Myślisz Ra, że to zbieranie? Nie śledziłam wczorajszej sesji, tylko w czwartek i piątek trochę ostatnie godziny sesji śledziłam i widziałam, że były ukryte zlecenia na sprzedaży. Czy to były tzw. straszaki?
Ja tak to widzę. Nikt już na forum nie wieży w infa-sàdzę że posiadacze śledzà je i widzą jakie jest nastawienie do spòłki, wywalająnawet ze stratą gdy tylko pojawi się czerwień.Więc kto mógłby zebrać tyle akcji w tej cenie gdy trąbi sie że ich wartoś jest około 1zł,że to kolejna wydmuszka itp.itd. Napiszę po raz kolejny o sobie gdy stało na różnych poziomach navkupnie np 100,36 itp.sztuk,mimo to nie miałbym problemu sprzedać kilku tysi papiera.Wczorja był dobitny tego dowód. No to jak mam to interpretować?? Jeśli się mylę to niech ktoś napisze.:-)
Cieżko tak bez większej ilości informacji ale raczej 2,8 MPLN bym nie dał za spółkę która w ubiegłym roku miała stratę a teraz za 3Q jedynie 30 kPLN zysku z działalności operacyjnej. Prawdopodobnie jakimś one-offem jest podwyższony EBIT w 2013 ale z raportu nie wyciągnę tego co to jest. Ujemny kapitał obrotowy netto, majątek głownie nieruchomosci i budynki ale nie wiadomo jak wycenione. Kwoty Ci z tych informacji nie podam, ale generalnie zobacz ile maja krótkoterminowych zobowiązań a ile aktywów obrotowych. Ciekawe z czego spłaca te zobowiązania? I dlaczego maja w ogóle tak podpompowane zobowiązania z tyt diu przy takich obrotach?
niestety też, już nie chodzi o ryzyko, ale mam bardziej perspektywiczną spółkę na oku, tutaj na moje oko będzie wałek, ale nie mówię że nie będzie można zarobić
Dnia 2014-02-04 o godz. 18:17 ~dd napisał(a):
> niestety też, już nie chodzi o ryzyko, ale mam bardziej
> perspektywiczną spółkę na oku, tutaj na moje oko będzie
> wałek, ale nie mówię że nie będzie można zarobić
cień PMI............................................................................ZACZYNA DUSIĆ??????????.......................................................
Wiem że pisałem o wykściu przy 4 ale wieżyłem w odbicie- może nastąpić ale niekoniecznie z założonego poziomu. Teraz zeszło na 3 jestem bo mam średnią niską ale już szlak trafia jak leci ewentualny zarobek.Więc to już niedługo,może komuś na tym zalerzy aby zbić do minimu i zebrać jak najwięcej się da? A może nie. Jak Ty to widzisz?
Ra, zapamiętaj sobie "nadzieja umiera ostatnia" czuje że nic już z tego nie będzie, kolejny walek na nc czekam na większe zlecenie na kupnie i zmykam gdzie indziej
asde, - nie nagonisz na spadki - popatrz na raport jest dużo lepiej niż w 2012, jest zysk i planowana nowa działalność - jeszcze dzisiaj bedzie mocna zieleń
tego niedoczytałeś w raporcie
"Nie zglaszając zastrzeżeń o prawidlowości i rzetelności z badanego sprawozdania
finansowego zwracamy uwagę, że:
- nie obserwowaliśmy przebiegu inwentaryzacji zapasów, ponieważ umowa o
badanie sprawozdania finansowego Spółki została zawarta po tym terminie,
- nie mieliśmy wglądu do wszystkich dokumentów finansowo-księgowych.
Zgodnie z oświadczeniem Zarządu część dokumentów księgowych
(dotyczących zakupu usług) oraz dokumentów organizacyjnych dzialalności
Spółki jest w posiadaniu bylego Prezesa Zarządu poza siedzibą spółki."
Dnia 2014-05-06 o godz. 10:27 ~asde napisał(a):
> tego niedoczytałeś w raporcie
"Nie zglaszając
> zastrzeżeń o prawidlowości i rzetelności z badanego
> sprawozdania
finansowego zwracamy uwagę, że:
- nie
> obserwowaliśmy przebiegu inwentaryzacji zapasów, ponieważ
> umowa o
badanie sprawozdania finansowego Spółki została
> zawarta po tym terminie,
- nie mieliśmy wglądu do
> wszystkich dokumentów finansowo-księgowych.
Zgodnie z
> oświadczeniem Zarządu część dokumentów księgowych
> (dotyczących zakupu usług) oraz dokumentów organizacyjnych
> dzialalności
Spółki jest w posiadaniu bylego Prezesa
> Zarządu poza siedzibą spółki."
Co do tamtych dokumentów - cóż, był z tego co pamiętam jakiś konflikt, skoro czegoś brakuje to musieli napisać.
Brakiem obecności autorów przy inwentaryzacji zapasów nie przejmowałbym się - zgodnie z raportem wartość zapasów na 31.12.2013 wynosiła 0 zł.