Po zmianach w radzie nadzorczej pakademii (umieszczeniu ludzi z władz f8 oraz szejków), pojawia się nowa ciekawostka na stronie głównej f8. http://www.formula8.pl/
"Absolwentów wydziałów Nanotechnologii zainteresowanych podjęciem współpracy z naszym podmiotem, zapraszamy do składania stosownych aplikacji listownei lub mailowo na adres spółki do dnia 9 lutgo 2014 r.
Po tym terminie skontaktujemy się z wybranymi osobami.
Zarząd Formuła8 SA"
Przypomnijmy ze rok temu było info o kopalniach, czyżby tu się szykowała jakas bomba?
Kreatywne umysły zapraszam do dyskusji, bo robie się arcyciekawie.
też to info zauważyłem ;-) poczekam z wywaleniem, może coś jeszcze z tego będzie, wydaje mi się że ludzie wychodzili z papiera żeby coś u patrowicza ugrać,
chyba witamy 3 z przodu w przyszłym tygodniu, jeśli ktoś zbiera to wie że ma czas i czeka na kupnie , widać też że ktoś ciągle dokłada po kilkaset szt na s, ludzie tracą cierpliwość, jeszcze 2 tygodnie temu można było wyjść spokojnie po 6 zł
"Absolwentów wydziałów Nanotechnologii zainteresowanych podjęciem współpracy z naszym podmiotem, zapraszamy do składania stosownych aplikacji listownei lub mailowo na adres spółki do dnia 9 lutgo 2014 r.
Zarząd Formuła8 SA"
Dnia 2014-01-27 o godz. 14:52 ~dd napisał(a):
> wydaje mi się że będzie chodziło o grafen, to jeszcze nie
> było grane na new bananie
nie było ale ...kto się na to nabierze .....i co to za ich podmiot....."Absolwentów wydziałów Nanotechnologii zainteresowanych podjęciem współpracy z NASZYM PODMIOTEM, zapraszamy do składania stosownych aplikacji listownei lub mailowo na adres spółki do dnia 9 lutgo 2014 r.
Zarząd Formuła8 SA"
słyszałem że tym podmiotem co ma się zajmować Nanotechnologią jest Pakademia dlatego w radzie są tacy ludzie z doświadczeniem i kontaktami
Oj a tam ktoś blokuje kurs ....i mają coś przejąć ....aportem.
Bez infa wrócimy niedługo punktu wyjścia, padaka straszana.Jedynie ktoś cos tam szepnie czasem. Aktualizacja strony firmy -bez komentarza. Rzałuję już że tu nadal jestem.
typ raportu Raport bieżący
numer 4/2014
data dodania 2014-01-21 21:16:15
spółka POLSKA AKADEMIA RACHUNKOWOSCI S.A.
Zmiany w składzie rady nadzorczej
Polska Akademia Rachunkowości S.A. "Spółka" informuje, że decyzją Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia odbytego w dniu 20.01.2014 r. nastąpiły następujące zmiany w składzie rady nadzorczej Spółki. Ze składu rady odwołani zostali Pan Krzysztof Orzepiński oraz Pan Dariusz Lach, natomiast powołani zostali Panowie:
Abdullah Zaidi
Dariusz Wiśniewski
Marcin Cagara
Mohamad Radwan Alami
Tomasz Apoloniusz Franek
Spółka w załączeniu publikuje życiorysy powołanych członków rady.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 11) Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu ,,Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
POLSKAAR: Uchwały podjęte przez NWZ Polskiej Akademii Rachunkowości S.A.
Polska Akademia Rachunkowości S.A. publikuje w formie załącznika, treść uchwał będących przedmiotem obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy w dniu 20.01.2014 roku. Do żadnej z uchwał nie zgłoszono sprzeciwów. NWZ nie odstąpiło od rozpatrywania żadnego punktu porządku obrad, a akcjonariusze postanowili o dalszym istnieniu spółki. Podstawa prawna: § 4 ust. 2 pkt. 6, 7 i 9 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu \"Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect\".
Załączniki
20140120_213608_0000058894_0000051261.pdf
Osoby reprezentujące spółkę:
•Marcin Cagara-Członek Rady Nadzorczej
Yorkville Advisors współpracuje z CALATRAVA CAPITAL którego 11.74% maWiśniewski.
Yorkville Advisors to pośrednio zasoby naturalne.
PAK ponad 7% w posiadaniu formuły,Franeksiedziw zarządzie i dotego zmiananazwy z rozszerzeniem działalności w tym samym zakresie co formuła. Zmiany w składzie rady nadzorczej,zarządu w PAK jak i 8FO na osoby o podobnym profilu zawodowym,plus jeden chemik.Ogłoszenie związane z Nanotechnologią. Wiśniewski Miłosz wiceprezes w Boryszewie. I długo by wymieniać fakty. Cena akcji ww.spółek już prawie taka sama.
Będzie jakieś połączenie? Nowa działalnoś?Muszę to sobie poukładać i poszperać jeszcze.
Forman jak to widzisz?
Tak samo to widzę ale nie skojarzyłem faktów z Yorkville Advisors i CALATRAVA CAPITAL. Tylko z tego co widzę to oni zawiesili współpracę.
Myślisz że Formuła i PAK połączą się ?
Zawieszenie współpracy przeoczyłem,zawszemogły pozostać kontakty.
Czy się połączoł-wiele na to wskazuje,więc myślę że tak."W kupie siła".U nas do 14.02 powinni info podać bo samymi obrotami z działalności kursu nie utrzymają.
Jak ty to widzisz? Każda opinia się liczy.
Dnia 2014-01-29 o godz. 18:32 ~Forman napisał(a):
> czyli jednak połaczenie ...a później ....co myślisz będą
> robili i co w związku z nanotechnologią ?? I kto byłby
> właścicielem połączonych spółek ?
Nienapisałem że napewno połączenie. Nanotechnologia-grafen-nasze uczelnie mają b.duży potencjał ,a nie mają sponsorów,często technologia ląduje za granicą.
Można jedynie spekulować kto,co,gdzie,dlaczego? Czs pokaże. Pytanie to wiernie trzymać akcje czy redukować???
Dnia 2014-01-29 o godz. 18:48 ~ramzes1978 napisał(a):
> Dnia 2014-01-29 o godz. 18:32 ~Forman napisał(a):
>
> czyli jednak połaczenie ...a później ....co myślisz będą
> > robili i co w związku z nanotechnologią ?? I kto
> byłby
> właścicielem połączonych spółek ?
> Nienapisałem że napewno połączenie.
> Nanotechnologia-grafen-nasze uczelnie mają b.duży potencjał
> ,a nie mają sponsorów,często technologia ląduje za granicą.
> Można jedynie spekulować kto,co,gdzie,dlaczego? Czs pokaże.
> Pytanie to wiernie trzymać akcje czy redukować???
Masz rację z tym potencjałem grafenu i brakiem kapitału.
Czy redukować ...no cóż ja mam PAK czekam na rozwiązanie tej zagadki
tak 228k w arkuszu nie ma a ff teoretyczny to 87%
Było walne i zastanawiam się kto był na walnym bo listy nie podali.
Ale tak jak piszesz w radzie pak jest Wiśniewski, Franek i dwóch arabów.
I interesują mnie tych dwóch panów z londynu dlaczego z mba wzieli się w radzie spółki o kap 600k zł