Jaka jest przyczyna tak słabej płynności tej spółki. Cały czas myślałem że ilość akcji w wolnym obiegu ale jak porównałem ją z inną ukraińska spółką Coalenergy to ręce mi opadły. Przy mniejszej o około 25% ilości akcji w wolnym obiegu tamta spółka codziennie generuje handel na poziomie kilkuset milionów pln.
Kilkaset milionów PLN-ów to nawet na KGHM-ie nigdy nie było.
Myślałeś zapewne o tysiącach :-)
Ktoś mocno nad tym pracuje od ponad roku, żeby zainteresowanie spółką było jak najmniejsze.
Jak rozgrywający stwierdzą, że ma być inaczej, to i tutaj zobaczymy obroty.
,,tak tylko ing tam się bawi -ubrali ludzi po 1,40 ,nie wiem jak teraz ,,porównaj wskaźniki i wyniki westy i coala,,,daje do myślenia,,,coala jeszcze ma jakiś fundusz -już nie pamiętam jaki,,,
,,prześledż sesje na coalu np. z 20-01-2014r--tam ing pocisnęło równo,,,
coal według biznesradar
Wartość teoretyczna
0.85
Potencjał zmiany
-17.29%
Przychody ze sprzedaży: spadek o 26.45% r/r
Zysk ze sprzedaży: spadek o 80.60% r/r
Zysk operacyjny (EBIT): spadek o 118.81% r/r
Zysk przed opodatkowaniem: spadek o 155.96% r/r
Zysk netto: spadek o 174.37% r/
Kumaty przekonałeś mnie. Twoje merytoryczne wpisy spowodowały że sprzedam wszystkie akcje Westy jakie posiadam :) Dobrze że jest takie forum gdzie ktoś człowiekowi doradzi i sprowadzi na właściwą drogę!
Życzę ci powodzenia w twoich inwestycjach i dziękuję bardzo za pomoc..
@Skoro petrol ma być po 10zł to zaraz kupię za całość ich akcję, jeszcze raz dzięki!!!!
..,.,grałem na petrolu nie raz,,ostatni raz chyba jak chodził między 9 a 10 złotych,,mówiono wtedy --on tak chodzi,,,:)panowie prawda jest taka ,że krazuego zgubił sen o ropie,,postawił wszystko na jedną kartę,,karmił ludzi infami-typu,,urządzenia wykryły większe natężenie w skałkach i tak dalej i tak dalej,,,każdy wie o co chodzi,,,dzisiaj i kiedyś to czysta spekulacja,,tak jak patrowicza spółki,,,myślę,że resbud idzie na kilkadziesiąt złotych z większymi korektami teraz ,kto ma nerwy i czas zarobi,,a co do reszty ciężko powiedzieć,,,Trakcja -ta inwestycja w przeciągu 6 miesięcy da zarobić ponad 50 procent,,,,