akcje od spółki powoli zbiera akcje z rynku. do dnia raportu tj 28.02.2014r. kurs urośnie do przedziału 130-135 zł. i to nie będzie ostatni szczyt w tym roku na kursie amiki. tyle w temacie :)
  • Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~Addam [89.69.234.*]
    Jacy spekulanci? na Amice? kiedy to potrafią tu być obroty jak w warzywniaku - nie nie. Sam mam Amice, ale zapowiadam, że jak nie powróci na ścieżkę wzrostu, to nie kupie zmywarki Amici tylko innego producenta. Mam czas na zakup zmywarki do końca marca, wiec prosze chcecie troche na mnie zarobić? ok ale ja chce też troche na waszych (sorry moich) akcjach zarobić.
  • Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~anonymous [89.229.3.*]
    Wychodzi na to, że było to jednodniowy wyskok. Zobaczymy co przyniosą kolejne dni....

• Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~Ola [79.190.210.*]
    nowa AT Amici

http://www.finweb.pl/gielda/analizy-techniczne/12289-amica-wronki-s-a-analiza-techniczna-10-02-2014-r
    Nie jestem biegły w analizach technicznych, ale zgadzam się, że Amica będzie rosła w siłę.
    Dla mnie to dobra inwestycja na ten rok. Nie dość, że firma sama z siebie osiąga dobre wyniki, to jeszcze, z powodu bankructwa Fagor/mastercook rynek stworzył jej możliwość zwiększenia przychodów sektorze kuchni.

Choć podejrzewam, że największe załamanie kursu w tym roku, będzie miało związek z przechodzeniem ludzi z OFE do ZUSu. Pytanie tylko, jak bardzo i na jak długo wpłynie to na notowania?

• Re: skąd ten nagły wzrost? Autor: ~def [83.31.221.*]
    W tym roku decydujemy o przejściu lub pozostaniu w OFE, ale pieniądze będą przechodziły sukcesywnie na 10 lat przed wiekiem emerytalnym . Raczej OFE będą pozbywać się spółek na fundamentalnie niskim poziomie, do których AMICA nie należy .

Dziwię się, że masz akcje spółki, co do której masz jakieś wątpliwości .
    A czy na GPW są jakieś spółki, co do których nie ma żadnych wątpliwości? :)

Dla mnie Amica jest spółką z przyszłością, ale nigdy nic nie wiadomo, co będzie dziać na parkiecie

Zakończenie dnia przyzwoite :)
[x]
AMICA -0,76% 51,90 2026-05-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.