Wzrost na niskich obrotach, koniec korekty wzrostowej wracamy na czerwony szlak... mamia jak potrafia, pewnie jednostkowych przychodow sie wstydza (bo juz tak ladnie sie procentowo nie prezentuja jak w ostatnich kwartalach), a strategia zaraz po wynikach bo najprawdopodobniej jakas nowa bajke bedzie trzeba wymyslic, aby je usprawiedliwic.
Dnia 2014-01-31 o godz. 13:52 ~Realista napisał(a):
> Wzrost na niskich obrotach, koniec korekty wzrostowej
> wracamy na czerwony szlak... mamia jak potrafia, pewnie
> jednostkowych przychodow sie wstydza (bo juz tak ladnie sie
> procentowo nie prezentuja jak w ostatnich kwartalach), a
> strategia zaraz po wynikach bo najprawdopodobniej jakas
> nowa bajke bedzie trzeba wymyslic, aby je usprawiedliwic.
no tak...nie masz akcji to wiadomo ze bedziesz pisal negatywnie. Jak roslo przez dwa dni to siedziales cicho..teraz mala czerwien to wyszles z nory. Dramat
Dramat to naganienianie drobnych ciulaczy modlacych sie po nocach zeby z ich 1000 PLN zrobil sie 2000 albo 3000 PLN i produkujacych swoje farmazony ala Macierewicz. Ich pewnosc co do super wzrostow jest porazajaca (prosi sie o pomoc specjalisty), pewne to sa podatki i smierc, a ja napisze, ze na dalsze spadki sa bardzo prawdopodobne.
Teraz stety niestety sie tylko przygladam, za duzo jest znakow zapytania i niescislosci, ktore przy niskim woluenie moga spowodowac katastrofe na kursie (uwazam nawet, ze jesli ktos wystawilby 50-100k akcji na kupnie w okolicy 3,50 to jeszcze tego samego dnia znalazl by sie szczesliwy sprzedajacy). Ogolnie mam teraz bardzo niskie zangazaowanie portfela w akcje, ze wzgledu na ryzyko korekty na szerokim i lokalnie nadchodzaca zabawa z OFE. Potencjal wzrostu jest relatywnie nieduzy, gdyz dlugo na tych poziomach bedzie gaszony przez duze pakiety zarobionych i wychodzacych na zero. W skrocie rozwazalbym bym zakup przy wiekszej panice na szerokim i wyrazne zejscie ponizej 3 PLN (wtedy jesli perspektywy firmy dalej beda rozowe bedzie to inwestycja ktora moze przyniesc solidne kilkadziesiat %) - uwzgledniajac mozolny, dlugotrwaly proces wejscia-wyjscia.
Dnia 2014-01-31 o godz. 15:45 ~Realista napisał(a):
> Teraz stety niestety sie tylko przygladam, za duzo jest
> znakow zapytania i niescislosci, ktore przy niskim woluenie
> moga spowodowac katastrofe na kursie (uwazam nawet, ze
> jesli ktos wystawilby 50-100k akcji na kupnie w okolicy
> 3,50 to jeszcze tego samego dnia znalazl by sie szczesliwy
> sprzedajacy). Ogolnie mam teraz bardzo niskie zangazaowanie
> portfela w akcje, ze wzgledu na ryzyko korekty na szerokim
> i lokalnie nadchodzaca zabawa z OFE. Potencjal wzrostu jest
> relatywnie nieduzy, gdyz dlugo na tych poziomach bedzie
> gaszony przez duze pakiety zarobionych i wychodzacych na
> zero. W skrocie rozwazalbym bym zakup przy wiekszej panice
> na szerokim i wyrazne zejscie ponizej 3 PLN (wtedy jesli
> perspektywy firmy dalej beda rozowe bedzie to inwestycja
> ktora moze przyniesc solidne kilkadziesiat %) -
> uwzgledniajac mozolny, dlugotrwaly proces wejscia-wyjscia.
ahahhah...co za gamon ahahha. Skad wy sie bierzecie. To ustaw sie na 2,99 i czekaj sobie hahahaha.
Nie martw sie o mnie chlopczyczku, kupie taniej albo wcale, na pewno kupie wtedy kiedy uznam to za stosowne, a Ty bedziesz gryzl sciany w zoltym pokoju jak trzeba bedzie ciac kilkadziecieciat procent strat.
Dnia 2014-01-31 o godz. 16:10 ~Realista napisał(a):
> Nie martw sie o mnie chlopczyczku, kupie taniej albo wcale,
> na pewno kupie wtedy kiedy uznam to za stosowne, a Ty
> bedziesz gryzl sciany w zoltym pokoju jak trzeba bedzie
> ciac kilkadziecieciat procent strat.
nie bedzie cial strat bo ich nie bede mial..proste. nie widze powodow zeby kurs pokowal w dol....a jest mnostwo powodow zeby szedl w gore.Wszyscy wiemy czemu jestes sceptycznie nastawiony-NIE MASZ AKCJI.!!!!!!!!!!!!!!!
Dnia 2014-01-31 o godz. 19:09 ~Realista napisał(a):
> Ty zas AKCJE MASZ i to pewnie drozej niz obecnie stoja,
> stad ta panika i klapki na oczach.
ja nie panikuje....swoje wiem i tez wiem ze wchodzisz na forum zeby namieszac i zeby ktos walil na lewo a ty bedziesz sie cieszyl bo kurs spada. Jakie klapki na oczach? napisz mi jeden chociarz powod zeby kurs mial zleciec np ponizej 3 zł? i nie pisz mi o korektach na szerokim bo to trwa juz od ponad 2 miesiacy. Tak jak pisalem ustaw sie na 2,99 i czekaj sobie....a ja w tym czasie bede sie cieszyl ze przebijamy 5 zeta.
Powiem Wam, ze kazda z wersji która piszecie jest równie prawdopodobna :)
Jako ze jestem zapakowany to życzę sobie i innym zapakoanym wzrostów i wierzę że polecimy rakietą i niezle zarobimy :)
z drugiej strony na tej spolce w kazdej chwili moze byc cos niespodziewanego, jak juz to bylo pare razy w przeszlosci. Dwa razy byłem w 100% przekonany ze bedzie sie pielo do góry. Wszystkie informacje pozytywne, i inne znaki też, i podobnie jak teraz wiekoszość osob na forum rozpisywalo sie o kosmosie i wzrostach, a potem w 3 dni kurs poleciał na łeb i szyje :/ ze wszyscy sie dziwli "co sie stalo" i dlaczego akurat teraz...i gdzies mi to w tyle glowy caly czas siedzi niestety. a nie sprzyjema temu fakt o ktroym tez na forum gdzies bylo, ze od 2 miesiecy ktoś ostro wychodzi. Moze to przypadek. oby.
Tutaj chyba tylko wróżka i "garstka osób" wie co bedzie tak naprawdę.
Koncząc optymistycznie - gwiazdozbiór będzie nasz! :)
Dnia 2014-01-31 o godz. 15:25 ~Bartek napisał(a):
> Powiem Wam, ze kazda z wersji która piszecie jest równie
> prawdopodobna :)
Jako ze jestem zapakowany to życzę sobie i
> innym zapakoanym wzrostów i wierzę że polecimy rakietą i
> niezle zarobimy :)
z drugiej strony na tej spolce w kazdej
> chwili moze byc cos niespodziewanego, jak juz to bylo pare
> razy w przeszlosci. Dwa razy byłem w 100% przekonany ze
> bedzie sie pielo do góry. Wszystkie informacje pozytywne, i
> inne znaki też, i podobnie jak teraz wiekoszość osob na
> forum rozpisywalo sie o kosmosie i wzrostach, a potem w 3
> dni kurs poleciał na łeb i szyje :/ ze wszyscy sie dziwli
> "co sie stalo" i dlaczego akurat
> teraz...i gdzies mi to w tyle glowy caly czas siedzi
> niestety. a nie sprzyjema temu fakt o ktroym tez na forum
> gdzies bylo, ze od 2 miesiecy ktoś ostro wychodzi. Moze to
> przypadek. oby.
Tutaj chyba tylko wróżka i
> "garstka osób" wie co bedzie tak
> naprawdę.
Koncząc optymistycznie - gwiazdozbiór będzie
> nasz! :)
kto ostro wychodzi? ja ci powiem kto...ci co nie maja jaj i do tego Agata hahah.
skąd wiesz, że facet? miałeś już przyjemność poznać? :)
myślę, że kobiety też inwestują/grają na giełdzie, więc nie wiem skąd twoje przemyslenia o płci męskiej. znam przynajmniej dwie inwestorki :)
kto by to nie był, czy facet czy kobita nieźle sypie. chyba ze to więcej osob z takimi możliościami. Przynajmniej dla mnie regularne sypanie 10-15k pln trwałoby maksymalnie kilka dni ;-)
nie wiem skad sobie ubzdurales ze ktos sypie...przecierz na kazdej sesji ktos sprzedaje i ktos kupuje. Na kazdej spolce tak jest jak bys nie wiedzial haha. Nie ma zadnych inf o zmniejszeniu udzialow itp. Pisalem kto sprzedaje-SLABE RECE.
Nie wiem czy ubzdurałem... (mam nadzieje, ze tak :) ) Po tym jak pare osob pisalo o zwiekszonych wolumenach w ostatnich 2 miesiącach to to sprawdziłem samemu i poświęciełem troche czasu.
Zsumowałem wolumeny +/- i w porównaniu do innych takich sekwencji wczesniej nie wygląda to najlepiej (podobnie wyglądało tylko w jednym "dzikim" momenci - calkowicie niespodziewanym i od czapy, na któremy wszyscy sie dziwili dlaczego).
+ pochylnia na krotkich.
+ jak sie sprawdzi wartości min. kilkudziesięciu zleceń na wzniesieniach oraz na strzałach to też widać odpowiednio mocno podobieństwa kwotowań.
No ale tak jak pisalem powyżej może to wszystko zbiegi okoliczności. Lepiej wtedy dla nas.
milego weekendu! obyśmy w kolejny weekend wchodzili z 6 z przodu :)
kurs byl ponad 4 zł dosc dlugo...a byl to poziom niewidziany tutaj od dawna...to jest powod ze takie masz wrazenie. Nie widze zadnego powodu zeby kurs mial isc w dol poza malymi korektami. A mnostowo powodow zeby pikowal w gore i jestem pewny ze tak bedzie.
Re: Jest ok Autor: ~fundamentalista [88.156.226.*]
Moim zdaniem ostatnia duza zmiennosc to glownie efekt dzialan sprytnych spekulantow - hipotetycznie powiazanych z aktywnymi na forum piewcami apokalisy ;) - oraz wychodzenia niektorych graczy, ktorzy zadowolili sie okazalymi stopami zwrotu rzedu kilkudziesieciu procent oraz tych ktorzy nie wytrzymali stresu w momencie spadkow albo obawiali sie o kondycje szerokiego rynku w zw.z OFE, FED a moze tez i Ukraina, stad takie rozbujanie kursu
Btw, kto ma czas i wczyta sie w wykres, moze fajnie zarobic na tych (dosc regularnych i przewidywalnych) wahaniach w krotkim terminie, sam go niest. nie mam :/ dlatego siedze cicho i cierpliwie czekam na czasy, kiedy bede mogl sprzedac po znacznie wyzszym kursie