• Informacje ze spółki Autor: rel_inw_madkom_sa [213.192.104.*]
    Dzień dobry,

Zapraszamy Państwa do polubienia naszego fanpage-u na Facebooku https://www.facebook.com/Madkom.

Poza stroną internetową spółki oraz komunikatami EBI i ESPI jest to najszybszy kanał informacyjny o spółce. Polubienie naszego profilu na FB umożliwi także aktywną komunikację ze spółką.

Miło nam także zakomunikować o tym że na forum bankier.pl będziemy także publikować oficjalne komunikaty i informacje ze spółki.

• Re: Informacje ze spółki Autor: ~Pietruszka [212.96.231.*]
    Doskonały pomysł. Niech młodzi i ci wytrawni inwestorzy poznają Spółkę. Może dodadzą do swojego IKE czy innego funduszu inwestycyjnego trochę akcji Madkom sa.
  • Re: Informacje ze spółki Autor: ~krk [87.101.35.*]
    My również witamy i tak samo jest nam miło zwłaszcza po ostatnim newsie z spółki . Już teraz wiemy co tak blokuje kurs przed wzrostem , a raczej kto - bo chyba to jest oczywiste . Osobiście dla mnie jest to niezrozumiałe , po tylu pozytywnych informacjach i zawartych umowach na konkretne kwoty kurs chodzi 0,20 -0,30 . Odnoszę wrażenie ,że co nowa umowa i nowy kontrakt to nowa pula przygotowana do sprzedaży . Nie wiem może ktoś mnie oświeci , ale moim zdaniem zniechęci to drobnych inwestorów do jakichkolwiek zakupów i mrożenia gotówki
  • Re: Informacje ze spółki Autor: ~ciekawy [31.11.180.*]
    przede wszystkich drodzy państwo zaczęlibyście promować spółkę, poprzez pojawienie się np czasem w telewizji lub inny sposób, aby dojść do szerszego grona inwestorów. Niewiele osób tak naprawdę wie, że tak dobra spółka (przynajmniej w moim mniemaniu) funkcjonuje.
    po drugie tych wahań kursu w dół już chyba każdy ma dość. kurs zamiast iść do góry to idzie ciągle ładnie w dół. powiem szczerze zgodzę się z opinią kolegi, że to zaczyna być coraz bardziej męczące. na innych spółkach takie newsy wyrzucają kurs do góry. niedługo nikomu nawet nie będzie się opłacało kupować tych akcji, bo i po co, żeby tylko sobie mieć w portfelu i nic z tego nie mieć.
  • Re: Informacje ze spółki Autor: ~Pietruszka [212.96.231.*]
    Masz rację, wyprzedaż akcji to chyba nadal działka któregoś członka RN. Optymistyczne jest jednak to, że ten ktoś co nie podał danych nie ma akcji nieskończenie wiele. Kupujmy póki tanio i nie patrzmy na decyzję jednostkowych osób. Wielkie okazje inwestycyjne pojawiają się, gdy wspaniałe spółki są dotknięte przez niespodziewane okoliczności, które powodują przecenę akcji, wówczas kupuje się wspaniałe firmy za niską cenę.

Ktoś może nie wie co na prawdę jest bezcenne.

...Dwadzieścia lat trwa bu­dowa­nie re­putac­ji, a pięć mi­nut jej zruj­no­wanie. Gdy o tym po­myślisz będziesz postępo­wał inaczej...
    Warren Edward Buffett
    Pietruszka
    - po pierwsze reputacji jak mówisz nie zdobędziesz , uzyskasz - jak kto woli sprzedając przy każdej możliwej okazji .
    - powiedzmy na polfie ukazują się takie newsy - kontrakt na 0,3 , 0,2 , 0,5 mln + tajemnicza sprzedaż koncesji na powiedzmy 1 do 2 mln - to gdzie ta spółka by dzisiaj była -- 5 i do góry .
    A kim ten tajemniczy sprzedający jest - no chyba nie mówcie mi że nie kumacie ??? Pan Prezes - jedyny i największy udziałowiec wpadł na przedni pomysł zwiększenia FF - szkoda ,że nie pomyślał o tym przy wprowadzaniu firmy na giełdę lub nie zaproponował udziały funduszom . Zrobi z tego papier który nawet patykiem nikt nie dotknie , Na razie gratuluje zarządowi inwencji - aby w hossie przez duże ,, H " dobra firma szła po kilkadziesiąt procent in -. A powiedzmy tacy jak ja, się wkur.... i oddadzą akcje z minusem to gdzie będzie kurs 5 gr ? może niżej . Co potem zrobi zarząd i ,, tajemniczy sprzedawca " który nie ujawnia danych ,a o który wszyscy wiedzą zrobi scalanie - bo nowe przepisy GPW go wywalą ?
    PS. Jak czytasz to autorze zastanów się czego oczekujesz -- dobra firmy - co za tym idzie wzrostów wartości na giełdzie lub aby traktowano was jak po pewnym czasie jak szlam NC
  • Re: Informacje ze spółki Autor: ~EMA [46.215.87.*]
    Witaj, wg mnie jak będziemy popadali w paranoję to nic z tego dobrego nie będzie. Prezes jak sprzedawał sam, to pisał że to właśnie on sprzedawał. Teraz był komunikat że sprzedawał członek RN, więc wierzmy komunikatom. A co do FF to jest nowa emisja po 21 groszy i myślę że w ten sposób zwiększony FF pozwoli nie tylko się utrzymać na ASO, a nie GPW ( póki co ). Nie zmienia to jednak zupełnie również mojej irytacji tym że członek RN musi wyprzedawać papiery. Jestem tu nowy i uważam że takich ludzi powinno się eliminować z RN natychmiast skoro w czasie hossy, w trakcie nowej emisji która dla spółki pewnie jest ważna, tuż przed raportem za IVQ wywala akcje wprowadzając z duża pewnością większość drobnych inwestorów w błąd. 300.000 akcji w ulicę bez słowa wyjaśnienia. Jakby nie mogli się dogadać z prezesem i zrobić transakcji między sobą, albo znaleźć jakiegoś inwestora na te akcje.
    zapomniałem - kto w karnet na kupi wali od 2-uch dni jak w bębenek ???
    Jak mnie wk......... i oddam te 50 k za darmo i pkc - będzie miał ubaw i pole do popisu ,, sprzedający " zaczynając od 1 gr bez chętnych do zakupu - po wtóre gratuluję zarządowi !!!
  • Re: Informacje ze spółki Autor: rel_inw_madkom_sa [46.205.168.*]
    Szanowni Państwo !

W związku z wątpliwościami, które Państwo wyraziliście w swoich wypowiedziach prosimy o zapoznanie się z komunikatami ESPI 2/2014 i ESPI 3/2014.

-- ,, Aby przeciwdziałać takim praktykom a także zgodnie z wytycznymi GPW, Zarząd Spółki zarekomenduje Akcjonariuszom podczas najbliższego WZA aby podjąć uchwały w przedmiocie resplitu akcji Spółki. "

Część komunikatu - chodzi między innym o to że zmiana grosz ,dwa robią kolosalną różnicę % na dziś . Jak Pan sądzi , czy po scalaniu akcji i praktycznie zmniejszeniu do rozmiarów mikroskopijnych FF tak nie będzie się działo . Moim zdaniem karnet będzie tak dziurawy że zmiany po kilkadziesiąt procent będą normalką . Bo przy dalszych dobrych informacjach płynących z firmy nikt nie będzie chciał oddać , a przy jednym małym poślizgu lub takiej niezrozumiałej sytuacji jak miała miejsce ostatnio to poleci jak kamień w wodę .
  • Re: Informacje ze spółki Autor: ~EMA [46.215.87.*]
    Masz rację, scalenie nic generalnie dnia da. Wręcz przeciwnie obroty spadną, a są i tak małe. Miejmy nadzieję że emisja się powiedzie i będzie FF w ilości prawie 3,7 mln akcji, co wyniesie około 8% WZ, co przy wycenie nawet 30 groszy da wartość FF 1,1 mln czyli da zamierzony cel wyjścia z HLR.Tak więc jak już się wyjaśniło że to tylko 30,5 tyś akcji poszło ze strony RN bierzmy nową emisję w promocji po 21 groszy i jedźmy na północ.
  • Re: Informacje ze spółki Autor: rel_inw_madkom_sa [213.192.104.*]
    Szanowni Państwo !

Resplit akcji nie ma wpływu na płynność akcji tylko ma wpływ na skoki kursu akcji, uregulowanie tych skoków jest podyktowane regulacjami GPW w zakresie spółek "groszowych".
    Płynność akcji pozostanie na takim samym poziomie na jakim była przed resplitem tylko zamiast np: 800.000 akcji będzie po resplicie przykładowo wykonanym w stosunku 10:1 - będize 80.000 akcji o wartości 10 krotnie większej, oczywiście mówimy tu o sytuacji na dzień dzisiejszy przed zamknięciem emisji akcji serii E.

Zarząd rekomendując Akcjonariuszom na WZA resplit wybierze też najbardziej odpowiednią formę resplitu oraz przygotuje kompendium wiedzy dla Inwestorów na temat resplitu.

Przykładowe kompendium wiedzy na temat resplitu jaki wykonała spółka LUG znajdziecie Państwo pod adresem: http://www.lug.com.pl/Relacje_inwestorskie/Akcje/Centrum_wiedzy/Scalenie_akcji.

Z uwagi na termin ferii zimowych informujemy, że w najbliższym tygodniu nie będziemy udzielali informacji związanych z pytaniami na tym forum.

Mając też na uwadze fakt podniesienia merytorycznej wagi dyskusji na temat spółki dołożymy starań aby powstało forum dla Inwestorów na stronach Spółki.
    Z wyrazami szacunku,

• Re: Informacje ze spółki Autor: ~vvv [195.72.148.*]
    Zgadza się jak Pan pisze że po resplicie wartość akcji wzrasta ( tutaj przykład podany daje wzrost 10 razy ) i my o tym wiemy , ale płynności Pan nie poprawi zostawiając 10 razy mniej akcji w obiegu i tym samym atrakcyjność papiera spada . Na giełdzie ma Pan masę spółek dobrych z małym FF i ruch na nich praktycznie zanikł . Tak w 2005-7 te spółki były ulbieńcami spekuły ale chyba nie o to chodzi ? Myślę - ktoś już o tym pisał , że spółka mimo dobrych wyników , kontraktów mało widoczna w mediach .
[x]
MADKOM -9,36% 3,10 2026-05-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.