do duńczyka Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*]
Widzisz teraz dlaczego, twoje plany i nadzieje na teksty merytoryczne na tym forum nie mają najmniejszej szansy ?
A wiesz dlaczego tak się dzieje ?
Swego czasu chciałem prowadzić darmowy kurs analizy technicznej. Byłem kiedyś na takim płatnym kursie jakieś dziesięć lat temu, organizowanym przez gazetę Parkiet. Poziom był żenująco niski i jeszcze trzeba było za to zapłacić. Pomyślałem, że łatwiej zebrać mądrych ludzi na forum i zrobić to za darmo. Niby nic trudnego, ALE.
Zawsze jest jakieś ALE.
Są łepscy faceci z kasą, którzy nie tylko grają na giełdzie ale jeszcze organizują szkolenia wszelkiej maści i to za niezłą kasę. Im nie na rękę to, co można by tu dostać za darmochę.
Wynajmują więc łachmaniarzy, którzy mają jedyny cel, a mianowicie nie dopuścić wszelkimi siłami do takiej czy innej inicjatywy. Mają do tego ludzi, którym płacą, ba mają nawet takich co wycinają wszystko co nie jest im na rękę. Są i tacy co dają się w swej nienawiści i zacietrzewieniu podpuszczać. Przykładów na to co napisałem znajdziesz dookoła wszędzie jeśli tylko się rozejrzysz. Manipulowanie rynkiem jest powszechne a w grę wchodzą naprawdę duże pieniądze, chociażby z oprogramowania cudownych narzędzi, które zrobią cię krezusem w ciągu roku.
Chciałeś merytorycznie o MIT, no to dostałeś.
No to jak jesteś taki kozak to powiedz jaki będzie kurs załóżmy w terminie 4-5 tygodni chodzi mi o to czy za 4 tygodnie kurs będzie wyżej czy niżej.
Ja jestem drobny leszczyk nie taki kozak jak ty ale strzelic sobie moge jaki będzie kurs więc strzele że będą to okolice 85-90 a teraz kolej na ciebie.Oczywiscie ten który nie trafi ofcjalnie tu na forum przyzna sie do porażki....stoi???????
Chodzik to pelny kretyn na Trakcji przy 0,40gr wyl ostro sprzedawac,na szczęście nie jaki Szybki chamowal go skutecznie ,tez tam byłem i niezle zarobiłem obecny kurs 1,30 wiec ludzie nie słuchajcie tego oszusta,to golas tylko piszący i niemający zadnych akcji.Mit ruszy kwestia czasu to pewne,trzymac i nie panikować.
Odpowiem Jankowi, chociaż z jego strony słowo przepraszam byłoby tu na miejscu.
Najpierw jednak jego cytat:
,,Ja jestem drobny leszczyk nie taki kozak jak ty ale strzelic sobie moge jaki będzie kurs więc strzele że będą to okolice 85-90,,
Janek strzelać to sobie możesz z AK47 a na giełdzie to trzeba robić analizy, które ze strzelaniem nie mają nic wspólnego.
Kurs MIT za 4 tygodnie będzie poniżej zamknięcia z piątku czyli poniżej 0.63. a spadnie co najmniej w okolice 0.50 zł.
inna możliwość to klasyczna fala korkcyjna ABC
w tym przypadku jestesmy w 1/3 dopiero spadku ostatniej fali C
zasieg 0,51
tak czy siak jestesmy dalej w "zasłonie ciemnej chmury" czy jak to tam japonce zwą
ostatni szczyt na 0,7 i brak dojscia do pierwszego szczytu na 0,78 to BARDZO zly sygnal + oczywiscie potezna dystrybucja (wolumen) na 0,7 - 0,78 także nie wróży nic dobrego.
chyba każdy wie ze spadnie, to oczywiste ale widze ze niektórzy szerzą zamieszanie, może po to, żeby dalej dystrybuowac akcje?
Dnia 2014-02-01 o godz. 20:21 ~chodzik księżycowy napisał(a):
> Odpowiem Jankowi, chociaż z jego strony słowo przepraszam
> byłoby tu na miejscu.
Najpierw jednak jego cytat:
,,Ja
> jestem drobny leszczyk nie taki kozak jak ty ale strzelic
> sobie moge jaki będzie kurs więc strzele że będą to okolice
> 85-90,,
Janek strzelać to sobie możesz z AK47 a na
> giełdzie to trzeba robić analizy, które ze strzelaniem nie
> mają nic wspólnego.
Kurs MIT za 4 tygodnie będzie poniżej
> zamknięcia z piątku czyli poniżej 0.63. a spadnie co
> najmniej w okolice 0.50 zł.
Chodzik Księżycowy
Słowo strzele było akurat uzyte jako przenosnia a nie dosłownie choc postrzelac z AK47 też lubie ale robie to rzadko bo nie mam na niego kwitów i oficjalnie nie posiadam wiec używam go w sytuacjach ekstremalnych.Na co dzien używam zkk 600 kaliber 30-06 jeśli ci to coś mówi.Czesi robią dobrą bron w przystępnej cenie.
Odnośnie przeprosin to nie mam za co przepraszac mój drogi.Jeśli będzie za co to napewno ale to za 4 tyg.sie okaże.W sumie masz racje że analizy to nie strzelanie ale jak to mówią każdy jest dobry w swoim fachu a analizy też idzie sie nauczyc jak sie ma sporo czasu w oczekiwaniu na konkretnego ptaszka.
cdn
Wszystko co podaję jest oparte na FAKTACH gdzie podaję w DOWÓD LINKI, a ten pan (chodzik księżycowy) mieniący się najlepszym analitykiem na forum pisze tak jak mu akurat pasuje. Powiem dosłownie - ZMYŚLA I PODAJE NIEPRAWDĘ.
Nic nie popiera linkami bo tych sukcesów o których pisze nie ma, a FAKTY są zupełnie inne.
Moim zdaniem (i nie tylko moim) jest to zwykły ma.nia.k for.umowy który w ten sposób odreagowuje jakieś życiowe upokorzenia. Jego wypowiedzi wprowadzają w błąd i są szkodliwe szczególnie dla początkujących inwestorów.
chodzik ma wiedzę odnośnie AT, ale ta jego wiedza ma się nijak w wykorzystaniu w praktyce. PIĘKNE I FACHOWE słowa nic nie znaczą. Tu liczą się WYNIKI. Małpa na pięć typów 10 trafi, a ten pan wyniki ma znacznie gorsze. Niech poda LINK z swoją trafną prognozą bo od 2 lat żadnej takiej nie pamiętam.
A tu pojawił się (z tzw zemsty) tylko ze względu na moją osobę, bo wszędzie gdzie go spotkam to przestrzegam przed nim ludzi.
A na dowód, że jest inwestorem śladowym lub wirtualnym podaję LINK :
-wcześniej opowiadał jakie to ogromne ilości Sfinksa skupuje (setki tysięcy) ... a co się okazało - ZOBACZCIE SAMI :
(Bo na samym OTWARCIU to w ogóle lipa - poszło tylko (w wielu zleceniach) ok 14 tys akcji !!!)
chodzik prognozuje, że kurs Mit za ok. 4 tygodnie spadnie w okolice 50gr.
A co zrobi jak jego przepowiednia się nie spełni :
1. Nie przyzna się do błędu.
2.Będzie unikał tematu i pytań o odpowiedź . Będzie zupełnie je ignorował.
3.Zniknie jak zniknął z Barlinka ,HB czy innych ... gdzie ludzi wpuszczał na minę.
4.Jest jeszcze jedna możliwość.
- Odpowie, że wtedy gdy sprzedawaliście to on kupował:
Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2013-01-13 20:14
Nie wydaje wam się panowie, że jesteście manipulowani przeze mnie i to tak bezczelnie, że bezczelniej już nie można. Na każdym kroku robię z was wa.ła i to coraz większego, podpuszczam i wykorzystam jako główny temat mojej przyszłej pracy doktorskiej pt,, jak fra.je.rów puścić z torbami,,.
SFINKS - 1,70. Obecna cena 1,69. Nominalnie ok. - 0,5 % STRATY
TRAKCJA 0,60 Obecna cena 1,26. Nominalnie ok. + 110 % ZYSKU
Gra ("inwestowanie") na giełdzie jest 0-1. Żeby ktoś zarobił drugi musi stracić. Zatem każdy z nas jest w naturalny sposób dla pozostałych uczestników rynku "przeciwnikiem".
Wniosek z tego jest następujący: Ci, co podejmują decyzje na podstawie opinii na forum są lekko mówiąc naiwni. Tacy, którym się wydaje, że dzięki swoim opiniom na forum wpłynął na kurs notować danej spółki, są również naiwni. No chyba że ktoś jest niedowartościowany i próbuje podbudować swoje ego na forum :) próbując zostać samozwańczym specjalistą od analizy... ale nie ma nieomylnych leszczy. Jest tylko nieomylny pan posiadający ponad 7 zer na rachunku maklerskim... ten może jedynie być nieomylny.
Pan szybki chyba zapomniał o tym oczywistym fakcie bo przeżywa wypowiedzi pana chodzika jak stonka opryski. Tacy byli, są i będą.
Jednak najśmieszniejsze jest to, że ci co korzystają z forum jako wskaźnik kontrariański to nie pan chodzik szybki czy inny leszcz taki jak ja. To są ludzi, którzy mają znacznie więcej kasy. Tacy się nie wypowiadają, bo po co, tylko starają się trafnie zdiagnozować wasze emocje i oczekiwania co do kursu.
Są też oczywiście wynajęci ludzie, dosyć skutecznie pracujący na swój prestiż bo posiadający wiedzę na temat spółki bezpośrednio od zarządu i opowiadający się za wzrostami/spadkami. Czasem udaje się im wpłynąć na większą liczbę drobnicy, która traci na rzecz "spółdzielni" (kilkoro dużych inwestorów, każdy z nich posiadający x rachunków na ciotki, babcie i dziadków) działającej zazwyczaj przy współpracy władz spółki. To są oczywiście moje :) domysły nie poparte dowodami :)
Także... zawsze mnie zastanawiała nadaktywność ludzi na forum. Czy to objaw głupoty (naiwności), czy może ściśle określony, wyrachowany cel? Nie ma sensu tego całego forumowego bełkotu czytać a tym bardziej się udzielać bo to nie doprowadzi do celu jakim jest dodatni zwrot z inwestycji. Lepiej czas poświęcić na własną edukację i "opatrzenie" się z wykresami i jak najmniej spekulować bo z koniem nie warto się kopać.
Apropo mit i kursu. Kreski PÓKI CO pokazują spadki, ale często bywa tak (cóż za niespodzianka), że trafne analizy podane do publicznej wiadomości nie sprawdzają się ostatecznie, gdyż fundy i spółdzielnie mające na celu grabienie drobnych w świetle reguł giełdowych zmieniają wtedy plany. Najlepsze według mnie jest pod tym względem nie forum, ale pewne gazety, szczególnie jedna taka aspirująca swoją nazwą do czegoś tam zwanego biznesem :)
I dobrze wiem, że panowie dalej będą swoje i że to co napisałem nawet w 10% nie trafi do 90% czytających to forum... bo przecież bez powodu się na forum nie "znaleźli" :)
Życzę mądrości, inteligencji i umiejętności dążenia do samorozwoju.
Znów argumentów brak to wyzwiska?
Podaj LINK, a nie jakieś cytaty które samemu mogłeś przed chwila napisać.
A nawet gdyby była to prawda (w co wątpię) to naprawdę wielki to sukces - JEDEN na 2 lata.
Ty nie masz , a ja ci już podam LINKI.
Koniecznie zapoznajcie z linkami które podaję poniżej - w nim jest tylko CZĄSTKA jego ,,twórczej" działalności odnośnie Sfinksa.
Ten ma.niak mnie dobija , a czym? Chyba swoja totalną kompromitacją.
Piękny tekst mrkuchar.. Udajesz rozjemcę , a sam lepszy nie jesteś.
Niech ck pisze i co chce . Tu już go znają.
A za to - postaram się, że poznają do wszędzie gdzie tylko się wychyli.
Wybacz mr.kuchar, ale się nudzę. A jak się nudzę, to się nudzę.
Kupiłem w piątek PGNIG i czekam aż zrobi cały pięciofalowy impuls do góry.
Dałbym sobie z Panem Szybkim spokój, tylko mnie drażni, bo wszystko wycina w pień, nawet wpisy merytoryczne.
A co myślisz TY o rynku jako całości ?
Jeśli przyjmiemy, że po tym wzroście następna fala może znieść nawet 100% impulsu to wtedy powinno nastąpić uderzenie fali c na rynku. I znów będzie można zrobić tanie zakupy.
Re: do duńczyka
Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2014-02-01 20:21
...Kurs MIT za 4 tygodnie będzie poniżej zamknięcia z piątku czyli poniżej 0.63. a spadnie co najmniej w okolice 0.50 zł.
Chodzik Księżycowy