Widzę Edziu, że masz jakiś kompleks na moim punkcie.
Jasne, że dziś kupiłem... i Ty kupuj jak tanio. Bo jak ukaże się info kto nabywa te pakiety to ta cena będzie tylko wspomnieniem.
Najbardziej wkurzeni muszą być instytucjonalni oraz ci inwestorzy, którzy mocno dali się ubrać pod wpływem rekomendacji Dr. Kalliwody Research powyżej 70 gr
A teraz MNI rozdaje za ich plecami wielomilionowe pakiety akcji w cenie 60 gr.
Jak widać na rynku są równi i równiejsi.
Ja myślę że tak akcja z kaliwodą była celowa. Zauważcie że po wywindowaniu kursu dwukrotnie z 30 groszy na 60 gr i wyżej - MNI i inside zaczęli ostro wywalać...
Ten Kaliwoda to jakiś szemrany gość. Wysoko rekomenduje szulernię, jak np. MIT czy Hawe, a kiedy spółka rośnie wywalają potężne ilości akcji, a kurs znacznie schodzi poniżej tego z dnia rekomendacji.
Tym gościem powinien się zająć KNF, a poważne media nie powinny go cytować.
Równie dobrze mogliby cytować rekomendacje Chodzika Księżycowego lub innego oszołoma.
To jest moim zdaniem okazja do zakupu, szybko przed info o tożsamości nabywcy, chociaż jak wynika z komunikatów sprzedaż jest na poziomie lekko poniżej 5%. Czy celowo?
Poprzednio jak sprzedali w 24 lipca 2013 4mln. akcji, po krótkim czasie kurs zjechał z ok. 55gr. na 30gr. Mogli sprzedać podstawionemu słupowi, po to żeby miał czym obalić kurs i zrobić powtórkę z zeszłego roku. Zalecam ostrożność. Ktoś kto wywala takie ilości akcji nie robi tego bez przyczyny. Sprzedali mniej niż 5%akcji i mogą nie ujawniać kto kupił. Ja spanikowałem i zaliczyłem stratę, a teraz będę obserwował. MIT to szulernia.
Dnia 2014-02-06 o godz. 14:33 ~lelek napisał(a):
> Poprzednio jak sprzedali w 24 lipca 2013 4mln. akcji, po
> krótkim czasie kurs zjechał z ok. 55gr. na 30gr. Mogli
> sprzedać podstawionemu słupowi, po to żeby miał czym obalić
> kurs i zrobić powtórkę z zeszłego roku. Zalecam ostrożność.
> Ktoś kto wywala takie ilości akcji nie robi tego bez
> przyczyny. Sprzedali mniej niż 5%akcji i mogą nie ujawniać
> kto kupił. Ja spanikowałem i zaliczyłem stratę, a teraz
> będę obserwował. MIT to szulernia.
Gdyby było tak, jak piszesz, zrobiliby to znacznie wyżej, a nie wtedy, gdy cena zjechała na minima, gdzie utrzymuje się już dłuższy czas, jak większość spółek na GPW, w oczekiwaniu na szykujące się wybicie!!
Z dzisiejszej perspektywy widać, że sprzedaż prawie 10 milionów akcji MITa przez MNI
powyżej 70 gr i 60 gr, była trafnym posunięciem.
Rynek został ograny przez MNI :/
MIT to spółka o dobrych fundamentach ale pozostaje w cieniu MNI i to jest ten problem.Ktoś kto brał pakietówki od MNI nie robił tego żeby sypac w rynek.Może i lepiej że MNI sie wysypuje to gdy już nie będą mieli wiele akcji tosytuacja sie ustabilizuje.Akurat spadki były dzisiaj na wiekszosci spółek z powodu sytuacji na Ukrainie.Po dzisiejszych spadkach mamy sporą luką którą niestety trzeba domknąc a obecna przecena jest jak dla mnie dobrą okazją do dokupienia na dłuższy termin.Do konca roku i tak sprzedam powyżej 1 zł.
DOBRZE TAK ODŚWIEŻYĆ FANTAZJE - wyszlo z tego ze to spolka na ktorej umoczono sporo - mni specjalnie podwindowalo kurs do 60 gr dali zarobic zeby potem miec fantastow ktorzy beda odbierac mase towaru - najgorsze jest to ze dalej ktos wywala i to z ukrytego - dozuje napiecie czesc sam od siebie bierze czesc inni i niby konczy a na nastepny dzien znowu to samo juz nawet nie robia podbitek w dore lekkich - widocznie nie maja duzo czasu i znowu bedzie jakies smutne info