Dnia 2014-02-02 o godz. 20:52 ~mm napisał(a):
> bez stopnia umysłowego upośledzenia, co myślicie o tej
> ciszy? Cały styczeń bez żadnego komunikatu, ja czuję się
> lekko poirytowany.
a co mozna myslec. Trzeba czekac..a jak nie chcesz czekac to wywalasz akcje na ktore zawsze sie znajdzie chetny...i tyle. Ja tam czekam...kazdy jest wkurzony ze to tak dlugo ale kolejne dni czekania zblizaja nas do finalu
Je też spokojnie czekam, aż tak mi się nie śpieszy koszyki prawie całe wypełnione , nawet trochę mi wrzucili na 30gr chociaż zlecenie jeszcze nie zrealizowane do końca i na razie ktoś się zabrał za zakupy na 31 i 32gr no ale ja poczekam może jeszcze jakiś łoś wywali po 30gr ;) Jak to mówią na procedury nic nie poradzisz , najważniejsze że ten kredyt jest przyznany na formalności poczekam , trudno :)
Wielu tu jest poirytowanych. Kredyt zalatwiany przez Depend jesli chodzi o gielde jest chyba najdluzszym w historii. Dlaczego tak sie dzieje zostalo wyjasnione GPW i akcjonariuszom. Sprawa jest klarowna - realizowane sa finalne punkty i najwytrwalsi zostana tu do konca. Z drugiej strony jakby zmierzyc czas od samego zamkniecia konsorcjum to mamy 3 miesiace, wiec ten czas wcale nie jest az tak dlugi. Pisalem juz, ze 2 i 3 punkt byc moze sa przygotowywane jednoczesnie. Obstawiam caly czas pierwszy kwartal zakonczeniem tematu.
ale i tak szybko to idzie,
Depend chce inwestować w nieruchomości
więc policzmy ile trwałoby załatwienie takiego kredytu w Polsce
otóż:
skoro kredyt hipoteczny na 100.000 zł można załatwić przez 3 dni,
to kredyt 10x większy czyli 1.000.000 zł zapewne 10x dłużej czyli cały 1 miesiąc
a Depend chce 600.000.000 zł to mogło by trwać nawet 600 miesięcy czyli 50 lat
no to jak będą załatwiać ten kredyt do 2020 roku to nie powinniśmy się denerwować
dopiero w trzeciej dekadzie XXI wieku możemy zacząć się zastanawiać, a po roku 2050 trochę martwić
Morales wiem że sobie szydzisz ale wielkość kredytu nie ma tutaj nic do rzeczy tylko sposób w jaki się o niego starają i dobrze o tym wiesz. W PL po prostu takiego kredytu albo i nawet o wiele mniejszego nikt by im nie dał.
........witam ! test na cierpliwość ci to wytrzymają zostaną wynagrodzeni ,procedury się przeciągają niestety tak kwota wymaga starannej oprawy ,też myślę ze finał w pierwszym kwartale ,oby !
jesli bedzie powtórka z rozrywki to powinno rosnąć, czyli ktos juz cos wie odnosnie jakiegos infa a twierdze tak, poniewaz nagle zaroiło sie na arkuszu chetnych na K i S.
normalnie to byly to smieszne ilosci a teraz nagle tylu chetnych sie pojawiło? :)
pisze dla tych ktorzy nie znają zasady gry na Dependzie bo inwestowaniem bym tego nie nazwał.
ciekawe czy tym razem bedzie tak samo i czy faktycznie arkusz ma cos z tym wspolnego.
taki sygnał K wedlug tego co sie działo.
choc i tak nadal bede twierdził, że skoki beda chwilowe aby ten ktos sobie zarobił
Też myślę że ktoś coś wie, przekonamy się pewnie dzisiaj albo jutro po sesji, no chyba że zaczęli zbierać odpowiednio wcześnie żeby wytrzepać niecierpliwych.
NWA fajnie że wpadasz czasami, ja w przeciwieństwie do ciebie i odnośnie naszych znalezisk sprzed roku dalej trzymam ;)
Dnia 2014-02-03 o godz. 15:47 ~Wawiak napisał(a):
> Ktos kiedyś napisał, ze ta spolka nigdy nie przekroczy 60
> groszy. Było to ponad rok temu i na razie się sprawdza.
> Sram już tymi koleczkami.
przekroczy przekroczy..i to z kretesem..ale musi sie spelnic warunek ze juz bedzie kredyt do dyspozycji
zobaczysz za pare dni zadnego infa nie bedzie i kurs wróci w okolice 31 32 , a ty nie wyzywaj sie bo jak jestes mądry to jutro jak bedzie jeszcze podbitka to wywalisz
ja jestem do przodu pare kafli a ty dalej bedziesz marzył o fortunie
ja jestem realista i biore to co mi daja i co da sie wyciagnąć
jakis patałach pisał ze dzis mu sprzedałem po 32 , mógłby wiecej wyobrazni miec , to w końcu miałem akcje czy nie
To w takim razie źle pamiętasz, a lepiej być oświeconym biedakiem niż bogaczem z alzheimerem. Na spółkę nigdy nie psioczyłem, a jedynie wyrażałem poirytowanie, ponieważ tak jak niektórzy mam w niej zamrożone pieniądze już od półtora roku. Niemniej jednak swojego nastawienia do niej nie zmieniam, tylko denerwuje mnie tak długie czekanie.
Cieszę się że przyznałeś się do wieśniactwa, niewiele osób ma tyle odwagi, za to szacun!
No to panowie zobaczymy czy jutro dalej będzie ssanie czy znów ktoś co miał kupić już kupił ale wygląda to jak na start całkiem fajnie. Największym minusem tej spółki jest duża liczba tzw. kółkowiczów no ale i kurs się do tego bardzo przyczynił. Może jak się w końcu przeniesiemy na wyższe poziomy to przez chwilę będą bali się tykać akcji z nadzieją że znów spadnie. Nawet nie chce mi się komentować chłopca który chwali się że kupił 10tyś akcji po 32gr , sprzedał dzisiaj po np. 35-37gr i zarobił kilka kafli ;) no ale jak to mówią jedni zarabiają na lody inni na lodziarnię ;)