No faktycznie bardzo tajemnicza spółka się zrobiła po tym jak nastał nowy prezes.Albo ten nowy prezes tak dziala że nie ma o czym pisac oprócz intencyjnych listow.A mieli przecież zwiększać wartość dla akcjonariuszy jak gdzieś czytalem.
Skoro spółka nie podaje informacji to ja postanowiłem na koniec tygodnia napisać coś pozytywnego.
W grudniu ukazała się informacja następującej treści:
"Zarząd spółki Jurajski Dom Brokerski S.A. informuje, że w dniu 02.12.2013 roku zawarł warunkową umowę sprzedaży 2.777.155 sztuk akcji spółki Good Idea S.A. z siedzibą w Warszawie z terminem realizacji do dnia 31.12.2013r. W wyniku realizacji umowy sprzedaży wymienionych aktywów spółka Jurajski Dom Brokerski S.A. osiągnie zysk w wysokości 414.344,80 złotych".
Jak już wyliczaliśmy, wychodziło 0,15 albo 0.16 zł za akcje (po odjęciu podatku).
A teraz fragment z dzisiejszego raportu kwartalnego JDB
"Na osiągnięte dobre wyniki finansowe za wszystkie IV kwartały wpływ miało m.in.
wewnętrzna restrukturyzacja polegająca na zmniejszeniu zatrudnienia o 40% oraz finalizacja transakcji sprzedaży aktywów spółki , o czym komunikowaliśmy w raporcie
bieżącym w dniu 03.12.2013r."
Jeżeli można było mieć wątpliwości, czy transakcja dojdzie do skutku (była to warunkowa umowa sprzedaży z terminem realizacji do 31.12.2013) to teraz mamy jej potwierdzenie.
Mam nadzieje, że świadczy to o tym, że w GDI dobrze się dzieje i trzeba cierpliwie czekać.
Miłego weekendu.
Raport nieciekawy, wykres (świeca na dziennym) zły. Jedyna szansa na wzrosty to coś, o czym nie wiemy.
Czyli rozum mówi nie. Jedynym argumentem na tak może być gigantyczny wolumen na dwóch ostatnich sesjach. Ale czego to już nasza giełda nie widziała?
Jeszcze dwie uwagi. Końcówka sesji na plus - poszło po 16 ok. 400k po 0,17 i popyt na 0,16 ustawił się znów duży. Ale minus, że to wszystko bez informacji, czyli duże prawdopodobieństwo spekulacji.