Stąd wniosek,że wszyscy czekamy na komunikaty ze spółki,z tą różnicą,że ja czekam na komunikat odnośnie finalizacji przyznania kredytu ,a Ty czekasz na komunikat z przeszłych zdarzeń.
szczerze mowiac w tej chwili jest mi to juz obojetne bo wlasnie po akcji "dzialka" i braku konkretnych informacji postanowile pozbyc sie wiekszosci akcji i przygladac sie z boku. Cala akcja "dzialka" dala sporo do myslenia.
Na dzisiejszej sesji świat się nie kończy-jeżeli będzie jak Ty piszesz to będę miał już wystarczający pakiet akcji,by czekac na finalizacje kredytu-te akcje dołączę do tych zakupionych za 29 groszy.-pozdrawiam-ryzyko jest duże ale fianał i zysk może być wysoki.
Cytat z komunikatu Spółki-mając to jednak na względzie,atrakcyjność wybranej przez Spółkę formuły finansowania,uważamy,że czas oczekiwania-mimo,że d ł u g i ,nie jest kwestią znaczącą.Znaczące są możliwości rozwoju jakie uzyska Spółka i -co za tym idzie, akcjonariusze,po uruchomieniu linii kredytowej.
Dlatego cierpliwie czekamy na stosowny komunikat,który określi w jakim punkcie realizacji już jesteśmy-czy to będzie m-c, czy dłuższy termin..Ważnym dla nas są właśnie komunikaty,bo będą świadczyć o determinacji Spółki o możliwe najszybsze uruchomienie linii kredytowej.
być może jeszcze paru wyjdzie ze stratą licząc na szybki zysk gdzie indziej (dzisiaj np. OIL), to może wleci 31 gr, a jak wleci 31 gr to nastąpi naruszenie dolnej linii i może być i 25 gr
Dnia 2014-01-23 o godz. 17:12 ~Martin EWP. napisał(a):
> darek-Petrol nadal trzymam,dzisiaj odbił i może nadal
> utrzyma wzrosty ale potrzebne są dalsze pozytywne
> komunikaty,podobnie jak na Dependzie.
Zgadza się ! bardzo męczacy papier to fakt ,ale nikt nie mówił ze będzie łatwo !
darek-podjąłeś bardzo poważną i odważną decyzję sprzedając akcje Petrola z stratą 20 tyś. zł.A może bardziej stosowne by było odłożenie akcji na półkę ?uśrednić kurs akcji ?zasięgnąć opinii przyjaciół ? sprzedać jedynie określona ilość akcji ?t
Wiesz-to tak łatwo się pisze z perspektywy kilkunastu miesięcy i kursie około 20 groszowym.Petrol-spółka potencjalnie perspektywiczna,zasoby ropy i gazu udokumentowane,powiazana kapitałowo,kredytowana przez banki z prolongowanymi spłatami rat - A więc wybór spółki do zaangażowania kapitałowego był prawidłowy..Co zawodzi w spółce i-brak kwalifikowanej kadry ,nadzoru technicznego,właściwego zarzadzania finansami i zasobami ludzkimi oraz umiejętności menagerskich.Ale pojawiają się już pewne pozytywne przesłanki -
Martin daj spokój z Petrolem , przecież w końcu Rysia zamkną albo sam się o to postara żeby go nie dopadli - tam nic nie ma i nie będzie ja na szczęście tam trochę zarobiłem ale nigdy nie traktowałem tej spółki poważnie - udało mi się jeszcze wyjść po 10zł jak się wszyscy nabijali że zaraz będzie 30zł . Gość po prostu ma niezłą drukarnię i to mu wychodziło do pewnego czasu całkiem dobrze ale na bajki coraz mniej ludzi daje się nabierać więc ktoś będzie musiał zgasić światło a może to być gwałtownie i bolesne uczucie. Tam podbitki służyły właśnie do upychania makulatury którą drukują w milionach , kiedyś technicznie można było ryzykować teraz tam nawet 5tys bym nie wkładał -a le oczywiście rób jak chcesz. Mi ze złodziejami nie po drodze.
witam martin-dobrze,ze nie trzymałem tych akcji bo dzis kupując te akcje mam wiele,wiele tysiecy więcej sztuk,a tak na marginesie moze ryszard k sam sprzedajac te akcje w przeszłości dzis odkupuje,kiedys czytalem ,że pan krauze pochodzi ze srodowisk masońskich,a masoneria za zadanie pozbawic ludzi pięniędzy i zrobic z nich niewolnikow-troche to trzyma się kupy bo tu nie jeden popłynął,pozdrawiam
Przypominamy Panu PREZESOWI DEPENDA o przesłaniu komunikatu dot.. Harmonogramu publikacji raportów okresowych w roku 2014.-inaczej zajdzie potrzeba podania komunikatu o incydentalnym naruszeniu zasady ładu korporacyjnego
Ponadto czekamy na komunikat dot. uruchomienia linii kredytowej.
tak sie zastanawiam, ze jakby to byl pic to zarzad nie odpowiada, bo po prostu przekaze komunikat, ze Prometeus przekazal mu komunikat, ze otrzymal z Banku X komunikat, ze z uwagi na cos tam nie jest mozliwe w chwili obecnej itd. itd.