https://www.bankier.pl/wiadomosc/PAGED-Oswiadczenie-o-nie-stosowaniu-przez-Paged-S-A-niektorych-zasad-Dobrych-Praktyk-Spolek-Notowanych-na-GPW-3043770.html
czyli nic tu się nie zmieniło, Panowie właściciele będą robili jak im będzie pasować
Na tej spolce mozna wyjsc tylko na wzroscie, wystarczy rzucic 1000 akcji na sprzedaz i zaraz po stronie kupna znikaja zlecenia i ustawiaja sie pare zlotych nizej, jak dzis w pewnym momecie jakies wieksze kupno bylo dopiero na 36,5. W ten sposob latwo zbic kurs. Tak jak wczesniej sie zastanawialem ze mimo lepszych wskaznikow niz na forte, spolka ma male zainteresowanie. Tutaj nie chodzi ze prezes moze grac, po prostu za maly jest free float. Mimo wszystko mysle ze 40 powinien przebic, a wtedy powinno byc wieksze wybicie. Ale doswiadczony ostatnim doswiadczeniem, z polowy akcji. Nie chce powtarzac kolka ponownie z nie sprzedanymi akcjami:)
Do paniki nie ma podstaw poki spolka ma bardzo dobre wyniki finasowe. Niskie zejscie kursu mozna wykorzystywac do podkupywania. Obserwuje ktos z was getin noble, ostatnio ogromne obroty sa, ktos mocno kupuje, zastanawiam sie jaki jest powod, bo spolka ma dosc wygorowana wycene, moze skup pod wejscie do wigu 30. Moze ktos ma jakies spotrzezenia?
miałem ja ale sprzedałem przed ostatnia korektom, nie uważam się za specjalistę ale tu też rządzą chłopcy Czarneckiego i oni ustalają cene. Bardzo podobna do Pagedu jeżeli chodzi o akjonariat. Dała zarobić ale trzeba uważać zobacz też Getin Noble Bank też ładnie ostatno urosła
Getina Holding znam od podszewki, potrafia zabujac spolka, ale ogolnie najnizej wyceniony tzw bank. A zapytalem o getin noble dlatego ze mimo dosc wygorowanej wyceny, ktos od tygodnia bardzo ostro skupuje, nawet getin holding kupil 54 mln akcji po cenie cos ok 2,83. Jestem ciekaw co sie kroi,