• Zapakowany po 190PLN Autor: ~adik [94.40.24.*]
    Czy jest sens usredniac przy obecnym kursie? Czy lepiej od razu przerzucic sie na ciech w okolicach 33?
  • Re: Zapakowany po 190PLN Autor: vib [89.229.206.*]
    Moim skromnym zdaniem analiza techniczna mówi "mocne kupuj" po zjeździe ze stycznia wynikającym ze zbijania wartości aktywów przez OFE oraz reakcji na wypłaconą już dywidendę, cena będzie tylko piąć się do góry...
    http://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/ZAKLADY-AZOTOWE-PULAWY

Czy przekroczy 200 trochę wątpię... na pewno nie przed wrześniem październikiem 2014 r.
    ale jedna z niewielu spółek o solidnych podstawach jako pewna lokata kapitału.
  • Re: Zapakowany po 190PLN Autor: ~adik [130.255.152.*]
    Dzięki za konkretna odpowiedź. Pozostaje pytanie w jakim okresie?
    Inwestycje w drodze Organika, Elektrownia Puławy do tego emisja akcji. Jedyna opcja zeby tu cos zdzialac to usrednic do poziomu ok 155-160PLN i cierpliwie czekac.
    W perspektywie 2 lat moze wróci na poziom ok 190PLN.
    Troche stabilności w portfelu tez sie przyda.
    Ciech troche zamortyzował stratę, mam nadzieje, że te spółki utrzymaja pozytywne, rozwojowe trendy. Jeśli cudowny rzad znowu nie namiesza oczywiście....
    Pozdrawiam
  • Re: Zapakowany po 190PLN Autor: ~xyrk [5.184.70.*]
    jeśli chodzi o ciech to zanosi się na to, że będzie nadal rósł. liczę, że uda się przełamać opór. póki co poszedł dość mocno w górę po informacji o bliskiej sprzedaży organiki. ogólnie prognozy na ten rok też wróżą dobrze - http://biznes.pap.pl/pl/news/pap/info/924505,przed-ciechem-dobre-perspektywy--kurs-powinien-rosnac-(analiza)
  • Re: Zapakowany po 190PLN Autor: vib [78.30.111.*]

Te akcje mają duzi gracze, spółka strategiczna, kupowana głównie w celu uzyskania stałej dywidendy...
    Inwestuje w elektrownię? Ma z czego... a uśredniać zawsze warto, jeśli wiesz, że taniej odkupisz. A nikt Puław tanio nie sprzedaje... patrz jakie obroty... free float malutki.
    Dziś volumen raptem 200 szt w tej chwili!

Ja wprawdzie mam trochę tych akcji, ale traktuję je po prostu jak coroczny przypływ kapitału z dywidendy i specjalnie sie zmianami kursu nie ekscytuję.
[x]
PULAWY -0,21% 46,70 2025-10-30 16:11:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.