PROMISE (PRO): Nabycie aktywów o istotnej wartości. (raport nr 2/2014)
21.01.2014 18:25
W dniu 21 stycznia 2014 roku Zarząd APN Promise S.A. informuje, iż zawarł transakcję poza Alternatywnym Systemem Obrotu (transakcja pakietowa), w wyniku której nabył 840 000 (słownie: osiemset czterdzieści tysięcy) akcji spółki Sevenet S.A. stanowiących 12,58% w kapitale zakładowym Sevenet S.A. uprawniających do 840 000 głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki, stanowiących 12,58% głosów.
Przed w/w transakcją Spółka APN Promise S.A. posiadała 1 174 404 akcji Sevenet S.A. stanowiących 17,59% kapitału zakładowego i uprawniających do 17,59% głosów na Walnym Zgromadzeniu Spółki Sevenet S.A.
Łącznie na dzień publikacji raportu APN Promise S.A. posiada 2 014 404 akcji Sevenet S.A. stanowiących 30,17% kapitału zakładowego, uprawniających do 2 014 404 głosów, co stanowi 30,17% ogółu głosów na Walnym Zgromadzeniu Sevenet S.A..
ta spólka chyba jest nic nie warta, skoro zarząd tak się pozbywa akcji. Dla nich to super okazja, mają po niminalnej wartości 0,10pln za akcję. jeszcze chwila i zrobią przymusowy wykup i...... ci co trzymają od emisji prywatnej zostaną bez możliwości odrobienia strat. gówniana spółka..... a w zasadzie zarząd.
Ale skąd wiesz że ktoś z zarządu? Zdaje się że było jeszcze 3 udziałowców niezwiązanych bezpośrednio z zarządem? Chyba trzeba poczekać na komunikat SEV to się dowiemy kto się wycofał.
na co czekać? leniuchu zobacz akcjonariat sevenetu i ich udziały to zrozumiesz, że kolejny pozbył sie akcji... brałem udział w emisji prywatnej - szczęśliwie nie przyniosło mi to strat, ale gdy na początku odkryliśmy przekręt i zgłaszałem to do KNF to KNF miał to w dup.e. ADV pisało, że sevenet nie podał im wszystkich informacji, a sevenet, że to ADV zataił w celu podwyższenia ceny w emisji pierwotnej. To kupa oszustów, zresztą widzisz po tym jak zablokowali dywidendę. Szkoda czasu na nich.
Oglądałem, ale oprócz zarządu są jeszcze Gryzio, Kotarska, Krukowski, dlatego mnie ciekawi kto konkretnie no i za ile? Swoją drogą przy Batorskiej nie robili z tego takiej tajemnicy.
wydawałoby się że każdy następny powinien się drożej sprzedawać, no chyba że bardziej chciał się sprzedać niż być kupowany... , jeszcze dwóch i P będzie miało większość
Jeżeli pan Zbyszek sprzedaje swój pakiet po cenie 2,56 zł, to prawdopodobnie nie wierzy w firmę, nie wierzy w jej dalszy rozwój. Natomiast nowi (przyszli) właściciel pierwsze co chcą zrobić to podwyższyć wynagrodzenia członkom Rady Nadzorczej.
Trzeba się będzie nad tym sex-tetem (1+5) mocno zastanowić ...
Szczerze mówiąc jeśli jeden z najważniejszych pracowników firmy sprzedaje pakiet jej akcji to chyba można by oczekiwać jakiegoś komentarza od firmy ewentualnie od pana Zbyszka osobiście, bo jeśli nie to otwiera się droga dla najrozmaitszych spekulacji a i wizerunek firmy może, a raczej na pewno podupadnie. Ja zdecydowanie nie spodziewałem się że to ktoś z zarządu pozbędzie się swojego pakietu, a może grudniowa zmiana na stanowisku wiceprezesa to skutek jakichś tarć w łonie firmy? Najchętniej to bym się zapoznał ze stanowiskami obu stron - jakiś czat inwestorski może w najbliższym czasie będzie?
Jako inwestor indywidualny i obserwator działań spółki SEV nie rozumiem tego rozgoryczenia w w/w postach. Duży pakiet sprzedał były wiceprezes i współzałożyciel spółki , co tu tłumaczyć. Nie ma wpływu ( przy swoim udziale ) na politykę firmy,, jest okazja sprzedać pakiet i to firmie, która chce rozwijać się w branży ( lub widzi inny potencjał zysku ). I już.
Nikt nie wykłada w ciągu 2ch miesięcy ponad 4mln zł , żeby nie dążyć do zwiększenia tej kwoty.
Pomyślcie chwilę zanim umieścicie dziwne posty. Firma się rozwija, ma ambitne plany, Współpraca z APN Promise pozwoli na szerszy dostęp do klientów oraz większą ekspansję na rynku. Jest okazja dokupić póki cena jest poniżej 2,50 zł / akcje.
Za dwa tygodnie raport kwartalny.
Powodzenia w inwestycjach i więcej pozytywu !!!